REJSEGUIDE TIL CURACAO - DEL 2

DEN MEST INTELLIGENTE LØSNING I VORES HJEM

Reklame for Luxaflex

Det kan næppe være gået nogens næse forbi, at vi har fået gardiner, at de er fra Luxaflex – og at vi knuselsker dem! Hvis da, så lad det være sagt én gang for alle; det var ubetinget 2018´s bedste investering. Ingen tvivl.

Som jeg har skrevet om i dette indlæg, var hele startfasen faktisk det allersværeste. At beslutte sig. At vælge tekstur og farve og materiale. At blive enige. At sætte i gang.

Stående nu på den anden side, knap et år efter – kan jeg kun sige: vær ikke bange. Det er så absolut dét værd, og faktisk ikke spor besværligt. Måske er det faktisk derfor, at denne løsning måske umiddelbart virker lidt mere bekostelig, end bare at gå i Ikea. Men ud over at alt er skræddersyet efter præcis vores behov og ønsker og smag og hus – så har alle de lavpraktiske og logistiske processer altså bare kørt super smooth og vi har haft tæt personlig rådgivning hele vejen.

Som jeg har nævnt for jer, så valgte vi en løsning med dels de lange stofgardiner, som indrammer vinduet og laver smuk afskærmning, men i let gennemsigtigt stof, så lyset stadigt får lov at komme ind.

Og så valgte vi en løsning med et Duette gardin, der sidder inde i vinduet på en skinne og kan køres op og ned. Det kan justeres på alverdens måder, men sikrer, at vi kan flytte det inde i selve vinduet, alt efter, hvor vi ønsker afskærmning.

Jeg er så vild med det. Jeg er blevet helt nørdet omkring det….jeg kunne tale i timevis om vores Duette gardin. Det pænt og elegant, synes jeg. Det er naturligt i vinduet og kan, fordi det jo altså kan justeres både oppefra og nedefra, sættes præcis efter, hvor solen kommer fra, hvad vi laver i rummet, og hvordan vi ønsker at afskærme den pågældende dag.

Duette løser flere udfordringer

Én af de smarte ting ved Duette, det er, at det har sådan nogle dobbelte lag luftlommer, som har en isolerede effekt. Vores spisestuevindue er jo kæmpe stort, så det har virkelig gjort en forskel. Det holder på varmen om vinteren – og nedkøler faktisk om sommeren. Naturligvis også fordi, vi kan skærme af nu, hvor vi før bare sad som i et drivhus. Men effekten med de dobbelte lag sørger samtidigt for at rummet ikke overophedes. Det giver et meget bedre indeklima og på et så stort vindue, som vores, er det simpelthen den mest geniale løsning, vi kunne have fundet.

De fås i et hav af versioner. I forskellige tætheder. Fra transparent til mørklæggende. Og så har de en hvid bagside, så du får en neutralt udtryk fra ydersiden.

Vi valgte som en semi-tæt vævning i en let svag mingrøn. Det klæder rummet og de mokkafarvede stofgardiner SÅ flot og er på ingen måde dominerende eller forstyrrende, men bare lækkert og lidt mere spændende end regulær hvid eller grå, synes jeg. Samtidig viste farven sig at være enormt fin sammen med den ene vægfarve, vi har i stuen fra Jotun. Det var mere tilfælde end forstand, men flot er det.

Duette har desuden en smart top/down effekt. Det er nok dén, vi bruger allermest. Næsten hver dag. Det betyder, at vi kan skærme præcis, hvor og hvordan vi vil. Vi har hele systemet koblet til en App på telefonen og skal blot trykke på en enkelt knap, så kan vi køre det op eller ned. Typisk, når jeg sidder og arbejder om dagen og solen brager ind, så kører jeg det op nedefra, så det skærmer nederst i vinduet. Det giver min skærm skygge, og jeg sidder ikke selv direkte i solen.

Samtidig kommer der stadigt lys ind foroven og jeg kan stadigt se trætoppen fra vores æbletræ i haven udenfor. Det kan måske lyde som en fjollet detalje, men ikke desto mindre, er det ekstremt rart, at jeg ikke føler, jeg har forskanset mig og sidder bag nedrullede gardiner, bare fordi jeg har sat mig ved computeren.

Om aftenen kører gardinet ned oppefra. Så det altså skærmer i øverste halvdel af vinduet. Det giver et let udtryk, at det ikke kører helt ned. Det kan jeg godt lide. Det skyldes også helt lavpraktisk, at jeg stædigt insisterer på at have min snoopy lampe stående i vindueskarmen og den er for bred til, at gardinet kan køre længere uden at ramme lampen.

Men vi har bare indstillet App´en sådan, at når det kører ned, så stopper det altid 2 centimeter over lampen. Smart ik? Og jeg kan faktisk godt lide, om aftenen, at der stadig er lidt vindue men at øverste halvdel er afskærmet, så man fx ikke kan kigge ind.

Alt kan klares fra mobilen

Muligheden med at gøre gardinet automatiseret og kunne styre hele herligheden fra vores mobiler og indstille med timer og alting via Appen, det hedder PowerView. Gardinerne tidsindstilles simpelthen via PowerView Appen, så de bevæger sig automatisk efter ens døgnrytme. Vores kører op hver dag kl. 06.00 f.eks. og ned hver aften, når solen går ned. Ja, du læste rigtigt. PowerView Appen regner det simpelthen selv ud, alt efter hvor du bor og hvilken årstid, der er tale om. Der medfølger også en lille fiks fjernbetjening, men vi bruger stort set kun mobilen, når vi selv manuelt vil ind og styre gardinet. Det er så genialt.

Det betyder fx også at huset ser beboet ud, når vi ikke er hjemme. Smart. Og så betyder det lavpraktisk, når man har børn, at der ikke hænger nogle snore eller andet, man skal hive i og som små pilfingre kan lave unoder med. Desuden belaster man ikke gardinet, fordi man ikke står og hiver i det selv, men det blot kører automatisk.

Vi har Duette gardinet i spisestuen og i køkkenet o vores to vinduer ved køkkenbordet. Og vi kan styre alle tre vinduer samtidigt via mobilen, uden overhovedet at skulle rejse os fra stolen. Det ene vindue ved køkkenbordet hænger dér hvor vasken er, og i gamle dage, skulle vi hoppe op på køkkenbordet og læne os ind over vasken, for at vi kunne nå rullegardinet og hive det ned. Ikke særligt smidig løsning 😉 Nu kan vi blot trykke på en enkelt knap på mobilen – og vupti. Jeg ved nærmest ikke, hvordan jeg skal kunne leve uden denne løsning, hvis vi en dag flytter herfra.

Vi har løsningen fire steder – og overvejer flere

Samtidig har vi også fået det på toilettet, hvilket er super smart, fordi man så ofte blot har det til at skærme nederst i vinduet, således at folk ikke kan kigge ind, når der er nogen derude. Men man kan stadigt se himmel og få følelsen af udsyn, igen så undgår man følelsen af, at rummet er helt skærmet af og aflukket. Gardinet på toilettet er en anden nuance end dem i køkken-alrummet og har en svag struktur, der matcher klinkerne perfekt.

Det er så smart, at man kan vælge lige præcis de nuancer, tætheder og strukturer, der passer til ens egen smag i det rum, som gardinet hænger i.

Vi har fået – og får – så mange komplimenter for vores gardiner, når vi har gæster og jeg bruger dem jo hver eneste dag, alt efter, hvilket behov den pågældende dag giver mig. Jeg oplever ingen problemer med dem og det er så nemt og bekvemt. Det har ikke bare givet rummet et kæmpe løft rent æstetisk, men også gjort vores hverdag meget lettere.

Hvis jeg er alene med to børn og til eksempel står og laver mad med en to-årig om anklerne, så er det godt nok rart, at jeg ikke skal rende rundt i hele huset og trække gardiner ned eller op, alt efter hvor solen blænder eller forstyrrer. Jeg kan bare hive mobilen frem, trykke på App´en og så kører det hele automatisk. Man kan selv vælge, om det skal være et enkelt vindue, man har brug for gardinet nede i eller om det skal være flere vinduer. Det bliver simpelthen ikke nemmere, end det her.

Jeg tror, at en af grundene til, at jeg er så glad for vores løsning er, at den er så naturligt integreret i vores hjem, at det ligner, det ikke kunne være anderledes. Samtidig med at det også føles sådan. Fordi det slet og ret er så let af betjene og er indstillet efter lige akkurat vores lille families behov, rytmer og rutiner.

Vi er så glade for den løsning her, at vi seriøst går og overvejer at spare op til at få det lavet på resten af husets vinduer også. Det er én af de investeringer, man bagefter tænker, er virkelig godt givet ud. Fordi det ikke bare er en smart løsning. Ikke bare en pæn løsning. Ikke bare en intelligent løsning. Det er VORES løsning.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

REJSEGUIDE TIL CURACAO - DEL 2