UDSALGSFUND TIL SKOLEPIGER

DIVA NYKKER

Det er ellers ved at være mange år siden, vi sidst havde glæde af den her herlige periode. J.Lo-perioden, kalder jeg den. Ret skal være ret: jeg kender ikke Jennifer Lopez – og derfor heller ikke omfanget af hendes diva-nykker, ligesom jeg selvsagt ikke skal kunne sige, om de rygter, der florerer, reelt er sande. Men sådan er det altså blevet. Diva perioden, når man har små børn, er herhjemme døbt J.Lo-perioden.

Jeg har nemlig en gang læst, at hun kun ville have hvide omklædningsrum med hvide møbler, lys, gardiner, blomster mm. At hun dertil forlangte enten lime duftlys eller Jo Malone’s Grapefruit og at der SKULLE være hvide liljer. Ja, ja….det er da naturligvis en kende diva-agtigt at forlange, det kan vi godt blive enige om. Men jeg føler mig endnu en gang nødsaget til at spørge, nu hvor jeg IGEN har en sådan i husstanden selv – om dem, der skriver disse nyheder, mon nogensinde har mødt en 2 – 3-årig?!?

OH MY….GOOOOOOD.

Og nu er vi her så igen. Et lille halvt år tidligere end tilfældet var med storesøster, der heldigvis for længst er vokset fra denne lettere anstrengende udviklingsperiode.

Diva-nykker-perioden. I ved….Den dér periode, hvor guldklumpen derhjemme bare ikke synes at kunne stilles tilfreds på nogen som helst tænkelig måde.

”Neeeej!!!!!! Vil IKKE ha banan. Ikke dén banan. Ikke ha rugbrød! KUN ristet rugbrød!…Meeen NEEEEJ!!!!! Ikke med smør!?! Med banan på! En ANDEN banan. Så fat det dog!!!!”……

Vi har for tiden kampen ved næsten hvert eneste måltid. Og det er, helt ærligt, lidt svært at gennemskue, hvordan man bedst muligt lukker munden på en oprevet diva med forhøjet blodtryk.

Så vil man under ingen omstændigheder have leverpostej. Det skal destrueres øjeblikkeligt og gråden vil ingen ende tage. For blot et par timer efter at forlange leverpostej, sirligt smurt på knækbrød, gerne serveret i et tjept tempo, og allerhelst 2 sekunder FØR, man efterspørger det.

Generelt kan jeg konstatere, at tempoet, vi serverer mad i, er for langsomt. Det skal leveres foran hagesmækken, før du kan nå at sige MIG! Indholdet er heller ikke helt i vinkel. At vi overhovedet overvejer at variere kosten en minimal smule fra at omhandle andet og mere end kødpølse og pastaskurer er direkte forrykt. Hvis vi samtidig tilmed forsøger at bare antyde muligheden for at mikse kød og grønt på samme tallerken: Lord have Mercy.

Det meste i en 2-årigs liv er centreret omkring eget ego. Jeg vil, jeg skal, jeg kan, mig, mig, mig. Fordelen er dog, at det er nemt, at få ham til at spise noget, han ikke gider. I hvert fald ofte. Uanset hvor rasende og sitrende af vrede, han kan være over at få serveret noget, der IKKE var det, han forlangte, så skal jeg bare prøve at foreslå, ganske forsigtigt, at jeg i stedet så spiser det……altså hans mad. Som var på hans tallerken. Den spiser jeg.

…….indsæt totalt opspilede øje, en sur hønserøvsmund, som selv Pia Kjærsgaard ville misunde og et arrigt blik akkompagneret af en flyvende bevægelse hen imod tallerkenen – 2 sekunder efter er alt tømt. Der.deles.ikke. Når man så en gang imellem parrer denne adfærd med ekstrem søvnmangel og lange natteroderier, som tilfældet eksempelvis er det i dag – ja, så kan jeg godt blive lidt træt.

Det er heldigt, han er så sød. Og lækker. Og min. For selv efter timelange mad-seancer med uhyrlige dramaqueen-krav til kokken, kasten med skåle og mad og sammenbidte læber, der principfast indikerer, at man IKKE spiser tomater mere, så skal der stadigt ikke mere end et lille slesk smil til. Så er alt tilgivet. I hvert fald indtil i morgen.

Længe leve J.Lo-fasen. Må den slutte snart.

2 kommentarer

  • Marie

    Jeg hører dig!!! 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️
    Min yngste er også 2 år og et par måneder og er på PRÆCIS samme måder. Her omfatter det også tøj, undertøj, bleer, overtøj, sko og ikke mindst: hendes 117 hårspænder. Shit det er anstrengende. Til gengæld sover hun som en sten om natten – man kan ikke vinde på alle discipliner. Har dog glemt fra den store, hvornår det her slutter??!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

UDSALGSFUND TIL SKOLEPIGER