GLIMMER PÅ OG OP PÅ KAMINHYLDEN

NÅR MORGENSUR RIMER PÅ LUSEKUR

Annonce for Linicin

Hvis du har skolebørn, så kender du problemet. Dén der rigtig irriterende seddel, der nogle gange møder én, når man går gennem døren ind til dit barns skole.

Dén der seddel, man bare ikke orker at se. Men som er sikker hver gang, efteråret kommer. ”Vi har lus”.

Før vores store pige begyndte i skole, havde vi aldrig prøvet at have lus. Men jeg skal da love for, at vi siden hun startede i skole, har været plaget af det over nogle omgange. Og det er drøn irriterende. Dels er det bare ikke fedt. Hverken for børnene eller de voksne. Dels breder det sig tit og når først der nogle i klassen, der har det, så er der altid flere, der får det. Og det tager tid at få bugt med. Jeg ved ikke hvorfor, men det er altid noget, vi opdager sent om aftenen lige inden sovetid, eller om morgenen, når vi skal ud af døren og har rigtig travlt. Og så står man dér – og skal i gang med omfattende lusekur. Det er altså noget, der rimer på morgensur!

Derudover så oplever jeg faktisk, at det at have lus stadigt i et vist omfang er ret tabubelagt. Af en eller anden grund, er det som om, den gængse italesættelse af lus altid er, at det er de andre børn, som har lus og aldrig vores egne. Og det kan jo ikke passe. Og det gør det heller ikke. Os der har skolebørn, har næsten alle sammen været dér.

Alle kan få lus. Ens barn er ikke beskidt, og man er ikke en dårlig forælder, bare fordi der er lus i omløb. Det er ikke fordi, man ikke vasker hår eller er usoigneret. Det handler ikke om dårlig hygiejne og de kan altså desværre ikke bare vaskes ud med almindelig shampoo.

Lus smitter ved tæt kontakt og de overføres især mellem børn i alderen 4-12 år. Smitten sker eksempelvis når børnene leger, krammer, omfavner og er fysisk tæt på hinanden. Det er med andre ord rigtig svært at undgå, at de breder sig, når først der er én, der har fået lus i klassen.

Hvad kan du gøre ved lus?

Linicin har lige nu en kampagne ”Nu kan det *biiip* være nok!”, der vil forsøge at fjerne tabuet omkring dét at have lus, og det vil jeg gerne være med til. For vi har faktisk netop brugt Linicins produkter af flere omgange det sidste år og især deres Prevent spray er jeg MEGA glad for. Mere om dén længere nede. Vi har forinden også prøvet andre produkter, men var “endt” med Linicin, fordi det er det, vi har været gladest for.  Jeg havde allerede Linicins produkter stående i skabet, da de henvendte sig.

Lus er vildt irriterende – men det er jo kun ved at være ærlige omkring det, vi kan bryde tabuet og gøre noget ved problemet.

Det er ikke nødvendigvis super morsomt at kæmme hår i timevis og lave lusekur, når man hellere vil se Ramasjang, men det er nødvendigt. Og godt givet ud. Med Linicin kan man både forebygge lus, og hvis uheldet er ude, (og det er det for de fleste med børn i skolealderen), så kan man også behandle det.

Et par gode råd til, hvordan I kan tjekke håret derhjemme:

*  Vi sætter altid barnet med en lille film på iPad, så fokus er på det og så gennemgår jeg håret med en kam. Hvis der er andre ting, der kan få dit barn til at sidde stille og have fokus på dét, så gør det. Her er det ofte en film, der virker.

*  Lige her ved skolestart, er det ekstra vigtigt at tjekke håret. Vi havde kun to dage efter skolestart den famøse seddel om lus på døren.
I den ideelle verden, så burde man tjekke håret hver uge. Jo hyppigere, jo bedre kan man nå at fange det, inden det breder sig. Hvis alle gjorde det, så kom man det helt sikkert nemmere til livs. Men det gør ikke alle altid, og det er svært at få alle til at gøre det samme dag. Men gør det så tit som muligt. Jeg synes, en god huskeregel kan være fx fredag aften. Ofte er vi hjemme dér, fordi vi har brug for en rolig aften ovenpå en lang uge. Og vi har god tid. Og en lang weekend forude til eventuelt at behandle, hvis vi skulle finde lus. Mens I fx ser fredsags show i TV og barnet måske endda får lidt fredagsslik, så kan man sidde og tjekke håret stille og roligt igennem. Det kan faktisk gå hen og være helt hyggeligt.

…….Og hvis I HAR brugt lusekur, så skal der kæmmes igen efter 7 dage. Det skyldes lusens livscyklus og er nødvendigt for at få bugt med det.

*  Vær forberedt. Køb produkterne, før du får brug for dem. Virkelig mit bedste råd!
De første to gange, vi fandt lus på min datter, skulle vi først ud og skaffe alle produkterne – og det er som oftest altid på ukurante tidspunkter, hvor det bare ikke liiiige lader sig nemt gøre. Og hvis det er om morgenen, og du ikke kan nå at skaffe en kur og give den, så kan du sådan set ikke sende barnet i skole og smitte alle andre bevidst. Så skal du altså tage en sygedag. Du hjælper virkelig dig selv ved at være forberedt. Og nej – det er ikke dumt at købe, før behovet er der. For det kommer med rigtig stor sandsynlighed til at ske. Du kan for eksempel købe alle Linicin produkterne her.

Produkterne – og mine favoritter

Mit favorit produkt er deres Prevent spay. Efter 2 gange med lus, begge gange ret store omgange, fik jeg den anbefalet af en anden forældre fra klassen sidste vinter. Vi bruger den nu hver morgen – sprayer den i håret, efter det er sat – og 7,9,13, så har vi altså ikke haft lus siden. Linicin Prevent Spray skal bare i tørt, (lusefrit) hår og holder lusene på afstand i mindst 7 timer. Se mere her.

Et andet produkt, jeg gerne vil fremhæve er Bug Buster. For det vigtigste våben mod lus – når de er der, er tættekammen. Uanset hvilket lusemiddel du vælger, kommer du ikke uden om kæmning af håret, hvis dit barn et blevet smittet med lus. Bug Buster sættet har en plastikkappe, en åben-tandet kam – til frisering og udglatning af håret før du fjerner lus, en Nit Buster tættekam og 2 x Bug Buster tættekamme – specielt udviklet til små børnehoveder. Den første gang vi skulle behandle lus, havde jeg bare sådan en kam, jeg havde købt på apoteket, men som slet ikke passede til Elins hår. Den var alt for stor og kunne derfor slet ikke fange dem. Så det her sæt er altså ret genialt, for her er der alt, hvad I behøver.

Og så vil jeg lige nævne PLUS Shampoo og Linicin PLUS Solution, som begge er produkter, der har dobbeltvirkende effekt. Det betyder at de både kvæler lus og luseæg, men også forebygger nye luseangreb. En sidste ting, jeg føler for at nævne, er, at min datter med andre produkter mod lus, vi har prøvet førhen, har været meget sur over, at hendes hår blev rigtig svært at rede ud/kæmme efter kuren var i. Det oplever vi slet ikke med Linicin. Det går så nemt bagefter. Kan desuden anvendes af børn helt fra 1 år. Find mere info her. 

Hvis du bruger Linicin-serien, så har de en lusebehandling til alle typer hår. Du kan gå ind og tage en test her for at se, hvilket produkt, der passer til dig/jer.

Alle produkter kan købes her

Skal vi ikke bare alle sammen huske at blive lidt bedre til at få kigget, kæmmet og behandlet? Det er altså ret godt givet ud i det lange løb.

I kan gå ind her og få flere gode råd til behandling af lus

PS: Linicin er medicinsk udstyr Husk altid at læs indlægssedlen inden brug  

Næste indlæg

GLIMMER PÅ OG OP PÅ KAMINHYLDEN