ON MY MIND

BØRNEVÆRELSE INSPIRATION

Det er ét af de rum, jeg slet ikke er tilfreds med herhjemme; børneværelset. Lige nu sover de der begge to, fordi de helst vil det sådan, men derudover har vi et værelse ’til overs’, der agerer legeværelse. På sigt skal de jo have hver deres.

Jeg ved ikke helt, hvad der er. Eller jo. Der er mange årsager til, at jeg ikke synes, at det værelse, der reelt er Elins, ikke spiller lige nu.

Dels var det det absolut alleraller første, vi skyndte os at få på plads, dengang vi købte huset og flyttede ind. Faktisk boede vi i totalt byggerod i flere uger, hvor det eneste værelse, der stod klar, det var hendes. Det var ud fra en betragtning om, at det ikke skulle føles for utrygt for hende at flytte og at hun i hvert fald skulle føle sig godt tilpas. Det var der heller ikke noget galt med og det gjorde hun også. Men hun var knap 5 år dengang. Nu er hun altså 8 år. Og en skolepige med andre behov og andre præferencer. Og så gik det jo altså også lidt stærkt, uden de helt store overvejelser omkring konkret brug af rummet.

Derudover er lillebror siden hen også flyttet en smule ind. Og rummet er udfordrende i sin form tilmed. Der er en stor fritstående bjælke/mur midt i rummet (skorstenen). Og der er mærkelige smalle vinduer. Så jeg har været gået død. HELT død. Derfor har det været et hængeparti længe.

Og det skal der gøres noget ved nu!

Jeg har derfor screenshottet og gemt alverdens børneværelser og ideer gennem de sidste måneder – og det er blandt andet billeder derfra, jeg deler her. Jeg linker nederst i indlægget til, hvem der er de heldige (og dygtige) ejere af disse billeder.

Jeg kan rigtig godt lide et miks af nyt og gammelt. Jeg elsker, når der bruges vintagemøbler og nostalgi og ældre charme i børneindretning. Men det er en balance, for min datter gider ikke, hvis det kammer over. Hun skal også føle, at det er lækkert at være derinde – og hun deler nok ikke helt i samme grad som mig min begejstring for genbrug og antik….

Derfor søger jeg mod et miks. Hun skal til eksempel have en ny seng, da hun er vokset så meget, at hun ikke kan strække benene i sin nuværende….amen, slemme slemme forældre, der ikke har fået handlet på dét endnu. Nå, men jeg arbejder lige nu med forskellige ideer, men alligevel efterhånden ret defineret. For jeg ved, hvad hun gerne vil. Og jeg ved, hvilket udtryk, jeg også i den forbindelse kan lide.

Noget af det, jeg har på min liste:

– Ældre nostalgiske møbler, skaber hygge og varme

– Ny seng, gerne lyserød (ønske fra hende)

– Nyt tapet, måske flamingoer?

– Stort tæppe, som man kan sidde og lege på

– God opbevaring – både oppe og nede

– Ikke for tutte-nuttet. Hendes ord. Hun er en skolepige nu. Men en skolepige, der stadig elsker lyserød….

– Gør plads til bøger og at tegne. Det fylder meget for hende nu

– Find god opbevaring til alt hendes Playmobil

– Måske et klædeskab, hvis der er plads

 

Ideelt set gad jeg mega godt bygge en stor køjeseng, da hun ville elske dette og jo også ofte har overnattende veninder. Men vi har ikke rigtig pladsen i højden til det og derudover har vi også et stort kontor ved siden af hendes værelse med hjemmebiograf, hvor hende og veninderne altid ender. Så ligger de der på sovesofaen og ser film og fniser og det er faktisk ret hyggeligt 😉

I det hele taget er jeg ekstremt fascineret af alle de her seje voksne, der bare bygger møbler og værelsesløsninger til deres børn. Wow. Det er nok bare ikke lige min spidskompetence. GID det var. Så jeg må også tænke realistisk. Men se lige billederne herunder – er det ikke blæret lavet? Elsker i øvrigt også ideen med at male en indbygget reol i en kraftig kontrast farve. Det gad jeg også godt…

Jeg gad også godt kunne hænge en gynge eller rebstige op, for hun elsker dén slags, men jeg tror altså ikke loftet kan klare det. Det kunne vi gøre i vores gamle lejlighed med fritlagte bjælker, men jeg tror ikke her. Ellers er ideen med det malede dæk (første øverste billede) ret fin.

Jeg sidder meget på dba.dk og leder efter fine gamle børnestole, efter klædeskabe, legetøj, finurligheder og skæve, søde møbler. Og så overvejer jeg lidt at arbejde med særligt to farver, som gennemgående. En sart lyserød – og en kraftig kontrastfarve. Gul eller rød eksempelvis.

Tilbage er sådan set bare at komme i gang. Haha…og det kan være nok så svært. Tiden er lidt imod mig og da vi snart rejser, så tror jeg ikke, jeg når det, før vi er hjemme igen. Men det er også ok. Nu ved jeg cirka hvilken vej, vi skal gå. Og måske det kommer til at passe med, at hun har fødselsdag i starten af marts? (jubeloptimist)….

De smukke billeder og alt den lækre inspiration, der ses i dette indlæg er fra disse vildt inspirerende profiler på Instagram. Er du også pjattet med god, original inspiration i børneuniverset, så vil jeg klart anbefale, at følge med her:

Studiominishop – find deres profil lige her 

Magnificent.mama – find deres profil lige her 

Idaeugenius – find hendes profil lige her 

Anordicknittingtale – find hendes profil lige her 

Lirumlarumleg – find deres profil lige her

Woodeliwood – find hendes profil lige her 

Avaville.dk – find deres profil lige her 

Boblesdenmark – find deres profil lige her 

Childlikeliving – find deres profil lige her 

Mortilmernee – find hendes profil lige her 

Boligmagasinetdk – find profilen her 

Paulinaarcklin – find hendes profil her 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

ON MY MIND