ON MY MIND

OMROKERING AF STUEN & NY SOFA

Indeholder reklame

Som jeg har nævnt før herinde, så har jeg en rum tid været i gang med en omrokering af stuen. Det er nu nok svært for jer at se den store forskel, idet jeg vist nok aldrig har vist den gamle stue frem herinde 😉 Det skyldes slet og ret, at vi aldrig rigtig har følt, vi kom ordentligt i mål med netop stuen. Hvorfor ved jeg ikke. Men jeg kan konstatere, at det stadig driller mig. Jeg har fået lavet en masse om og det er helt klart blevet bedre, især efter vi har “vendt rummet”, men jeg er stadig ikke i mål. Jeg er fortsat kørt lidt fast i det. Og nu har jeg altså besluttet at lade det ligge lidt, og så må jeg tage det op igen om en måneds tid, når jeg lige har levet lidt med dette. Måske jeg i mellemtiden bliver klogere?

Men I skal da ikke snydes for den nuværende forandring. For der er faktisk sket en hel del. Vi skulle have lavet en skade i gulvet og derfor var vi pludselig tvunget til at flytte alle møbler ud. Og da vi alligevel havde ‘strippet’ stuen, så besluttede vi at male og skifte ud. Således har vi nu er fin grøn væg (farven hedder Laurbær og er fra Jotun, I er mange der har spurgt på stories), en ny skænk og en ny sofa. Og så har vi byttet om på, hvor sofa og skænk før stod.

Og selvom der fortsat er mange ting, jeg ikke har knækket koden på endnu, skønt jeg stadig mangler en masse kunst eller lignende til min grønne væg, selvom den smukke gulvplante, jeg bestilte over nettet aldrig ankom, og selvom jeg ikke synes at kunne finde et passende sidebord, der skal spille op af sofaen, så er der især én ting, jeg er himmelråbende glad for og tilfreds med: nemlig sofaen. Og gud, hvor er den perfekt.

Vores gamle sofa fejlede som sådan intet, den var bare et fejlkøb fra start. Den var ikke helt stor nok til os og den var for lav. Derfor har vi faktisk meget længe været på udkig efter en ny, men ikke helt kunne finde en, som vi både synes var smuk og passede til husets relativt stramme funkisstil, som var god at sidde i (for det glemte vi sidst) – OG, som var til at betale. Og det ved I sikkert godt, hvis I også har været på udkig, den slags er ikke nemt at finde.

Samtidig skulle den passe til mit grønne marmorbord, der jo er en arvesag og som jeg ikke umiddelbart ønsker at skifte ud, og til min væglampe fra Please wait to be seated. 

Oveni hatten, så måtte den ikke være FOR stor, for rummet har en del udfordringer indretningsmæssigt. Der er nemlig kun en fuld væg. De andre to har døre og vinduer i sig og den sidste fjerde væg findes ikke mere, for den væltede vi, da vi flyttede ind. Og alle de døre, der er, er i brug og er i gennemgang, enten til fordelingsgangen eller til haven, så man kan ikke rigtig stille noget foran dér. Som et sidste krav, så skulle sofaen på en eller anden måde også gerne kunne leve op til, at vi er en børnefamilie. Men en halvanden-årig terrorist på matriklen. Med andre ord: lys velour, sart stofsofa, modtagelige overflader, ikke vaskbare materialer, etc. duer ikke.

Vi havde faktisk opgivet. De få gange, hvor det er lykkedes at finde noget, vi kunne lide og som ellers matchede nogenlunde, så var der altid et eller andet, der var galt; målene, materialet, prisen. Altid noget. Indtil vi faldt over denne sofa fra Bloomingville.

Den er tilpas klassisk til at den spiller op af funkishuset, den er perfekt i målene, den mørke grå er lige i øjet og så sidder vi bare hammer godt i den! Især det sidste har vi kæmpe optur over. Fordi vi virkelig var skeptiske omkring netop dén del. De høje armlæn og ryg, den ekstra pude, der går hele vejen rundt, højden – og hele udformningen; man sidder bare mega godt! Jeg elsker det.

Jeg har rykket rundt på planter og billeder i en lind strøm de sidste uger, min mand er ved at blive vanvittig. Vi har boret så mange huller og malet dem over igen, jeg har rykket rundt og aset og maset. Og jeg er stadig lidt usikker på mange af de andre elementer. Eksempelvis skænken, der er fra Ikea og som jeg troede, jeg elskede. Nu er jeg kommet i tvivl. Men den får lige lov at hænge lidt, så summer jeg videre….Jeg mangler også lidt mere lys herinde, og er sågar i gang med at overveje, om også endevæg skulle være grøn. Jeg ved det ikke endnu.

Men min sofa. Den er perfekt og lige akkurat dét, jeg ledte efter. Det er edderrådme heldigt, når nu jeg er så skrupforvirret omkring alt det andet 😉

Sofaen er fra Bloomingville og kan findes HER, skænken er fra Ikea og kan findes HER, marmorbord er arvet fra min mormor, men lignende HER  eller HER, Billedet er unika, lampen fra Please Wait to be Seated HER, grå potteskjuler fra House Doctor HER, puderne er fra Auping HER, vasen fra Søstrene Grene og stort set alt andet er ‘arvegods’.

7 kommentarer

 • bum

  Jeg synes, det er blevet rigtig rigtig fint! Men kan samtidig også godt forstå, at du føler, den ikke helt er der endnu..

  Jeg ved ikke, om du ønsker råd med på vejen, men jeg tillader mig lige at give et. Håber det er ok! 🙂

  Hvis jeg skulle komme med mit besyv, så er det hele blevet for mørkt på enelleranden måde. Skænken, sofaen, stolen, en stor del af maleriet er mørk grå/sort. Tror jeg ville skifte skænken ud med et lysere alternativ. Og måske få nogle elementer ind i lysere farver, som kan komplimentere den mørke grønne og grå (evt. puder, nips, etellerandet).

  Slutteligt vil jeg lige tilføje, at jeg synes, at din boligstil er meget fin og personlig, og jeg nyder sådan at følge med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Mange tak for din kommentar, det er naturligvis helt i orden, du kommer med dit besyv 😉 Jeg tror måske også, jeg er enig…selvom jeg åbenbart elsker mørke møbler, kan jeg se, for det er det eneste, vi har 🙂 Og jeg er ikke bange for, at skabe lidt stemning og karakter og have mørke møbler, fordi rummende her er meget åbne og lyse. Men jo, det kan godt være, der er noget om det. Og indtil videre, så er det nok også især skænken, jeg er i tvivl om selv….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg er vild med din stil. Elsker jeres køkken og stue. Og jeres ‘nye’ stue er så fin i sine nye klæder, den grønne farve er vildt lækker, så jeg ville ikke tøve med at lade den fortsætte over på endevæggen også. Og så måske dyrke kontrastfarverne lidt mere? Den skarpe orange er vanvittigt smuk op ad den støvede grønne. Nå, blot tanker herfra. Jeg overtager gerne hele din stue 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Tusinde tak, hvor er du sød. Det er ret sjovt at høre jeres input, for I siger faktisk det samme, jeg selv har tænkt 🙂 Jeg skal så bare liiiige ha manden med også…men ja, jeg har netop tænkt det samme med den orange. Jeg elsker den orange. Men jeg overvejer også at flytte billedet helt væk fra stuen…åh, alle de valg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Elsker din stil – sofaen er fed og jeres lampe står fortsat højt på min ønskeliste siden jeg så den hos dig første gang. Jeg tænker, at du måske skal tænke i, hvordan farverne kan spille bedre sammen – lampen og det smukke sofabord matcher jo godt, men jeg tror, der skal noget mere til at binde det sammen med den grå sofa, det lyse tæppe, den lysere grønne vægfarve og ikke mindst billedet. Måske vil billedet passe bedre ovre på den grønne væg, hvilken farverne deri matcher godt. Så kan du evt finde noget mørkere, evt med den mørkegrønne, der får sofabord og lampe til ikke at stå alene. Og puder måske. Synes ikke alt skal matche, men for der ikke er for mange toner i spil, tror jeg der skal være elementer af (samlet set) færre eller (som enkelt elementer) flere af de samme farver. Og for du bliver glad for det bør du også tænke sammenhæng med jeres alrum ind nu det er åbent – men det tænker jeg, du har gjort, så de nye gardiner mv netop også falder fint sammen. Håber, det gav mening selv om det vist blev lidt rodet 🙈🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Det er slet ikke rodet, det er faktisk meget det samme, jeg selv har tænkt 🙂 Jeg følger dig.
   Det er sådan en kabale, der skal gå op 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annemarie

  Sikke en lækker sofa. I det hele taget har I jo så mange fine ting at bygge med. Som en anden skriver, prøv at flytte billedet over på den anden væg. Samtidig tænker jeg på om rummet vil få lidt mere helhed som ét rum, hvis du også maler væggen bag sofaen og finder nogle puder og et par stykker med en orange stribe eller “knap” (husker du Hay puderne m knappen i midten) eller lign. Det vil give sofaen lidt “liv”. Og så tænker jeg om tæppet egentlig er for lyst og ikke helt spiller sammen med resten. Altså det er jo nemt at indrette andres hjem når man ikke selv skal betale ikke. Vi kører selv på 6. år og er gået lidt i stå, så jeg kender det alt for godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

ON MY MIND