HOLDER I HALLOWEEN? GODE TIPS TIL KAGER

VORES TUR TIL MAROKKO

I er flere, der har spurgt ind til min Marokko tur. Både omkring destinationen over all og mere specifikt på hotellet, hvor vi boede. Jeg vil naturligvis rigtig gerne komme med lidt info, men jeg var kun af sted i fire dage, så jeg er nok ikke det største orakel, hvad dét angår.

Jeg var af sted med mine to bedste venner, vi har for et år siden oprettet en fælles rejse-konto, som vi månedligt indbetaler til og nu var tiden altså kommet til at indløse. Vi var for længe siden enige om Marokko og herunder Marrakesh, men fik som vanligt for os tre bestilt i alt for dårlig tid. Det betød, at der ingen ledige Riads var i Marrakesh. Og det var ellers oprindeligt sådan et, vi gerne ville have prøvet at bo på.

Efter lidt research og sammenligning af priser, fandt vi det her stedVi havde egentlig fundet det før, men oprindeligt forkastet det, fordi det var lidt over vores rejsebudget. Men da det stod klart for os, hvilke alternativer, der var tilbage, så skyndte vi os at booke stedet – og det har jeg sørme da ikke fortrudt!

Det er ikke billigt. Og da slet ikke, når man som vi gjorde, bestiller en private pool suite. Det kan godt findes billigere. Men for os var det vigtigt, at vi boede sammen alle sammen og ideelt set havde flere rum, så vi også kunne sidder der sammen om aftenen uden at skulle sidde oppe i sengen. Særligt fordi placeringen af hotellet er som, den er.

Det ligger lidt over en times kørsel i bil fra Marrakesh og midt oppe i Atlasbjergene. En fuldstændig vanvittig smuk location. Jeg kunne jo godt se på deres site, at det var smukt. Men jeg var alligevel helt mundlam, da vi landede deroppe. Det er så helt igennem flot en placering, omkranset af røde bjerge med sne på toppen, de vildeste kløfter og et view af en anden verden.

For at komme derop kører man igennem små, lokale landsbyer, der mest af alt ligner jordhuler uden vinduer, man kører langs blodrøde floder og over stok og sten. Bogstavelig talt. Med andre ord: man tager ikke lige ind til byen om aftenen og hjem igen. Det er ikke en vej, man kører på det sidste stykke. Det er bare lidt rød bumlet jord. Og der er selvsagt intet lys.

Derfor var det af stor betydning for os, at vi kunne være på hotellet om aftenen og ikke følte os mast inde på et lille rum.

Vores værelse var dejligt, ikke en suite, som ordet lover, for det var kun et rum, men det var ok. Men set i bagspejlet, så havde vi ikke behøvet det. Vi fik slet ikke brugt poolen desværre, da vi var super uheldige med vejret. Det var slet ikke varmt nok til at bade. Øv. Og havde det været det, så har hotellet også en kæmpe fælles pool med bjergudsigt, som man jo fint kunne have benyttet. Overalt på hotellet var der små oaser, små fine udkigsposter og solstole, borde, bænker etc., hvor man kunne sidde med udsigt til bjerge, dale, marker og følelsen af verdens ende – og altså faktisk et flottere view, end jeg synes, vi havde fra vores suite, der jo var lukket af.

Så for at svare flere af jer på, om det var det værd: It depends. Hotellet var lidt i den dyre ende, og jeg synes ikke, deres service levede op til det. Til gengæld var maden fuldstændig vanvittig god og det var den hver eneste gang – og deres placering er indiskutabelt pengene værd. Men de kunne virkelig godt oppe sig lidt på servicen. Og så synes jeg ikke, det kan betale sig at købe en pool-suite. Vi kunne sagtens have sparet de ekstra euro og boet på et mindre værelse uden egen pool – for vi endte alligevel med at sidde mest ude på hotellets områder om dagen, fordi der var så mega nice.

Havde vi nu været bare en my heldigere med vejret, så havde jeg måske ikke følt det sådan? For så havde vi da i det mindste brugt dén pool, vi har betalt for…men ak og ve. Sjældent har jeg været så uheldig med rejsevejr. Heldigvis fik vi også sol og tørvejr, men temperaturen blev aldrig rigtig bade-venlig.

I ugen optil, vi tog af sted, der kendte jeg tre, der var dér. Her var det 29 grader. Lige præcis de fem dage, hvor vores rejse var booket, der faldt temperaturen til 13-14 grader og vi havde meget regn. Så surt. Men den slags kan man jo ikke gøre en disse ved. Der var en eller anden tåbelig koldfront over området og man finder jo alligevel måder at komme omkring og når først man er der og hygger sig, så betyder det ikke det store.

Altså bortset fra, at floden, der lå for enden af den bjergvej, man skulle op ad, for at komme op til hotellet, den ene aften vi var på vej hjem efter shopping inde i Marrakesh, var løbet over på grund af den massive regn. Og så holdt vi ellers dér i mørket til lyden af den fossende flod, men vi så en lastbil trække to biler op, der havde forsøgt sig med at passere floden. Lige dér, der var jeg glad for, at vi havde betalt ekstra for at få hotellets chauffør til at hente os i sin enorme firehjulstrækker. For det var kun vores bil, der kunne komme over. Men alligevel lidt at have i mente i forhold til hotellets placering 😉

Man bor afsondret og isoleret. Og det er absolut en af forcerne og en del af charmen. Men det sætter også nogle udfordringer, særligt hvis vejret er dårligt.

Vi manglede også strøm den ene dag på grund af uvejret. Og det var naturligvis lidt træls, men det er et Eco-hotel, der gjorde en dyd ud af at være det, så jeg tror simpelthen ikke, de havde en generator. Jeg tror, meget kørte på solceller og det er jo i bund og grund ret prisværdigt. Men igen: det giver nogle udfordringer, når så vejret går bananas, for det sætter trods alt nogle begrænsninger.

Prøv lige at se en solopgang, jeg fik med, på vej til lufthavnen, da jeg skulle hjem! Der er intet filter, ikke en eneste redigering, sådan så det ud. Så vanvittigt. Og lige her – der boede vi! Det er fandenme da smukt! 

Der var så mange små oaser på hotellet, hvor man bare kunne sidde og nyde et glas kold vin og læse. Rent zen for sådan en travl småbørnsmor som mig. Med udsigt til røde bjerge og dybe kløfter.

Om selve Marrakesh

Jeg har hørt så meget forskelligt om Marrakesh, inden vi tog af sted. Nogle elsker det, andre gør slet ikke, det er anderledes og det er hektisk og det er en anden kultur – men jeg var positivt overrasket. Jeg var slet ikke så irriteret over de ting, som flere andre har nævnt for mig. Og jeg har egentlig kun et ankepunkt. At hoteller og overnatning er blevet for dyrt. Især i forhold til, hvad du får. Simpelthen fordi det er blevet så hypet. Men går man rundt i Medinaen og Souk´en, så er det stadig enormt billigt.

Vi fik købt både tæpper, skåle, fade, puder, plaider, og en masse andet. Jeg havde egentlig indstillet mig på, at jeg ikke skulle have så meget, fordi mange havde sagt til mig inden, at det var blevet for dyrt – men det var stadig meget billigt i Medinaen. Og ja, Medianen er hektisk og travl og lidt kaotisk. Men ikke noget, man ikke kan overskue, når man ved det, synes jeg. Jeg synes, det var en kæmpe oplevelse at gå rundt derinde og et sanse-bombardement med farver, dufter, lyde med mere. Virkelig en sjov oplevelse.

Da vi skulle finde et sted at bo, brugte vi virkelig meget tid på research. Men hver eneste gang, vi faldt over noget, som så interessant ud, så var det fuldt booket. Vi havde nok ikke troet, det ville være så svært at finde noget. Så et godt råd er; vær ude i god tid. Marrakesh er hypet. Set i bagspejlet, så er jeg dog utroligt glad for, at vi endte, hvor vi gjorde. Det var sådan et fantastisk sted og det kostede jo ikke ret meget at tage en taxa ind til Marrakesh. Og det var så dejligt, at kunne tage lidt væk og op i bjergene og bare nyde roen og slappe af.

Idet jeg jo altså kun var der i fire dage, så begrænser min viden om byen og området sig. Men jeg har selv har stor glæde af at læse Mies guide lige her– rigtig grundig og givtig, mine med-rejsende havde også læst den forinden. Og så også Christines her, der giver et fint og lidt andet syn på Marokko. Hendes ophold var væsentligt længere og det har nok betydning for flere af hendes betragtninger og oplevelser.

Så hop ind og læs med hos de to damer, hvis I vil vide mere.

Og ellers er der kun tilbage at sige: book for søren. Jeg vil gerne tilbage. Og meget gerne i bedre vejr næste gang! To ud af fire regnvejrsdage var altså lidt surt.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

HOLDER I HALLOWEEN? GODE TIPS TIL KAGER