BESAT AF LAMPER

I ØVRIGT

…er jeg verdens største januar kliche. Jeg har meldt mig i et træningscenter. Oh my.

…er jeg lige delt skræmt og fascineret af de typer, der går i træningscenter. Kæft, jeg føler mig dum og på udebane, når jeg står og prøver at hitte ud af de drabelige maskiner…

…apropos typer. Så ved jeg ikke helt, hvad jeg skal synes om, at der i min velkomst brochure står udspecificeret, at man altså ikke tolererer bare bryster og rygmærker i centeret….andet end jeg så må droppe ideen om min onsdagstræning i bare babser og lædervest. Æv.

…er jeg ved at være RET træt af julesange. Min 7-årige synger gerne Rudolph med den røde tud en 9-10 gange dagligt. Særligt afslutningen driver mig til vanvid: ”skål for de røde næser, daaaaaajligt juleæææææventyr!”…..

…tæller jeg seriøst dage til at vi rejser til Curacao. Jeg glæder mig hæmningsløst meget. Til det hele.

…Har jeg dog i samme forbindelse fået google nogle liiiiiidt spøjse ting i løbet af de sidste dage. Fordi…min hjerne.

…således har jeg indenfor den seneste uge googlet følgende:

 • Official Shark Attack Database
 • Ocean Matching Swimsuit for Family (ok, den googlede jeg ikke aktivt, den poppede op i mit feed og naturligvis var jeg nødt til at klikke..)
 • How to act, when you meet a flamingo
 • 15 fascinating flamingo facts
 • Can falmingos attack?
 • How to pronounce Curacao
 • Caribbean islands, hurricane belt

Ja, puha da, der er nok at se til, når man sådan forbereder sig til en rejse på en caribisk ø, var? 😉 Indtil videre er jeg dog blevet så klog, at jeg kan berette, at flamingoer (de lyserøde caribiske af dem) ikke er farlige og sjældent angriber, dog vil vi nok mest sandsynligt se dem lidt på afstand anyway, æv, gad ellers vildt godt bade med dem.

Curacao udtales “Cure-a-sow” (og ikke Cura-Kao som jeg har gået og sagt) og der har kun været registreret ét hajangreb. I 1939. Og dette er listet som såkaldt ’non-fatal’, altså ikke alvorligt. Pyh! Samme sted fandt jeg så også ud af, at det faktisk ikke er Australien, som jeg ellers troede, der lå nummer 1 på dén liste, nææ det er skam USA, Florida. Som vi jo også havde kig på. Og var vi endt dér, så havde jeg nok end ikke google sharks…Var slet ikke klar over, hvor mange hajangeb, der har været/er i Miami og Florida i det hele taget….gys.

Endnu en lykkelig opdagelse var, at Curacao ligger uden for orkanbæltet, så det skal vi heller ikke bekymre os om.

Tilbage er nu at finde ud af, om jeg tør dykke. Jeg gjorde det i Australien for mange år tilbage og det var ski….. flot og storslået og alt det dér. Men jeg er SYGELIGT bange for hajer og bare tanken, ja den fik mig altså til at hyperventilere og skabe mig helt tosset, så snart vi kom bare en smule ned og jeg ikke længere kunne skimte havoverfladen. Jeg fik totalt klaustrofobi og kunne ikke orientere mig og jeg endte med at skulle lave tre dyk i rap, fordi jeg brugte alt min ilt alt, alt for hurtigt, fordi jeg hyperventilerede. Jeg knugede dykkerinstruktørens hånd, så den var helt rød, da vi kom op 😉 Jeg er en kylling.

HVER eneste gang min kære mand var ude og dykke, (og det var han ofte i Australien og også ret dybt), så havde jeg ikke et roligt øjeblik, før han var oppe igen. Og flere gange så jeg næsten syner oppe fra båden med hans våddragt og hajfinner og alt muligt. Amen, jeg er helt blæst i hovedet, når det kommer til hajer 😉 Ak…..og nu har vi to børn med! Jeg håber virkelig, jeg kan kontrollere min angst, så det ikke bliver overført til min store pige.

På den anden side. Da jeg var lille og havde tandlægeskræk, så hjalp det altid, at synge ”jeg er en glad lille cowboy” inde i mit hoved. Om ikke andet, så må jeg jo få storesøster til at skråle Rudolph med den røde tud sammen med mig, når vi bader….jeg kan i hvert fald teksten.

4 kommentarer

 • Julie E.

  Man kommer rigtig langt med snorkel på Curacao, så du kan gøre det sammen med Elin ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ja, det er også min plan 🙂 Vi kan jo alligevel ikke dykke begge to, der er jo også nogen, der skal være med børnene 🙂 Er lidt i tvivl om vi skal pakke snorkel og udstyr hjemmefra, eller bare købe det der, så vi ikke skal slæbe på det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  An på hvor i skal bo kan du sagtens fonde snorkel udstyr her, men til Elin er det måske sværere, så hvis du finder det hjemmefra ville jeg nok bare tage det med. Flamingoer på stranden ser du ikke, men kør til Sant Willibrordus så ser du dem, dog mest på afstand.
  På Playa Porto Marie finder du vilde grise (hav ikke mad i tasken) og på Playa Grandi (Westpynt) er der kæmpe skildpadder i kan snorkle med.
  Ellers er de eneste andre dyr i vil se fisk, leguanet og fugle (inkl kolibrier!). En lokal dykkerklub har kun set 1 haj i de 40 år de har eksisteret og den var død, så selv om jeg er ræd for hajer må jeg indrømme jeg ikke skænker dem en tanke her.
  Tag badesko med til begge børn, de fleste strande er der mange sten på vej ud (faktisk døde koraller men same same).
  God tur når i når dertil, vi er her nu og vil aldrig hjem 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

BESAT AF LAMPER