NY STUE - IN THE MAKING

TING JEG ER ENE OM AT HADE – OG ELSKE

Kender I det med, at det virker som om, at alle andre ELSKER et eller andet, man ikke selv kan fordrage. Eller omvendt. At ingen andre mennesker i hele verden synes at forstå ens barnlige begejstring over et eller andet, der gør glad helt ned i storetåen…men man bare møder hovedrysten og himmelvendte øjne.

Det gør jeg 😉

Og fordi det er mandag og dagen er lidt grå og jeg egentlig har bunker af arbejde, jeg burde lave, så besluttede jeg naturligvis at overspringshandle med at dele denne lille liste med jer. Over ting, som jeg (øjensynligt) er ene om at hade – og elske:

TING JEG TILSYNELADENDE ER DEN ENESTE, DER IKKE KAN LIDE:

– Cola
Jeg har prøvet. Alle varianter. ALT for sødt. Bvard.

– Krimier 
Jeg føler hele verden læser krimier. Og jeg har ikke tal på, hvor mange, jeg har modtaget igennem mit liv. Og ligesom med Cola, så har jeg prøvet. Flere varianter. Jeg.gider.ikke.krimi. Det har aldrig nogensinde sagt mig en dyt og det kommer det aldrig nogensinde til. Jeg synes genren er røvsyg og helt gakgak.

– Ringenes Herre trilogien
Hvad kan jeg sige. Jeg har forsøgt mig med bøgerne af flere omgange, idet jeg følte mig mutters alene i verden med min generelle modvilje overfor projektet. Jeg har endda forsøgt mig BÅDE på engelsk og dansk, og jeg har tre (eller fire?) gange forsøgt mig med filmene, da de kom. Uden undtagelse, så er jeg faldet i søvn hver gang efter max 15 minutter. Jeg har virkelig haft nogle lange snorketure i diverse nordsjællandske biografer.

– Øl
Ja, det kan jeg altså bare ikke finde ud af. Forstå mig ret; jeg KAN da godt løfte en flaske fra hånden til munden og drikker da også skidtet fra tid til anden, en kold håndbajer, den kan i ny og næ da godt være rar. Men jeg bryder mig grundlæggende ikke om smagen af øl og styrer allerhelst udenom. Og alle mine stakkels veninder, der behjælpeligt har forsøgt at servere lækre special-øl. Det er som at kaste perler for svin. Drik dem selv.

– Diskoteker
Ja, ja, ja….sjove bemærkninger om at jeg selvsagt er alt for gammel til den slags og bare ikke er i trit med tiden og mine gamle ben, der værker, b.la b.la ….MEN. Jeg har aldrig kunne lide dem/det. Aldrig. Heller ikke i mine unge år, hvor det var “det man gjorde”. Jeg har mange argumenter for hvorfor: Jeg hader alt for høj musik, jeg har det ret stramt med alt for fulde mennesker, jeg har det endnu strammere med klamme toiletter og ditto mænd, jeg er ikke ret god til danse (men gør det dog gerne) og jeg kan udover øl heller ikke særlig godt lide spiritus. Jeg vil allerhelst have vin. Masser af vin! Og det kan man ikke på disko dasko. Derudover bryder jeg mig ofte ikke om selve musikken – og man kan ikke tale sammen. Diskoteker er aldrig vellykket for mig. Uanset hvor god en buzz, jeg har og hvor skønt et selvskab, jeg er i, så “dør” min fest altid lidt, når jeg havner dér.

– Onde Film
I ved, sådan nogle hvor sagesløse børn kommer ud for brutale uhyrligheder, hvor hovedpersonerne bare er grumme og hvor ingen er rare ved hinanden eller vil noget godt. De dér film, hvor alt bare er deroute og rendyrket ondskab, hvor alle lider og ofte også gør det ret eksplicit – tilsat diverse mængder teaterblod og mørk skærm med klam musik. Nej tak. Bare rigtig meget nej tak.

TING JEG TILSYNELADENDE ER DEN ENESTE, DER KAN LIDE:

– Shots
En urimeligt udskældt drik. Så fin og lille og kvik – effektiv, nem og social lille fætter.

– Digte
Måske et levn fra mine Litteraturvidenskabsår…nej, det ved jeg, det ikke er. Jeg har læst digte så langt tilbage, jeg kan huske. Det startede måske i den lidt lette og halv-tacky genre, det skal jeg ikke skjule, sådan noget hjerte/smerte-noget, men med tiden, er dén del nok forfinet en smule. Hvorfor digte? Jeg ved det ikke. Men mennesker, der mester ord og gør det i en stram og udfordrende form, som sprogligt tænker i rytme og syntaks…det elsker jeg altså. Det er fedt.

– Købe-lasagne
Den helt billige nede fra Netto, den til 14 kroner. Min guilty pleasure. Jeg vil slet ikke vide, hvad der er i den, og om den mon selv ved, hvad rigtig lasagne er. Jeg vil bare have lov en gang imellem at snige mig ned i hjørnet af pålægs-montren og skamfuldt liste den nederst i min gule indkøbskurv, så jeg hjemme i sikkerhed kan nyde den, som den synd, den åbenlyst er. I må gerne dømme mig, den er helt sikkert lidt klam. Men NØØØJ, den er god. Uhmme Num, siger jeg bare! Jeg spiser den altid kun, når jeg er alene, for jeg er – helt ene – om at kunne lide den. Men det gør kun mit velbehag endnu større.

– Jazz
Jeg er godt med på, hvorfor denne musikgenre er hadet af mange, den er special og det kan bestemt også blive for meget for mig. Men jeg er sgu vild med det. Det kan bare noget. Det gør mig glad og boblende, det er cool, uden at jeg kan forklare hvorfor. Jeg er ikke opvokset med det, så uendeligt langt fra. Min mor bliver nærmest små-hysterisk, når man tænder for jazz, det er med andre ord ikke noget, jeg har fået ind hjemmefra. Men jeg er skørt pjattet med jazz. Det er fedt. Det er levende. Det er nærværende. Det er ofte overraskende. Alt det som f.eks. diskoteker ikke er….

– Bridge blanding
Det er mig en gåde, hvorfor så mange mennesker hater på den her labre delikate spise? Hvad søren er der nu galt med lidt farmor-slik? Den er jo SÅ god! Det er sgu sådan en dejlig trofast sag, den gør præcis det, den skal. YUM.

– Brune værtshuse
De er da så hyggelige. Her er der ingen anstrengende show-off og her kan man altid slå sig ned. Jo, der er ofte lidt tæt af røg og man skal helt klart have vasket alt dagen efter, men jeg elsker det sgu. Det er nede på jorden og bare altid en god måde at ende en dejlig aften på, ikke? Det er også her, jeg har lært mig selv det dér med håndbajeren. For jeg indrømmer gerne, at det kan være et skørt match med kold rosé….

– At vaske tøj
Det er sygt sært, jeg ved det godt. Og der er stort set heller ingen andre huslige pligter, som jeg ligefrem nyder. Men af en eller anden uforklarlig årsag, så hygger jeg mig faktisk ok meget med at vaske tøj. At få det sorteret rigtigt, at få det hængt op ordentligt, at få det lagt sammen i de rigtige bunker i vaskekælderen, at finde de rigtige makkerpar i sokke-bunken, at få styr på garderoben så at sige til alle husets fire medlemmer. Det er desværre ikke altid, jeg har tid at gøre det helt dilletantisk. Men hvis jeg har – så nyder jeg det.

 

 

 

 

23 kommentarer

 • Line

  Jeg er helt med på den med vasketøjet. Det er derfor også kun mig, der ordner det her i huset. Jeg synes, at det kan være direkte afslappende/meditativt at hænge tøj op eller lægge det sammen. Men jeg er så også kæmpe ordensmenneske, så det har nok noget med det at gøre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Med undtagelse af øl og jazz så er jeg med dig på hvert eneste punkt.. Det med vasketøjet er dog først kommet til mig, efter jeg blev indehaver af en lejlighed med vaskesøjle og et walkin 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ja, vasketøjet er også kommet til mig i en lidt sen alder. Men det er så dejligt beroligende, når der er styr på det vaskerum 😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Mørup

  Jeg elsker det her! Er enig i hele din hade liste foruden diskoteker – been there, but done with it!
  Er dog slet ikke enig i din elsker liste – men hvor er det befriende at læse 😜👍🏻👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  Kan godt følge dig i nogle af tingene. Diskoteker er heller ikke min kop the, det var altid sjover inden og efter. Så den med vasketøjet, der er et eller andet meditativt ved det, så det gør jeg gerne her i hjemmet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Ej, jeg har aldrig oplevet andre der ikke kunne lide cola! Dejligt ikke at være alene om at undgå det klamme, søde mærkeligt-smagende brune stads😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Amen! Jeg tror heller aldrig, jeg har mødt andre. Jeg kender mange, der ikke drikker det. Men så er det fordi det feder eller de ikke vil spise/drikke sukker. Ikke fordi de ikke kan lide det. Men det smager jo af sæbe!! Dårlig sæbe!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er så meget med dig vedr øl og shots! Ja og onde film. Tror aldrig jeg har set en faktisk…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ej hvor fedt. Troede seriøst, jeg var alene om det…det virker som om alle elsker onde uhyggelige film og serier og – ad – øl…😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Shots. Jeg er vild med shots. Og bridge blanding 🙋🏼‍♀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alexandra

  Bridge blanding ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg er enig med dig i din modvilje mod krimier og øl og din kærlighed til digte og shots <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Hurra! Shots er så udskældt…det er altså lidt synd 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Schou

  Hahahaha 🙂 pånær den med cola, så er jeg enig i ALLE dine punkter❤️❤️❤️ Så nu er vi to, der aldrig kommer til at læse krimier (keder mig gudsjammerligt med dem) og elsker at lytte til jazz, helst på brune værtshuse med et glas vin;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josefine

  Må jeg spørge – er der en lampe som er bag ved dig på det første billede? Hvis så hvilken?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ja, det er en lampe. Den hedder Planet lamp og er fra Please Wait to be Seated 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Haha yes! Du er den første, jeg har hørt om, som også kan lide købelasagne! Jeg ELSKER Knorrs, og lige som dig er det en guilty pleasure, som kun kan nydes i mit eget selskab haha.. Jazz er du nu heller ikke ene om at være glad for, men modsat dig har jeg nærmest fået det ind med modermælken 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

NY STUE - IN THE MAKING