ÅRETS JULEBORD 2018

GODE JULEGAVE IDEER TIL SLUTSPURTEN

Nogle år er det lidt som om, at tiden overhaler én halvvejs inde i december og før man ser sig om, er det last call for at få de sidste gaver i hus. Jeg er (næsten) sikker på, jeg ikke kan være den eneste. Men fortvivl ikke. Jeg har nemlig her fundet 6 oplagte julegaver, der snildt kan købes og gives i sidste øjeblik, uanset køn – og som faktisk er, når jeg selv skal sige det, ret gode.

Her er et par ultra-sidste-øjeblik-ideer til gode julegaver. Selvtak 😉

1. Spa ophold og 4-retters middag

Når man er blevet en travl småbørnsfamilie, som vi er, eller hvis man blot i al almindelighed føler at hverdagen er lovligt tætpakket, så er der ikke meget, der slår en weekend i afslapningens og nydelsens tegn, hvor man har tid at kigge hinanden i øjnene. Ro, fordybelse, selvforkælelse og nærvær. Det er altså ikke noget, man går galt i byen med.

Hele denne uge kan du få 15% på Comwell-ophold lige her. Min mand og jeg var for nyligt af sted på sådan et spa-ophold og det var så skønt og afslappende og lige, hvad vi havde brug for. Deres mad var virkelig god og bare dét, at man med sådan et gavekort her aktivt prioriterer hinanden, er nok til, at du får point, hvis du ligger sådan ét under træet.

2. Sund, nem hjælp i hverdagen

Man kunne også overveje at give en måltidskasse. Vi har fået flere forskellige slags og har simpelthen været så glade for det. Det er en kæmpe hjælp i hverdagen, når man har mange ender, der skal mødes og det er også en ret oplagt gave, synes jeg, til nogle, der enten er alene og ikke rigtig gider finde på selv hele tiden, eller eksempelvis til parret, der har helt små børn.

Vi har både fået fra Årstiderne og fra Retnemt.dk, som jeg skrev om lige her. Øj, det er luksus i hverdagen – på niveau med at have en house-keeper, vil jeg tro. Vi fik faktisk netop denne gave for et par juleaftner siden også af mine svigerforældre og vi endte med selv efterfølgende at forlænge det, fordi vi var så mega glade for det.

Det er helt sikkert en gave, der vil skabe glæde – særligt i januar, der er så trist og grå og hvor energien er på lavt blus.

3. Rejser

En af de gaver, jeg elsker allermest – både at få og kunne give – er sådan én, man ikke kan pakke ind i papir eller åbne. Det er rejser. Ok, indrømmet, det er en gave i den lidt dyrere ende af skalaen, men det kan altså faktisk godt løses indenfor rimeligt budget, hvis man til eksempel anvender et site som TripAdvisor og finder nogle billige billetter/destinationer.

Nogle år har min mand og jeg løst det ved at købe flybilletter og først senere på året, hvor vi nærmer os afgang, så sat os sammen og fundet et godt sted at bo. Andre gange, kan man løse det den anden vej rundt. Find eventuelt et super lækker sted på Airbnb, book det, og lav et fint gavekort til modtageren, hvor I sammen kan se billederne og glæde jer. Når julen er overstået og januar kommer, grå og trist, så går I ind sammen og finder flybilletter til destinationen.

Vi har gjort det mange gange og er ret glade for eksempelvis Airbnb, fordi det er nemt med børn også. Vi har både benyttet dem på en gammel herregård i Sydfrankrig, på by ferie I London, da vi var i Paris og fandt den skønnest loft-lejlighed, da vi var i Amsterdam og boede i bybus med egen have, som del af en tur på Mallorca og meget andet.

 

Pssst: Læs også min Gode råd, når du rejser med små børn 

 

4. Køb brugt – helt seriøst!

Jaja, der er mange, der rynker på næsen af det her. Men det er altså dummest for dem selv. Hvis du står i sidste øjeblik og mangler gode gaver, så tag da et smut forbi Dba.dk. Det er tæt på Danmarks største markedsplads online, så kort sagt, er der næsten ikke det, du ikke kan finde. Og du kan jo indstille søgningen, så der kun kommer annoncer op tæt på din egen bopæl. Så er du ikke afhængig af kø i butikkerne, dumme åbningstider eller Post Dk i slutningen af december (der er lidt som at skulle danse tango i kviksand, helt håbløst)….

Du kan selv drøne hen og hente din pakke privat hos sælger, når det passer dig. Måske du endda kan gøre helt frem til og med d. 24. december. Det er der ikke ret mange andre steder, hvor du kan.

Og brugt behøver ikke betyde, at det er dumt, husk det. Ud over det bæredygtige aspekt og din prisbesparelse, så er det altså oprigtig talt ikke noget dum ide, hvis du lige tjekker sitet igennem. Her kan du være heldig at finde ikoniske designklassikere til mere humane priser, du kan finde smukke vintage ure, gamle cool forstærkere og pladespillere fra 1960’erne og 1970’erne, du kan finde ubrugt legetøj, der bare ikke lige blev byttet i tide eller noget helt fjerde.

Jeg har eksempelvis købt Brio legetøj til Elliot hér og jeg købte faktisk min mands julegave på Dba.dk sidste år. Han er vild med Lego Technics serierne, som er en del mere avancerede, end dem vi kender til børn, og de havde lavet et samarbejde med Porsche sidste år, som han var brændt lun på. Den kostede 2.000 kroner fra ny, men var til salg (uåbnet!) på dba.dk til næsten det halve. Da jeg vidste, det ikke skulle byttes, så slog jeg til. Bare et lille fif.

Psst: Læs eventuelt også min Tips til indretning med genbrug 

 

5. Madkursus

Findes der noget bedre, end at mødes over god mad og nyde nye smagshorisonter sammen? Nej vel. Hvad med et madkursus på Meyers Madhus, hvor man bliver lært op af nogle af landets bedste kokke. Man kan også lære at bage brød. Her kan man udforske helt nye gastronomiske territorier – og eksempelvis gøre det sammen som par eller med en god veninde. Det er en ret dejlig gave, at få noget ny frisk inspiration. Vi har givet dette væk som gave et par gange hen over de sidste år og det er altid faldet i god jord. Og det er uanset om du er amatør i et køkken eller meget passioneret.

6. Et årskort til Tivoli

Er der noget mere ikonisk dansk og hyggeligt og magisk end en tur i Tivoli? Uanset årstid. Et årskort til Tivoli er en gave, der rækker langt ind i det nye år og giver mulighed for en masse gode oplevelser, det kan bruges både med eller uden børn og gælder til alle tre højsæsoner (sommer, Halloween og jul) og kan købes fra omkring 300 kroner. Så det er ikke en ret dyr gave, men omvendt er det én, der holder længe.

Det er samtidig ikke en oplevelsesgave, hvor modtageren udelukkende ”tvinges” til at benytte den med dig…ikke at det er en problem, forhåbentlig, haha. Men med et årskort giver du modtageren mulighed for både at få oplevelser med dig og sammen med andre. Det er altså en ret fin tanke. Folk med børn bliver glade for det, pensionister bliver glade for det, studerende bliver glade for det – jeg kender ikke mange, der ikke ville elske denne gave.

3 kommentarer

 • Tina

  Absolut rigtig gode gaveidéer:-)
  Vi gør lidt det samme herhjemme.
  Så fint med jeres ophold i Pais, det gad jeg også godt.
  Vi lige ønske du og familien en glædelig jul:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ahh, hvor er jeg glad for, at jeg kom herind! Jeg var nemlig ved at undersøge farsdagsgave til min mand og endte her, fordi jeg søgte på Meyers Madhus.

  TAK for at anbefale det. Det bliver gaven! Så håber jeg, at det også falder i god jord hos ham 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

ÅRETS JULEBORD 2018