FUN FACTS OM ELLIOT ...snart 3 år

EN VINTER UDEN SYGE BØRN?

Reklame for Matas

Drømmer du også om at komme gennem vinteren uden syge børn? Jeg gør. Og jeg ved godt, det nok ikke nødvendigvis er 100% realistisk. For efteråret og vinteren ER højtid for alt fra snue og snot til de mere ærgerlige ting på listen.

Med både et vuggestuebarn og et skolebarn, hvor de er mange samlet hver dag, har jeg tidligere følt mig ret magtesløs overfor de mange infektioner, som rammer. Og så forsvinder familiens overskud jo altså også, efterhånden som vinteren og sygdommene hagler ned over én.

Man ved bare, man har små institutionsbørn, når vi rammer efteråret, for så rammer vi også alle sygedagene.

Er der ikke noget, vi kan gøre selv? Bare for i det mindste at minimere omfanget? Jo, vi kan helt sikkert tænke lidt over styrkelse af immunforsvaret og bekæmpelse af børnenes bakterier.

For nyligt fik vi brev på Forældreintra på min datters skole, at de havde både børneorm, lus og øget skærpethed på kighoste. Juhu.

Her er en desinfektionsgel altså guld værd. Vi har dem herhjemme, stående ved vasken, for at lære børnene, at man lige bruger den morgen og aften. (De står så højt, at den mindste ikke kan nå dem selv). Det har vi gjort i flere sæsoner nu, da visse ting ellers bare har det med at gå i ring igen og igen, fra familiemedlem til familiemedlem. Eksempelvis roskildesyge, influenza, den slags.

Og nu har jeg så også prøvet Matas Medicare, Matas egen serie. Sortimentet er redt bredt og der er flere produkter, som er ret gavnlige at kende, især synes jeg, når man er børnefamilie.

Men for nu vil jeg holde fokus på deres desinfektionsgel, der er både uden parfume, Svanemærket og Astma-Allergi mærket. Det er rigtig rart at vide, når man anvender den til børn, synes jeg. Selvfølgelig skal man altid læse indlægsseddel og produktbeskrivelse, men denne er rigtig oplagt til at reducere antallet af bakterier og forebygger smittespredning.

Det er på en måde en pendant til apoteket, og det er da meget rart at vide, at man nemt og billigt kan gøre en lille indsats selv, der ikke kræver meget, men som måske kan mindske omfanget af bakterier betragteligt.

Matas Medicare er Matas’ egen specialserie, som man kan bruge, når man har almenproblemer/-lidelser indenfor sygeplejeområdet. Der er altså produkter både til intimpleje, insektbid, førstehjælp, ekstra sensitiv hud m.m. Og den er altså god at huske, fordi den er billigt, effektiv og nem at få fat i. Alle sammen plus-ord i en travl og underdrejet børnefamilie, ikke?

Min store datter har faktisk i de stride vintermåneder også én med i skoletasken, som vi øver med hende, at hun prøver at huske at bruge. Det kan godt være, det lyder lidt hys, men jeg oplever bare, at simpel hygiejne gør en reel forskel. Det dér med at huske, at man skal vaske hænder. At bruge sæbe og i det her tilfælde desinfektionsgel, når der er beskeder om børneorm, kighoste og andre ubehageligheder fra skolen.

Jeg synes ligeså godt, man kan tage sine forholdsregler. Det skader ikke. Og det handler i høj grad om at lære at forebygge.

Lige nu er der faktisk en tilbudskampagne på 20 % på alt Matas Medicare fra i dag den 26. sept. – 9. okt.

Øjenbetændelse, opkast, influenza, meget af den slags, det smitter rigtig meget – og når man bor fire mennesker tæt, så kan man ellers meget nemt ramme ind i en dum ond cirkel, hvor vi bare går og smitter hinanden på skift og bruger en hel vinter på dét……Det gider jeg ikke. Det kan godt være, vi ikke kan gå helt fri, men vi kan i hvert fald gøres vores til, at vi mindsker risikoen. Og de gode vaner starter jo altså ved os selv.

Desinfektionsgelen, som jeg omtaler her koster bare 40 kroner og er rigtig drøj i brug. Den finder I her. 

Hvad gør i? Har I nogle gode, simple go-to råd?

Skal vi dele gode råd sammen?

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

FUN FACTS OM ELLIOT ...snart 3 år