TING JEG SLET IKKE MAGTER

OVERSIGT OVER PLAYMOBIL SERIER OG Q & A´S

Nu hvor vi nærmer os julen med hastige skridt, så er det måske på tide, at jeg kommer med en lille samlet servicemeddelelse. I er nemlig rigtig mange, der stiller mig spørgsmål vedrørende Playmobil, både på stories og herinde. Og det forstår jeg godt. Det er også oplagt julegave materiale, hvis I spørger mig. Vi leger jo som bekendt ekstremt meget med det. Og er de stolteste og gladeste ambassadører, man kan tænke sig.

Igennem året har vi testet diverse serier og nu hvor mange måske overvejer julegaver, så vil jeg lave en samlet opsummering her.

I kan finde alle serier inde på Playmobils egen hjemmeside lige HER.

I kan også være heldige at finde en del på udsalg lige HER.

VI HAR GENNEM ÅRET TESTET OG SKREVET OM:

Crystal Palace serien lige her

Summer villa tema lige her 

Ski-hytte og vintertema lige her

Dyrehotel og hospital lige her 

1.2.3 serien til de mindste lige her 

Spirit riding free tema lige her 

Jule og kagehus tema lige her 

Til spørgsmålet om, hvilken serie, som Elin er gladest for:

Crystal Palace. Måske fordi den har så mange ekstra elementer med lysende diamanter, hemmelige trapper på slottet mm. Måske, fordi hun bare elsker alt med glitter, eventyr, prinsesser og slotte.

Derudover har Spirit også været blandt storfavoritterne. Her tror jeg, det havde meget at gøre med, at hun kendte serien og fortællingen i forvejen og elskede filmen og serien. Personligt er det dén serie, jeg synes, som har været pænest, hvis man må sige dét?

Til spørgsmålet om, hvorvidt Elliot leger med Playmobil:

Det kan jeg edder den lynende love jer for, at han gør! Jeg er faktisk meget overrasket over dette. Han burde vel reelt set stadig være lidt for lille. Han afkoder jo nok meget, hvad storesøster gør og ser, at hun er vild med det, hvorfor det også bliver interessant for ham.

Det er svært at sige noget generelt om et barn på 2 år, de er så forskellige og udvikler sig i forskellig tempi i dén alder, så I må nok kigge på det enkelte barn og vurdere, om I mener, barnet kan lege med det.

Elliot har aldrig været et barn, der puttede noget i munden, men hvis dit barn gør det, så skal I nok holde jer til 1.2.3-serien, som også Playmobil selv anviser til de små, simpelthen fordi der er mange små løs-dele til de store serier. Og man skulle nødigt risikere noget.

Men for Elliot herhjemme, så har alle storesøsters serier kun givet glæde og leg. Jeg ville nok ikke have troet det selv, men han er absolut klar til at lege med det. Han har naturligvis leget meget med sin 1.2.3 serie, der er lavet netop til hans størrelse mennesker – men han har også leget ekstremt meget med Politiserien, som Playmobil var søde at sende ham – og desuden er han helt pjattet med både den her serie og det her lille, fine hus, som han har brugt timer ved. Ja, timer.

Alligevel ret vildt, ik? Han er trods alt kun 2 år…. Han er virkelig blevet dygtig finmotorisk og han elsker at sidde og lege med det. Jeg er så imponeret over, hvor bredt Playmobil formår at fange vores børn, trods det store spænd der er mellem dem aldersmæssigt.

Jeg tror ikke, vi er færdige med at fylde Playmobil på børneværelset 😉 Så ja, jeg kan altså kun anbefale det som julegave, men med de små størrelser som Elliot, så overvej lige, hvor barnet er henne udviklingsmæssigt, så alle får bedst muligt glæde ud af det.

5 kommentarer

 • Tina

  Glædelig 5.december,
  dejligt med dine lister:-)
  Playmobil er et kæmpe hit for mange børn og er et godt koncept, som sætter fantasien i sving hos de kære børn:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Herhjemme er vi også begyndt på Playmobil – dog det til større børn, selvom min søn kun er 2 år. Der sker nemlig en del! 😀

  / sisselsolsort.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kan du ikke evt skrive lidt om forskelle mellem Playmobil vs Lego vs et almindeligt dukkehus? Jeg har ikke helt forstået idéen bag Playmobil nemlig..Det ville være spændende, når nu du/i er ambassadører 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Jo, det kunne da sagtens være. Altså jeg har ikke rigtig nogle erfaringer med lego, så her må jeg være svar skyldig. Min datter har også haft et almindeligt dukkehus, siden hun var 2 år faktisk, men vi har netop solgt det, da hun ikke længere leger med det. Hun har brugt det en del hen over årene – det er som om, Playmobil kan noget andet. De har i et par år i hvert fald fint kunne overleve hos hende. Men nu hvor hun snart er 8, så gider hun ikke dukkehuset mere. Men Playmobil derimod, det leger hun med hveranden dag. Måske fordi det er så naturtro scenarier? Måske fordi det kan omrokeres på en anden måde? Med dukkehuset, var der kun en ‘forside’, hvorfra man kunne lege – giver det mening? Her med Playmobil så går hun jo rundt om husene og sætter dem forskelligt op hver gang. Det virker på mig, som om, der er flere variationer?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak! Jeg havde ikke overvejet der der med at de jo kan gå hele vejen rundt om ‘legehuset’ eller legescenen, er det vel nærmere..

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

TING JEG SLET IKKE MAGTER