PÅSKEFERIE, ALENETID OG LIDT OM LUKSUS

PÅSKE LYKKE

En ufattelig rar påskeferie er vel afsluttet. Når påskevejret viser sig fra den her side, er der intet, der slår påske i sommerhus ved vandet. Det er der faktisk alligevel intet, der gør….men for pokker, hvor har det været en gave med det her lune forårssolvejr. Vores børn har nydt det i stor stil, de lyser næsten af lykke, når alle er samlet og der er tid og ro til pjat og hygge, lange dovne morgener og gemmeleg i klitterne ved stranden. Jeg elsker det. Normalt er det altid lidt vemodigt, når påskeferien slutter, men der er faktisk kun fire dage til, at vi tager derop igen – så det hjalp da gevaldigt på det.

Jeg beklager denne billedestorm, men det har været sådan nogle magiske dage fuld af alt dét, som en påskeferie skal rumme; æg jagt i haven, masser af leg og hygge, lavthængende sol, stenkast ved stranden, åbne vinduer og terrassedøre, udendørs frokost i haven, kaffe og bog i kurvestolen, og en doven Aperol i aftensolen. Kort sagt, den slags, der giver energi i sjælen.

Det er et kæmpe privilegium at have sådan et ‘helle’. Jeg elsker Rørvig. Jeg har decideret savnet at komme derop gennem hele vinteren og var helt utålmodig i dagene op til påskeferien. Nu synker jeg sammen hjemme i sofaen med en solbrændt næsetip og et par snorkende børn på værelset, mens jeg glædes over, at vi snart vender snuden den vej igen.

Tænk engang, hvor heldige vi er. At have dette lille smørhul, hvor vi kan trække os tilbage og bare nyde, en rum tid, vende ryggen til hverdagen og virkeligheden og sætte alt på mute, imens vi misser mod solen og lader batterierne op. På netop en dag som i dag, hvor man så kommer hjem til en computer og de sociale medier fyldt med triste nyheder fra Sri Lanka og igen husker, at verden er så meget mere nådesløs og langt fra beskyttet en boble, som den vi lever i heroppe, det gør kun følelsen af taknemmelighed større.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

PÅSKEFERIE, ALENETID OG LIDT OM LUKSUS