GUIDE TIL BORNHOLM MED BØRN - 10 STEDER AT SE

PARFUME LAVET AF AFFALD

For nogle uger siden var jeg på besøg hos PR bureauet Amaze og her faldt jeg blandt andet over den her.

I AM TRASH parfumen, der er fraEtat Libre D’Orange, som kort og godt er en parfume, der er udviklet og lavet af gammelt skrald. Intet mindre. I AM TRASH er duft-resultatet af en slags oprydningsproces, hvor man bruger allerede udnyttede kronblade, destilleret træflis og ja – rester fra fødevareindustrien. Frugtskrald simpelthen. For der stadig saft og kraft i det, vi smider ud. Også når det gælder det, vi gerne vil dufte af. Det er da ret fantastisk ikke? Og den dufter SÅ godt. Jeg er helt vild med den. Det er da genbrug og miljøhensyn, der giver mer-værdi, så det batter.

Jeg er som nævnt helt vild med duften og så gør det ikke begejstringen mindre, at den er udvundet på de præmisser, den er. I de her tider, hvor der er så stor en klima debat og et øget miljø hensyn, er det ret skønt at opleve nogle, der tilfører en forbrugskultur noget, der vender brug-og-smid-væk-attituden ryggen.

Tænk at man kan lykkes med at lave en parfume, der er lavet af madaffald.

Det er gjort ved at man har taget rester fra fødevareindustrien ved at ekstrahere – altså trække olier ud af dem endnu engang. Fra rester, der ellers ville blive smidt ud eller komposteret, eller hvad der nu sker med dem.

Og hvad dufter den så af, tænker du? Det er jo selvsagt ret svært at forklare, men den er meget frisk og sådan lidt citrus-agtig. Duftnoterne er: Bitter Orange, Grøn mandarin, Citrongræs fra Guatemala, Æble essens, Rose, Cedertræ, Akigalatræ, blandt andet.

I am Tash er lavet i et samarbejde mellem Ogilvy Paris og det franske luksusparfumehus Etat Libre d’Orange ud fra et ønske om, bedre at kunne genbruge den relativt store mængde affald, der er tilbage fra industriens proces med fremstilling af parfume. Det er sgu da genialt.

Den koster 1.000 kr. for 100 ml., 700 kr. for 50 ml., er unisex og Etat Libre d’Orange forhandles bl.a. hos Birger Christensen, HAN Kjøbenhavn, LOT 29, og ANABÉ Perfumery.

Du kan også finde den online lige her. Jeg synes, det er en ret fin gaveide, hvis man kender nogen, der værdsætter den slags!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

GUIDE TIL BORNHOLM MED BØRN - 10 STEDER AT SE