VI HAR BOOKET (BUCKET-LIST) REJSE TIL....

BESAT AF LAMPER

Nr. 1: Utzon Pendel i messing fra &tradition // Nr. 2: IC S2 Pendel High fra Flos // Nr. 3: JWDA bordlampe med beton fra Menu // Nr. 4: Lamella væglampe fra Le Klint // Nr. 5: Multi-Lite pendlen i Messing fra Gubi // Nr. 6: Arne Jacobsen væglampe Louis Poulsen // Nr. 7: ABC bordlampe i hvid Gubi // Nr. 8: Copycat Bordlampe fra Flos // Nr. 9: Snoopy bordlampe fra Flos // Nr. 10: Kaiser Idell Væglampe – Fritz Hansen //Nr. 11: VL 45 Radiohus Pendel fra Louis Poulsen // Nr. 12: Cobra væglampe fra Gubi // Nr. 13 : Bellevue gulvlampe AJ7 messing fra &tradition // Nr. 14: Kaiser Idell bordlampe i elefenbenshvid fra Fritz Hansen 

Indeholder reklame

Jeg har en tilståelse af den slags, der kan lyde lidt skør og halvdum, men som jeg oprigtigt mener, absolut ikke er det: Jeg elsker lamper.

Jeg har en ting med lamper. Det kan jeg se, når jeg kigger lidt indad og tilbage igennem årene. Jeg går, som mange af jer nok godt ved, indrømmet op i indretning og kan rigtig godt lide det, men jeg har noget særligt, når det kommer til lamper. Jeg skal ikke kunne sige hvorfor, men for mig er det en ufattelig stor del af et hjems udtryk og indtryk, og det kan samle en hel indretning.

Jeg er især pjattet med enkle former, skarpe linjer, krom, metaller, kobber, stramt og rent design, uden for mange dikkedarer. Men med et så tydeligt formsprog, at det alene i sig selv markerer sig som et statement.

Nummer 6, nummer 7, nummer 9 og nummer 14 har jeg allerede stående herhjemme. De andre går jeg og sukker over. Dybe henførte suk.

Jeg er bidt af den her design-periode og stil

Egentlig er det ikke helt nummer 14, jeg har stående, men en version, der ligner umanerligt meget, også fra Kaiser Idell, som jeg fandt på et loppemarked i Berlin for rigtig mange år siden og slæbte med hjem. Den er mega slidt og virker ikke, men så smuk i sit formsprog. Stangen er helt irret og knappen, man skal tænde med er knækket af. Måske man bare skulle købe sig en ny version, der rent faktisk kan tænde? 😉

Lige nu har de hos Lampemesteren, som btw er de eneste, der sælger Kaiser Idell 6722 serien, faktisk 30 % rabat på dem, så det er altså en reel overvejelse værd.

Var det ikke fordi, jeg havde nummer 6 hængende som sengelamper i mit soveværelse, så var nummer 10 altså også et djævelsk godt bud.

Som I måske kan se af collagen, så kan jeg virkelig godt lide design, der trækker tråde til 1940ernes og 1950érnes designæstetik, nogle mere rendyrket end andre. Og så elsker jeg de enkle runde former. Faktisk er både nummer 1, nummer 5, nummer 6, nummer 7, nummer 9, nummer 11 og 12 fra denne periode, hvor henholdsvis nummer 13 og de to Kaiser Idell lamper er lidt tidligere, begge fra 30érnes Bauhaus periode, som jeg også elsker.

Bellevue Gulvlampen (nummer 13) er designet helt tilbage i 1929 af Arne Jacobsen fra Bauhaus perioden og skærmen med sin skæring på de 45 grader kan man for eksempel også se gå igen på den berømte Bellevue benzinstation. Den er så smuk og måtte gerne bo herhjemme. Det burde den næsten, nu hvor jeg kun bor en spytklat væk fra selve arnestedet (haha ARNEstedet) og Bellevue 😉

50’erne gjorde på mange måder op med tidligere tiders detaljerigdom og jeg er vild med de enkle rense linjer, der kendetegner meget design og arkitektur fra perioden. Deraf også mit lille fine funkis-hus.

Og så er jeg vild med meget af det, som FLOS laver. Min seneste erhvervelse var Snoopy, som jeg længe havde gået og savlet over og til sidst endte med at spare op til, jeg knuselsker den. Og flere af de nye, der er på collagen her er også så smukke. Den her er heller ikke værst.

Jeg har faktisk lidt svært ved at beslutte mig for, hvilken en lampe, der skal være mit næste køb, men vi mangler kraftigt lys i stuen, så jeg skal snarest have bestemt mig. Sikkert er det, at det bliver en af de ovenstående.

Hvilken er jeres favorit?

Lige nu kan man melde sig ind i Lampemesterens kundeklub, og når man melder sig ind, modtager man en velkomstrabat på 12 %. Det er da værd at tage med, når man alligevel går og summer, ikke?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

VI HAR BOOKET (BUCKET-LIST) REJSE TIL....