ON MY MIND

I REGN OG SLUD SKAL BARNET UD

Indeholder reklame

Det er igen blevet dén tid på året. Hvor det regner mindst én gang om ugen. Og der er ikke nogen vej udenom, slet ikke, når man har små børn. Man skal have godt regntøj. Og det skal man – indtil de er ret store – hver evig eneste sæson. I år er første år nogensinde, siden storesøster blev født, hvor jeg tror, jeg ikke behøver købe ny flyverdragt til hende. Jeg tror simpelthen godt, hun stadig kan passe den fra sidste år. Men indtil nu, så har hun de sidste 7 år været vokset så meget hver sæson, at hele overtøjsgarderoben skulle skiftes ud. Hendes regntøj derimod var allerede for småt sidste vinter, så ja….både hun og selvsagt lillebror skulle ekviperes med helt nyt regntøj i år. Elliot er så vokset 3 størrelser siden sidste vinter. Say what?!

Det giver helt sig selv, når man har børn, at de skal have regntøj. Det regner ret meget her i lille Danmark – og de er meget udenfor. Både i vuggestuen og i skolen. Men derudover, så cykler jeg ret meget med dem, hvilket billederne her også tydeligt viser 😉 (De er sådan nogle børn, der er så glade for deres cykelhjelme, at de ofte slet ikke tager dem af, når de er steget af cyklen, haha). Af samme årsag skal jeg altid helst foregribe sæsonens vejrskifte lidt før tid, for ellers ender vi i en meget gennemblødt seance.

Med en far, der møder på arbejde klokken 04.00 tit og ofte, så er det mig, der har tjansen at få de to afleveret. Og jeg kører jo altså ikke bil. Det er bestemt værd at tage op til diskussion, for vi nærmer os hastigt en årstid, hvor jeg bander netop dén del af ligningen ret langt væk, men for nu, så er det jo altså sådan, det er.

Hvad skal man kigge efter?

HELDIGVIS for mig, så kan mine børn faktisk godt lide at lege udenfor i regnvejr. Hvis de er klædt på til det. Og det er de nu. For med deres nye regnsæt fra Reima, så ved jeg, at de begge er holdt tørre og varme. Vi har gennem tiden haft en del Reima og jeg ved af erfaring, at det er rigtig god kvalitet, der er lavet til at bevæge sig i og ånde i. Det betyder faktisk langt mere, end man måske lige skulle tro. Elliots sæt her er desuden med lækkert fleece fór.

Det er nok først om en måneds tid eller mere, at det rigtig kommer til sin ret, men så er det til gengæld også helt genialt. De er meget ude i vuggestuen og han er stadig en alder, hvor han sidder og ligefrem ligger ret meget på jorden. Så der er behov for ekstra isolering. Storesøster er trods alt holdt op med at ligge sig flad ned i vandpytter eller sætte sig på knæ og drikke af dem.

Af samme årsag er det også nogle rigtig smarte bukser, som Elliot her har på. De er nemlig både super praktiske og ekstra isolerende. Igen; når man ofte smider sig ned på maven og eksempelvis leger med biler, der drøner gennem vandpytter og mudder, så er det bare rigtig rart som forældre at vide, at han ikke bliver kold.

For det første er det ikke “bare” seler, der holder dem oppe, men et regulært overstykke i fleece, der varmer brystet. Desuden lukkes de bare med en lynlås, hvilket er SÅ meget nemmere end dem med seler. Sagde hende, der har bøvlet med det andet i maaange år.

Den aftagelige hætte beskytter derudover ikke bare mod regn, men er også sikker ved udendørs leg, fordi den er fastgjort med trykknapper og let løsner sig, hvis den sætter sig fast i noget. Det er PVC-fri og OEKO-Tex-certificeret. Det kan vi lide.

Elins regnbukser er i elastisk og PVC-frit materiale med masser af reflekser, hvilket er super vigtigt især nu, hvor vi ofte cykler i skole om morgenen, hvor det er mørkt. Åh, lige om lidt….jeg er bare lidt gladere for sommerens morgener 😉

Sidst, men ikke mindst, så bliver bukserne ikke stive i minusgrader, og kan altså anvendes hele året og giver en anden bevægelsesfrihed. Lillebror er stadig fløjtende ligeglad, hvad jeg putter ham i, han har ingen holdning til det. Men det skal jeg da så sandelig ellers lige love for, at storesøster har! Og er der noget, der gør hende irritabel, så er det, hvis tøjet (uanset om det er regntøj, overtøj eller whatever), ikke sidder, så hun nemt og bekvemt kan bevæge sig i det. I starten var jeg oprigtig talt lidt usikker på, at det var ren og skær primadonna-nykker, men med årene har jeg fundet ud af, at hun mener det alvorligt.

I kan finde  sættet og jakken, hun har på HER. 

Så selvom jeg har to børn med to meget forskellige behov og forskellig hverdag og leg, når de er i henholdsvis skole eller vuggestue, så er det nogle af de samme ting, der er vigtige, når vi køber regntøj:

– God isolering
– Stor bevægelsesfrihed
– Reflekser så de kan ses i mørke
– Ordentlige lukninger og lynlåse, gerne skjulte
– Slidstærkt materiale
– Hætte der kan knappes af
– Helst to-delt, så de også kan nøjes bare med jakken nogle dage

Indlæg er lavet i samarbejde med Jollyroom og derfor markeret som reklame. Ord og holdninger er dog helt mine egne.

2 kommentarer

 • Jeg er også så glad for Reima til min datter – af hensyn til budgettet bliver det dog kun flyverdragter fra Reima og så noget billigere regntøj fra fx Mikk-line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ja, vi prøver os også frem med lidt forskelligt, for det bliver hurtigt dyrt jo 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

ON MY MIND