SOMMEREN 2018 VAR SOMMEREN HVOR:

NÅR MAN SKAL CYKLE I SKOLE

Reklame.

Reklame 

Den største af de mindste i familien har fået nyt køretøj. Det var særdeles tiltrængt, men én af de ting, vi har snølet lidt på. Hendes gamle cykel var ALT for lille og det duede bare slet ikke. Da sommerferien sluttede og vi igen skulle i gang med hverdagen, blev det klart, at vi var nødt til at få rykket på sagen. Og det blev altså den her super cool sag. 

Vi er heldigvis beriget med to børn, der vitterligt ELSKER at cykle og det er ret så fedt. Derudover har særligt jeg kæmpe optur over, at vi nu er nået til et stadig, hvor lillebror er stor nok til at sidde bagpå min cykel. Hvor vi førhen var nødt til at gå i skole, fordi han var i barnevogn og skolen er placeret sådan, at det ingenlunde kan svare sig med en bus, (der går ikke nogen i den retning, vi ville alligevel skulle gå for langt til og fra stoppested), så har vi nu skåret halvdelen af tiden på at kunne cykle. En vigtig detalje, når man er alene om morgenen med to børn, hvoraf den mindste er aldeles utilregnelig, og man har en knivskarp bagkant, der hedder kl. 08.00.

Men selvom vi alle sammen elsker at cykle, så kan man jo godt tilskynde glæden endnu en tak ved at købe noget, der bare rammer prinsessens smag spot on. Og det har vi gjort! Jeg synes personligt, at det kunne have været super sejt med en sort cykel, og generelt findes der ret mange gode bud derude, men det ku jeg starte med at glemme! Cyklen skulle være lyserød. Det var ikke til diskussion. Og ja, det er den slags naturligvis, for det ER jo os, der bestemmer, men da jeg så denne Impulse Retro Runner i lyserød, så følte jeg faktisk for at lytte til hendes ønske. Jeg kan sgu godt forstå, hun føler sig edder-smart, når hun sætter sig op på den.

At den så tilmed matcher hendes cykelhjelm (som hun også selv har valgt), var bare et ekstra plus. Og der er altså bare noget ret særligt over at købe noget til nogen, når de oprigtigt bare ELSKER det og stråler af glæde fordi det rammer dem lige i hjertekuglen. Prøv lige at se, hvor stolt hun er.

Ud over at hun selvklart elsker farven, så er det virkelig skønt for hende, at der er så tykke dæk. Det gør det nemmere for balancen og hun kan køre bedre i grus og på ujævnt terræn. Og det samme gør sig gældende med pedalerne, der er af noget tykt gummi, som gør, at hendes fødder “står fast”. Det gjorde de ikke på hendes gamle.

Hun er også meget begejstret for sit bagagebærer, og elsker at sætte tasker og bamser fast deromme. Vi havde først bestilt den hjem i størrelsen 24 tommer, da jeg tænkte, at det måtte passe til hendes alder, men den var altså for stor. Så vi byttede den til 20 tommer og den passer perfekt. Den hedder da også 6-9 år og hun er 7 år nu.

Vi har simpelthen cyklet og cyklet, siden hun fik den. Hun er så stolt og føler selv, at ikke nok med at hun nu er startet i 1. klasse efter ferien og ikke længere er blandt de mindste på skolen, så har hun også fået en stor-pige cykel. Hun er ved at revne af stolthed, når hun drejer ind på skolens indgangsområde hver morgen.

Lige nu har de faktisk en omfattende cykel kampagne på hendes skole, hvor flere skoler og rigtig mange klasser deltager. Det går ud på, at børnene skal lære at blive fortrolige i trafikken og på cyklen og så naturligvis, at det er god og sund motion. Derfor skal alle børn i klassen krydse af på en seddel hver morgen, om de har cyklet i skole. For hvert barn, der har cyklet, modtager klassen 1 point. Sådan skal det køre hele september – og når måneden slutter, så vælges der en vinderklasse. Og de vinder en stor fest!

Jeg behøver næsten ikke fortælle, at vores lille lyserøde 1. klasses pige går op i dette med hud og hår, vel!? Så det kunne faktisk ikke have passet bedre, at hun fik ny cykel nu. Hun er helt vild for at cykle hver morgen.

Og indtil nu, så har vi altså cyklet hver dag uden en enste gang i bil. I alt slags vejr. Også silende regn. Og også med en kæmpe guitar på ryggen, som hun fik på Musikskolen forleden. Med andre ord; der er ikke rigtig noget, der får hende af cyklen lige nu. Nu går jeg og overvejer, om vi skal have hende en lille cykelkurv og så drømmer hun selv mægtig meget om at pynte hjulene med sådan nogle her. Jo, jo pimp my ride. Og det er skam også helt i orden.

Personligt elsker jeg at cyklen har det her retro look. Det gør, at den faktisk er ret cool, synes jeg, selvom den er meget girly og lyserød. Kontrastfarven i den brune saddel og på styret giver et tilpas nedtonet look og gør cyklen mere ‘voksen’ at se på, hvilket både hun og jeg værdsætter.

Og helt ærligt, ik? Så kan jeg altså godt huske, dengang jeg var barn og fik en cykel i fødselsdagsgave, som jeg slet ikke kunne lide. Fordi jeg bare ikke synes, den var spor pæn. Og ja, det er møg forkælet og nej, jeg døde ikke af at bruge den. Men jeg kan huske det. Stadigvæk. Den dér øv-følelse, fordi det betød rigtig meget i den alder. At man har noget, man er glad for. Lidt ligesom drikkedunken, ikke? 🙂

Så selvom jeg havde forsvoret, dengang hun lå og krøllede sig sammen på min arm knap 4 måneder gammel, at jeg ALDRIG nogensinde ville købe noget lyserødt til hende, så er jeg helt glad for den her nyerhvervelse. Den passer hende perfekt og har en super god stabilitet, den virker robust og er nem for hende at køre. Og så gør den hende glad helt ned i storetåen. Det er da win-win.

Lige nu er cyklen faktisk nedsat ret meget! I kan se den på 20 tommer HER og den på 24 tommer HER.

Og hvis I også har én derhjemme, der er besat af lyserød, så har Jollyroom faktisk mange gode hjelme, der minder om vores lige HER. 

Indlægget er lavet i samarbejde med Jollyroom og derfor markeret som reklame. Ord og holdninger er dog helt mine egne.

Søger I også en ny børnecykel? Find flotte børnecykler i god kvalitet

4 kommentarer

 • Louise

  Sejeste seje Elin. Må man gerne være gammel og se op til en 7-årig?! Hvilken størrelse er hendes hjelm?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Haha, det ved jeg faktisk ikke? 🙂 Den er nok efterhånden et år gammel

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hvor den bare sej! Min datter på 6 år skal også have en ny cykel og denne er da bare for cute 🤩 Men jeg studser lige ved, at der ingen gear er – det er måske ikke noget behov i den alder? Synes alle de andre cykler, jeg har kigget på i den størrelse, har haft gear 🤔

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Nej, det er sandt. Jeg ved ikke, om andre børn savner det, men for os, er det helt fint. Hun bruger det slet ikke og koncenterer sig stadig ret meget om selve cyklingen så det er fint, hun ikke også skal tænke på det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

SOMMEREN 2018 VAR SOMMEREN HVOR: