SANDY SUMMER BUSINESS

STATUS; EN UGE I NEW YORK UDEN BØRN – OP & NED

Vel hjemme igen efter en hel uge i New York uden børn. Hvordan er det så gået? Over alt forventning, faktisk. Børnene har rå-hygget sig hos deres elskede bedsteforældre og er naturligvis blevet forkælet til op over begge ører og selvom de var ovenud glade for at se os igen, har der ikke efterfølgende været noget efterslæb.

De virker ikke til at have opdaget det synderligt, mest af alt taler de bare enormt meget om alle de sjove ting, de lavede sammen med mormor og morfar og om hvor fedt det var, at være på loppemarked og i sommerhus med farfar og farmor. Så ja. Det var helt klart sværest for os. Heldigvis, kan man sige.

Elliot har talt non stop om en gravko, han har fået af farfar, han råber farfar, hver gang, det har ringet på døren, i håb om, at han skal af sted igen. Og Elin har udøvet ny make-up teknik på mig, som hun eftersigende har lært og forfinet til ekstremer oppe hos mormor i begyndelsen af sidste uge. Så alt i alt, var det måske ikke så ”stor en ting”, som vi gjorde det til oppe i vores hoveder.

Vi havde den bedste tur. Alting spillede bare og vi var så heldige med vejret. Faktisk var det næsten for varmt. Efter den første dag blev det vel 23-25 grader og vi havde ikke helt pakket efter det, da det ikke så sådan ud på vejrudsigten hjemmefra.

Således endte jeg simpelthen med lørdag at gå rundt i min natkjole. For jeg havde ikke andet. De kjoler, jeg havde pakket til en varm dag, havde lange ærmer og var simpelthen alt for varme. (Den blå, jeg har på her, var der mange, der spurgte på ovre på Instagram, den er fra Saks Potts her).

Jeg svedte som en gris i den, men lige akkurat dén dag, befandt vi os på et rooftop ude af byen (perfekt placering i øvrigt), og jeg havde dermed ikke lige mulighed for at shoppe nyt. Så jeg tog konsekvensen og dalrede rundt i min lille natkjole. Alle andre var for øvrigt klædt i bikini og små mavebluser, så jeg tænker egentlig, det virkede naturligt i set-uppet, om end jeg følte mig lidt fjollet.

Vi havde hjemmefra listet et par ting, vi gerne ville og så tog vi den ellers lidt spontant derfra. Vi havde så mange gode oplevelser og par knap så spændende, men alt i alt, var vi meget heldige med det hele. Og vi fik også arbejdet en masse.

Mest af alt, så var vi nok overraskede over, hvor meget vi nåede. Vi har jo kun rejst med børn de sidste 9 år, så lige pludseligt skulle vi kun fokusere på, hvad vi selv havde lyst til og ville. Og det er godt nok vildt, så meget tid, man lige pludselig har, når man har en hel uge uden børn, haha.

Jeg vil gerne fortælle mere om vores gode oplevelser, vi fik nemlig også et par rigtig gode anbefalinger med hjemmefra, men her kommer lige en lille OP/NED liste over vores tur:

OP:

– American breakfast. Elsker Diner morgenmad. Æg, bacon, pandekager, kaffe ad libitum. Det hele. Omelet, pøler, ketchup. Uhhhm. Godt jeg ikke bor i USA til dagligt.

– Tid. Gosh, hvor havde vi bare meget tid. Til alting. Vi nåede alt det, vi gerne ville, og mere til, samtidig med at vi fik slappet en helt masse af.

– Vejret. Det var så fantastisk. Jeg havde pakket alt, alt for varmt tøj. Men det er bedre end det omvendte. Man oplever også bare byen på en helt anden måde, når alting er sprunget ud og solen skinner.

– Søvn. Ahh, hvor var det dejligt at sove i en kæmpe hotelseng hver nat, uden forstyrrelser og bare indtil, man selv vågner. Ren magi.

– Shopping. Elsker New York, når det gælder shopping. Denne gang ingen undtagelse. Vi prioriterede at prøve at tage ud til et outlet Woodbury Common Premium Outlet, udenfor byen, fordi det er én af de ting, man på ingen måde ville kunne overskue, hvis man havde været af sted med børn. Her fandt jeg min fødselsdagsgave i Marni, der havde 70% udsalg oveni outlet prisen. Se, dét er sjovt.

– Rooftop party på toppen af New York på en stegende varm sommerdag. Ja tak.

The Vessel ved Hudson Yard. New Yorks nye varetegn. Så flot og skøn en oplevelse, mega flot view, og så er det gratis. Det er ikke helt nemt at forklare, hvad Vessel er. Man kan måske bedst beskrive Vessel som en mellemting mellem en bygning, et kunstværk og et monument. Køb billet på forhånd.

– Maden og drinksne på The Poni Room. Genialt.

– Central park. Jeg elsker, elsker, elsker dét sted.

– Mit nye undertøj og træningstøj fra Uniqlo, der er et samarbejde med Alexander Wang, hold nu op, det er lækkert! Overvejer om jeg skal købe mere…

– To gange endte vi med gratis aftensmad. Hvordan det lige skete, ved jeg ikke, men halleluja da.

– Solnedgang med bare ben i vandkanten i Williamsburg bare os to

– Fødselsdagsfejring i New York. Sgu ikke noget helt dumt koncept.

– Kæreste-alene tid. Rendyrket luksus. Mindre kan naturligvis også sagtens gøre det, men en hel uge alene i New York er den største alene-luksus vi har haft, siden vi fik børn for 8 år siden.

– Mine nye Puma sneaks, som jeg købte herhjemme, inden vi tog af sted. Øj, hvor er de gode at vade rundt i. Med alle de kilometer, vi tilbagelagde, var det klart månedens bedste køb.

NED:

– Highline Park. Altså selve konceptet og parken er der intet ondt at sige om, det er på det nærmeste genialt, synes jeg. Så godt tænkt. Vi var der for 9 år siden og nød det sådan, så vi var enige om begge, at vi gerne ville tilbage. Men hold da op et cirkus. Der var ALT for mange mennesker. Det er blevet totalt turistet og for mig, ødelagt. Man kan slet ikke se arkitekturen for bar menneskehav, og der var larmende musik og stilladser alle vegne. Øv. Jeg husker det helt anderledes cool og calm.

– Moma. Igen Moma elsker jeg, har kun været der to gange før, men altså, det er et genialt museum. Men denne gang var udstillingen altså lidt skuffende. De var ved at bygge museet om, der skal stå nyt og forbedret til oktober, så store dele var helt lukket af. Måske derfor, det var en vag omgang?

Måske var mine forventninger bare for høje? For 9 år siden så jeg Tim Burton udstillingen dér – og det er til dato en af de vildeste, mest gennemførte og gåsehus-geniale udstillinger, jeg nogensinde har set. Så ja, jeg var forudindtaget. Der er ikke så mange ting, jeg ville gå tilbage i tiden og opleve én gang til, helt uændret. Mit bryllup er én af dem. Tim Burton på Moma en anden.

– Savn. Ja, den behøver nok næppe flere ord. Det er længe at være væk fra sine børn. Det gør godt. Helt bestemt. Men det gør også lidt ondt.

– Ømme stænger. Man får gået en del i NY. Husk gode sko. Vi gik knap 20 km om dagen og tilbagelagde mere end 24.000 skridt.

– Logistikken omkring tur/retur til outlet. Hvis du drømmer om dette, så skal du væbne dig med tålmodighed og kæmpe ja-hat. Man kører i bus derhen og turen er en times kørsel fra New York. Er der oplyst. Det er sikkert også sandt, hvis altså der ingen trafik var. Hvornår det nogensinde sker, det ved jeg så ikke?

– Menneskemylderet. Metroen fredag eftermiddag var nådesløs.

– Flyforsinkelse. Næsten tre timers forsinkelse på flyet og verden kedeligste lufthavn (hvad sker der for det? Den lufthavn er jo så røvsyg?!)

Jeg laver et indlæg med konkrete anbefalinger til steder at se og spise senere, men her var altså lige første indtrykket efter hjemkomst. Vi har spist SÅ godt, og været i flere forskellige bydele, så der er bestemt gode tips at hente.

Generelt har vi prioriteret ting, som ellers ville være svære, måske endda umulige, at gennemføre med to børn, hvoraf den ene er to år. Således har vi kørt mange timer i bus ud af byen til outlet, vi har været på museum, spist mega sen aftensmad, været ude og drikke drinks, ligget og læst bøger i Central Park, løbet morgentur, shoppet en masse, drukket rigelige mængder kold hvidvin i solen og bare nusset rundt i vores helt eget tempo. Det kan anbefales.

2 kommentarer

 • annemarie andersen

  hejsa – har du lavet det opslag med kontrekte tips endnu ? Synes ik jeg kan finde det…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Hej 🙂 Nej, har ikke nået det, da der lige kom en sommerferie i vejen 😉 Men jeg arbejder pt på det, så jeg håber snart det kommer online 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

SANDY SUMMER BUSINESS