3 ADVENT: VIND SENGETØJ FRA AUPING

ÅRETS JULEBORD 2018

Indeholder reklame

Vi skal selv holde jul i år, ligesom vi har gjort det de sidste par år. Efter vi flyttede i hus og fik Elliot, har vi været så heldige, at det passede at samle alle her. Både min og min mands nære familie. Det er jeg så glad for, for det føles mægtig priviligeret, at vi kan det – og det er så hyggeligt. Det er så dejligt, at kunne invitere, vi elsker at holde det. Og så er det praktisk med børnene, så de blot kan gå omkuld på deres værelse, når tiden er til det.

Det er således tredje år, at vi ligger hus til – og allerede sidste år, der indså jeg et par mangler. Indtil da, har vi altid været ude til jul, men når man selv skal holde jul, så bliver det tydeligt, at der mangler lidt her og dér. Eksempelvis fandt jeg sidste år ud af (d. 23. december kl. 22.00), at vi ikke ejede en sovsekande. Og efterfølgende lovede jeg også mig selv, at vi skulle have nyt pænt (ens!) bestik til 10 personer og et par store serveringsfade.

Det er der heldigvis kommet styr på nu. Og forleden måtte jeg naturligvis lige prøve resultatet af. Modsat mange andre, kan jeg godt lide mørkt service. Jeg har levet med hvidt i så mange år, så jeg har løbende samlet mig en ret stor samling af stentøjs-tallerkner og skåle, som jeg elsker. Jeg har holdt bordet enkelt i grønlige og røgfarvet nuancer med guld og hvid. Faktisk havde jeg også købt nogle smukke håndlavede skåle i Marrakech, som skulle på bordet, men det glemte jeg altså, da jeg lavede prøve-dækningen her – nuvel, det kan jo nåes endnu.

Generelt kan jeg godt lide, at både vores stentøjstallerkener og vores røgfarvede drikkeglas matcher husets stil så fint. Det trækker referencer tilbage til husets 1950ér funkis-look og det er jeg vild med.

Selve pynten er sådan set bare eucalyptusgrene og tørrede hortensia. Sidstnævnte havde jeg alligevel allerede lavet en stor buket af fra haven i sommers og så blandet med lidt mos, der var til overs fra børnenes juledekorationer. Glimmerjulekuglerne er vist nogle, jeg har arvet og som ikke fik lov at hænge på juletræet, men de rammer helt samme farve, som hortensiaen har, så de fik lov at pynte med. Ellers er det bare holdt enkelt med hvid keramik-pynt fra Bloomingville, og et par guldstager fra Stelton.

Jeg kan rigtig godt lide de støvede nuancer, der er i blomsterne og som går igen på vores tallerkner. Og jeg synes at netop disse nuancer matcher guld så flot. Det trækker varme toner og det giver stemning og hygge. Jeg er generelt mere til guld end sølv, særligt, når det gælder jul.

Rent praktisk, så kan vi ikke have høje lys stående på bordet, for ud over vores egen lille terrorist, der ynder at hive i duge og baske til alt i sin nærhed, så kommer der også en dejligt livlig hund her juleaften. Så jeg tør simpelthen ikke have høje levende lys på bordet. Derfor måtte jeg tænke kreativt og det blev så til duftlys i glas, der ikke vælter og lyskæder. Sidstnævnte giver sammen med borddækningen et skødesløst, hyggeligt udtryk, jeg godt kan lide.

Lys-leg imens vi venter

Da middagen – og ja, hele dagen i øvrigt – godt kan blive lidt lang for familiens mindste, så må man jo tænke kreativt for at gøre det hyggeligt. Da jeg så de her super fine stager fra Stelton, så var jeg slet ikke i tvivl.

De små skønne stager står under middagen ved børnenes tallerkner og så skal lysene egentlig bare passe sig selv. Det lys, der brænder sidst ud, vinder en gave. Jeg har bare sat små juletræslys i, og det skulle ca. passe med, at man er færdig med at spise, når legen slutter. En smuk og simpel hygge-juleleg til under maden, så alle, store som små, kan se morskaben i det store ædegilde. Er de ikke super fine? De hedder da også While Waiting – og er lavet med netop dette for øje.

Vores tallerkner er dem her fra Bloomingville og jeg har købt matchende fade og skåle også. Vores drikkeglas kan I finde lige her og de smukke keramik-kogler, der agerer pynt på tallerknen finder I her.

Bestikket kan I finde lige her og så kan I finde guld-pynten fra Stelton lige her.

3 kommentarer

 • Tina

  Glædelig 18.december!
  Meget smukt indlæg:-)
  Det hele passer bare så smukt sammen.
  Det skal nok blive en dejlig og smuk jul I får holdt igen:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda

  Det er så fint et julebord – rigtig god jul

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

3 ADVENT: VIND SENGETØJ FRA AUPING