FAVORITTER FRA ARKET TIL MINDSTEMANDEN

2018 I REJSER

2018 var et dejligt rejse-år. Om end jeg måtte sige nej til et par ture, der logistisk ikke lod sig gøre. Men jeg klager ikke. Slet ikke faktisk. 2018 har på alle måder været fulkommen perfekt orkestreret, når det kommer til ferier/rejser.

Jeg føler virkelig, at jeg har fået meget sommer og varme denne gang. En følelse jeg ellers nærmest aldrig har. Og det kan jeg egentlig godt forstå, når jeg sådan sidder og kigger hen over året. For mine rejser har været aldeles ideelt placeret hen over årets kolde, grå måneder, mens næsten alle sommermåneder blev brugt i Danmark, der jo normalt ville give tvivlsom tilfredsstillelse på lige præcis varmefronten – men i år jo simpelthen var OUTSTANDING.

Det var sommeren, der kommer til at gå over i historiebøgerne og som bliver vores reference-sommer fremover. Den varede jo næsten for evigt og aldrig nogensinde har jeg badet så meget i dansk hav, som jeg har gjort i år.

London i februar

Lige akkurat som februar gik i gang drog jeg til London med søde Michala og Royal Caribbean. Vi var inviteret til en præsentation af deres nye skib, Symphony of the Seas, som blev færdigt senere på året, hvor vi skulle sejle med. Det er verdens største krydstogtsskib, og vi var inviteret til London for at få en præsentation af skibet sammen med resten af den internationale presse. Michala og jeg blev taget igennem en oplevelsesrejse, hvor Royal Caribbean havde skabt et helt univers med noget af dét, man kan opleve om bord på skibet. Regnskov, Mexicansk aften, musical og shows, boblebad og solnedgang, musik og mad, kæmpe candyland. Det var virkelig gennemført og helt vildt sjovt.

Faktisk pis-øs regnede det hele turen, jeg fik mega influenza og havde specielt én nat på hotellet, hvor jeg havde så høj feber, at jeg bare lå og så syner i min seng, Michala fik stjålet sin telefon og vi fik simpelthen bestilt og købt noget sushi, der var så eminent skidt, at jeg i næsten 5 måneder efter turen, slet ikke kunne tåle at komme i nærheden af sushi. Og dét til trods – så var det faktisk en skide hyggelig og sjov tur – og vi taler lidt om at gøre det igen. Altså bare smutte en weekend til London, eller Paris måske. Det gad jeg godt! Det må være et mål for 2019.

Bornholm i start Marts

Måneden efter drog vi til Bornholm, som vi ynder at gøre mindst én gang sommer og én vinter. Der er super smukt der om vinteren og jo et helt andet liv end om sommeren. Mine forældre har et hus I Vang og vi nyder virkelig at komme ud og gå lange ture og tage naturen ind, den er så rå og uspoleret om vinteren. Det er masser af timers leg udendørs hver dag, varme uldsokker foran pejsen, røde næser, kage i rigelige mængder og bare råhygge. Så skønt. Ofte ender jeg med at komme hjem og konstatere, at jeg kun har brugt de samme to trøjer en hel uge. Det er ren afkobling og præcis sådan, det skal være.

Det kan godt være, at det på sin vis ikke helt kategoriserer sig som en rejse. Men jeg tager det nu med i min lille ’optegning’ her, for dels så er det en get-away fra hverdagen på lige fod med andre rejser, dels vil det for mange andre familier, der ikke lige har et sommerhus, også tilsvare det. Naturmæssigt kan oplevelsen her altså også sagtens måle sig med mere ‘eksotiske’ destinationer, skulle jeg hilse og sige! Der findes natur og vegetation her, som ikke findes nogle andre steder i hele Danmark. Og nåå ja, vi boardede da også et fly. Den eneste flytur i år, hvor Elliot ikke spassede helt ud. Men ok – han havde også kun 20 minutter til dét 😉 

Krydstogt til Barcelona slut marts 

Lige inden marts blev til april kunne Michala og jeg så endelig gå om bord på verdens største Krydstogtskib fra Royal CaribbeanSymphony of the Seas. Altså vi fløj lige til Malaga først, hvorfra vi gik om bord og sejlede til Barcelona. Det var faktisk kun den 27. marts, da vi drog af sted, men ikke desto mindre, så var det altså varmt nok til at vi både var i poolen og kunne solbade i badetøj på dækket. Gigant optur. Og lige hvad man havde brug for dér. Det var sådan en helt igennem god tur og jeg vil gerne lave et opfølgende indlæg, da jeg fortsat modtager spørgsmål om den.

Jeg havde prøvet sådan en krydstogtstur selv en gang forinden dette, og jeg må ærligt sige, jeg gad godt gøre det igen for 3. gang. Det er altså en helt særlig oplevelse og den er så meget bedre end sit ry! Jeg tror, det kunne være super sjovt at gøre med børnene.

Kort og godt, så fik jeg et par dage til havs med fuld sol i ansigtet, de smukkeste solnedgange man kan tænke sig, urimeligt god mad, en totalt uforstyrret nattesøvn, tilmed til lyden af bølgeskvulp, jeg fik badet og sludret og drukket kulørte drinks, jeg var på madkursus og i rutsjebane, i boblebad i aftenmørket, jeg fik læst bog i fred og ro, fik det største stykke kage verden endnu har set – og min morgenkaffe på en balkon over bølgerne med kun havet som horisontlinje. Whats not to like? Læs mere her. 

Firenze i april

Kun lidt over en uge efter, jeg var hjemme i dansk snestorm efter krydstogt, så boardede jeg næste fly. Denne gang sammen med min mand, uden børn, til Firenze. Anledningen var, at en af hans venner og bekendte skulle giftes og det skulle altså foregå i Firenze. Vi var mange gæster, da det var et stort bryllup, der også strakte sig over flere dage, men da min mands relation til gommen mestendels har været gennem flere års arbejde, så kendte vi ikke ret mange. Der var dog et par stykker med, som min mand kendte, men jeg havde ikke rigtig mødt nogen.

Vi havde det simpelthen så sjovt fra start til slut, vi fik masser af sol og varme, drinks og vin i solen, byen er jo vanvittigt smuk og fin, vi nød det simpelthen så meget. Og nåå ja, så var brylluppet også et af dem, der var helt i særklasse. Det var sjovt at være med til og nogle helt ekstremt lækre rammer. Vi festede hele natten og alle var så søde og sjove, at det halve ku være nok. Men også i dagene op til brylluppet, der hyggede vi os virkelig den lille gruppe, som vi var. Der blev kværnet nogle flasker hvidvin i solen i hvert fald 😉

Det er endnu én af de rejser, jeg ret godt gad at gentage. Altså brylluppet kommer vi ikke til at opleve magen til igen, det er helt sikkert. Men vi har da talt om, at tage af sted den lille gruppe, vi var, og bare lege, at vi skal til bryllup…..Jeg ser ikke mange argumenter for at lade være….vel?

Sydfrankrig i juni

Som om vi ikke var nogle heldige kartofler nok med både verdens dejligste sommerhus på Bornholm og ét i Rørvig, så har min mands familie et vidunderligt hus i La Ciotat i Sydfrankrig. I var mange, der spurgte til dét, da jeg viste det på Instagram, men det er altså privat og lejes ikke ud. Vi var så heldige at få lov at låne huset i en uge – og hold nu op, hvor var det en dejlig ferie. Vi var af sted alene de første dage og de sidste fire dage, der kom min ældste barndomsven og min datters gudfar og besøgte os. Og selvom det hele ser idyllisk ud (og skam også var det), så tag ikke fejl – vi havde rætti rætti meget brug for den her ferie lige dér! 

Selvom vejret var underligt – det var næsten 10 grader varmere hjemme i Danmark (!), så kunne vi da stadig bade og være ude. Vi fik nogle regnskyl og aftnerne var kolde, modsat året før, hvor jeg svedte mig selv halvt ihjel samme sted, men pyt. For vi havde enormt meget brug for den ferie. På det her tidspunkt, var vi alle fire ret tyndslidte, da Elliot stadigt sov helt horribelt.

Sommer i Danmark, juli & august

I slutningen af juni drog vi til Rørvig, derfra videre til Bornholm i juli, hvor min mand blandt andet skulle arbejde på Folkemødet, og derfra tilbage igen til sommerhuslandet og verdens fineste strand i Rørvig. Vi sluttede med et smut på Gilleleje Badehotel i august.

Hold nu, jeg mangler ærlig talt ord for dén her sommer, vi har haft i år. GID alle somre var sådan. Ej, men for pokker. Det var den helt rigtige sommer, vi valgte at blive hjemme, den helt rigtige sommer at have sin egen have, den rigtige sommer at bo kun 10 minutter væk fra stranden og Øresund, den rigtige sommer at have sommerhus, den rigtige sommer at have skolebørn og derfor tvunget ferie, den rigtige sommer at være i Danmark!

Jeg har så mange gyldne minder lagret på nethinden, at det er næsten kriminelt. Jeg har badet med børnene klokken 21.00 om aftenen i over 20 grader! Jeg har været på subboard i nattemørket i 23 graders varme og vådt badetøj uden at fryse, jeg har ædt så mange is og drukket så mange kolde glas rosé, at det er tosset kriminelt og vulgært. Halle..fucking…luja!

Mallorca i September

I september rejste vi til Porto Cristo med svigerfamilien. Vi boede i et ret skønt hus, hvor der var plads til alle, med egen pool og tæt på bystranden, der viste sig at være virkelig god. Vi var heldige med vejret og havde en uge fuld af hygge og afslapning. Huset var lejet via Airbnb, det lå lidt højt, hvilket var ret fint, så havde med et smukt view over området. Børnene elskede, at farmor og farfar og fastrene var med og vi andre nød godt af, at der var ekstra hænder.

Igen var der tale om en tiltrængt ferie. Og jeg fik faktisk reflekteret lidt over det der med falsk og ægte ferie. 

Vi havde sådan en hyggelig ferie og det hele var planlagt til præcision; bedst som verdens længste sommer i Danmark lakkede mod enden, så forlængede vi lige følelsen i Porto Cristo.

Marrakesh i oktober

I oktober drog jeg til Marokko, Marrakesh. Jeg og to af mine bedste venner har oprettet en fælles rejsekonto, som vi indbetaler til, og i år var første år at indløse. Vi havde fundet det her åndsvagt naturskønne sted og vi havde nogle virkelig gode og rare dage sammen – om end vi var urimeligt uheldige med vejret. Sådan helt det-er-fandenme-for-galt-og-aldrig-set-lignende-uheldige. Det pissede ned og stormede og lynede og var umanerligt skidt vejr de første to dage. Dernæst blev det bedre – men aldrig rigtig varmt.

Vi fik aldrig brugt den private pool, vi ellers havde købt i dyre domme. Suk. Vi måtte have uldtrøjer og dunjakker på og det regnede hver dag, det var blot et spørgsmål om, HVOR meget. Men uanset, så var det en utroligt dejlig tur – et helt gudesmukt sted.

Jeg ville sådan have ønsket at vejret havde været mere med os, men når man var der, så var det stadig så vanvittig en location midt i Atlasbjergene, at det intet gjorde. Vi drak bare vores vin og nød udsigten til de sneklædte bjerge foran pejsen i vores nyindkøbte Marokko tæpper i stedet for ved poolen 😉

Og vi fik da også sol, men temperaturen kom bare aldrig rigtig op. Men at ride på kamel igennem Atlasbjergene og vågne til de her views hver morgen med de røde bjerge midt ude i ingenting, det var så absolut en oplevelse værd.

Ja, det var 2018 i rejser – et godt år, synes jeg. Der var ikke nogle lange ture, som eksempelvis i 2017, hvor vi var på den skønneste 5 ugers barselsferie i Thailand, men der har været nogle virkelig gode oplevelser i år, som i den grad har printet sig fast på min indre pandeskal.

I kan læse mit Året der gik 2017 lige HER. 

2 kommentarer

 • Tina

  Hold da op som I får rejst og oplevet:-)
  Det hele ser og lyder jo bare som en lang god drøm, gid jeg havde været med:-)
  Selvom sommeren i Danmark var go og også som en dejlig lang rejse/oplevelse.
  Tak for dine indlæg i året som snart er til ende og et fantastisk 2019 til du og dine:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

FAVORITTER FRA ARKET TIL MINDSTEMANDEN