ELLIOTS FØDSELSDAGSGAVE: MÅSKE ET OPLAGT JULEGAVE HIT?

NÅR TANDFEEN STARTER VED DIG SELV

Reklame for GUM

Vi ved det jo godt, de fleste af os. At vi skal passe og herunder pleje os selv i vores faste rutiner, så vi holder så længe som muligt. Det lyder nemt, men i en hektisk hverdag, så kræver det alligevel lige en ekstra indsats nogle gange, at holde fast i de samme gode rutiner for både hud, hår – og ja ikke mindst tænder.

Jeg indrømmer gerne, at jeg nogle gange glemmer min hud om aftenen, fordi jeg simpelthen er for træt. Jeg er ikke stolt af det, men jeg er bare et menneske. Til gengæld, så kan jeg stadig høre min mors stemme, når jeg bare kigger på min tandbørste:

”Man må ALDRIG glemme at børste sine tænder!”….

”Rene hænder – pæne tænder!”

Orv, hvor har jeg hørt det mange gange 😉

Min mor har altid gået ekstremt meget op i tænder. Da jeg var barn, synes jeg ærlig talt, det var noget overdrevent. Hun havde en drøm om at blive tandtekniker selv, og vi har et par tandlæger i familien, som hun også ofte sparrede med. Hun tog mig jævnligt til tandlægen og hendes allerførste kommentar til min nuværende mand, da hun havde mødt ham for første gang og vi igen fik et øjeblik alene, hende og jeg: ”Han er sød. Hvor har han pæne tænder!”.

Aka. Han var godkendt. Han havde god tand-rutine. Vi ryster lidt på hovedet af hende, men helt ærligt, ikke. Hun har jo ret. Tænder er noget af det vigtigste, vi har, og det første, man ser, når man møder et menneske. Det er sgu i grunden ret smart, hvis man lige husker at passe dem. I see the point.

Og nu er jeg selv blevet mor. Og dermed ikke kun hovedansvarlig for mit eget tandsæt, men tilmed også for mine to små raketters gummer. Og pludselig giver min mors ord så meget mere mening. For jeg forstår, hvorfor hun gentog og gentog, hvad hun gjorde, hvorfor hun sørgede for, at vi verbalt altid forstod, hvad der lå til grund for de faste tandrutiner; det er hele værdisættet om at passe på sig selv og det, man nu engang har. Og jeg er med det hele vejen. Jeg vil ikke noget i verden mere, end at passe rigtig rigtig godt på mine to børn. Det handler om de gode rutiner – for børnene – og os selv.

Derfor sagde jeg også ja, da jeg fik mulighed for at lave samarbejde med GUM, der er en serie af mundplejeprodukter udviklet til at gøre den daglige mundpleje optimal. Produkterne er udviklet i samarbejde med fagfolk fra hele verden, og de har et ret stort produktudvalg, så det er nemmere at finde netop den løsning, der sikrer dig en god mundhygiejne.

Jeg har testet Activital serien, og Kids-serien, som er udviklet til at styrke og beskytte tænder og tandkød hele livet. Og jeg er glad – og det er bisserne også!

ActiVital-serien (til de voksne):

GUM Activital er en serie med tandpasta og mundskyl med fluor og naturlige antioxidanter, der altså hjælper med at holde munden sund. Antioxidanterne Coenzym Q10 og granatæble bekæmper de såkaldte frie radikaler, som kan skade mundens sundhed. Og så indeholder de også ingefær og kamille, der styrker tænder og tandkød.

Den virker meget frisk – uden at blive skarp i smagen, hvis det giver mening? Og det kan jeg rigtig godt lide. Jeg er ret glad for mundskyl, fordi jeg trods alt hverken orker eller har tid at børste tænder fire gange om dagen, men ofte har brug for lidt ’opfriskning’ på dén front. Jeg synes, det er en dejligt nem og frisk måde, at sørge lidt for mundhygiejnen i løbet af dagen.

ActiVital er desuden helt uden skadelige ingredienser, som alkohol, sulfater eller parabener. Er der nogen af jer, der har prøvet det?

Tandpasta og tandbørster (til børnene)

Begge børn har de sidste måneder brugt GUM tandpasta, Junior og Kids modellen, der er udviklet særligt til at styrke nye tænder, er lidt mildere end en voksentandpasta og er uden skrappe ingredienser og parabener. Junior (7+år) smager frisk og sød af ’tuttifrutti’ og kids (2-6 år), der er til mælketænder og har et reduceret fluorindhold, har en mild jordbærsmag, som hitter stort hos min yngste.

I starten var storesøster meget misundelig på, at Elliots smagte af jordbær, men nu elsker hun sin egen. Og seriøst: de er så søde sammen. Han elsker at børste tænder! Er det ikke for kært? Han aner jo ikke, hvad det er, men han vil bare så gerne imitere sin storesøster, så han hopper glad op på skamlen og står og efteraber alt, hvad hun gør. Derfor er det også så vigtigt, at hun synes, det er både rart og hyggeligt at børste tænder. At det ikke bare er en sur pligt! Og én af de ting, der virkelig har gjort det markant sjovere for hende – det er hendes nye tandbørste!

Hun har nemlig fået en GUM Light Up tandbørste, der er en blød børnetandbørste med et lille tilpasset børstehoved og et godt greb. Børsten har sugekop, så den på hygiejnisk vis kan stilles op og tørre efter brug. Og så er der farvede børstestrå i midten, som viser doseringen af tandpasta.

Men. Allerbedst: En helt særlig funktion i Light Up-tandbørsten er, at den lyser/blinker i 2 x 1 minut. Det ene minut svarer til den tid, man skal børste i hhv. over- og undermund. Det vil sige, at barnet skal børste først i overmunden, så længe børsten lyser/blinker, og så skifte til undermunden, når den ikke blinker mere. Og så gentage rutinen i undermunden.

Behøver jeg sige, hun elsker det?! Der er en relativt lille ’gimmick’, men det virker!

Det er altså vores ansvar

Lillebror har også fået en GUM Kids tandbørste, der som storesøsters har både lille børstehoved, farvede børstehår, der viser, hvor meget tandpasta man skal bruge og sugekop, så den kan stilles op og tørre efter brug.

Begge børn er vilde med det. Og det skyldes jo, at det er blevet helt sjovt og hyggeligt at stå der og børste sammen. Elliot er enormt fascineret af, hvordan storesøsters børste lyser og alene hans dybe fascination, af hende, gør jo, at hun lige vokser 4 centimeter og gør sig ekstra umage. Det er jo rent win-win!

….og sådan gik det til, at jeg i dag er blevet til min mor 😉 Nu hører jeg gudhjælpemig mig selv stå ude på badeværelset og messe: ”Rene hænder, pæne tænder!”….haha. Men det er jo slet ikke så tosset, endda. De gode rutiner, som vi gerne skulle have hele livet, de starter jo i barndommen. Og de starter – har jeg erfaret – ved at de voksne igangsætter dem og gør dem til andet og mere end bare en rutine. For i bund og grund, så er tandfeen jo nok mest os selv.

 

GUM ActiVital og GUM Junior/Kids serien kan købes i alle Matas-butikker og på apoteket.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

ELLIOTS FØDSELSDAGSGAVE: MÅSKE ET OPLAGT JULEGAVE HIT?