NU STÅR VI OP TIL ET VARMT HUS OM MORGENEN!

IGENNEM VINTEREN MED SMÅ BØRN?

Reklame for Matas

Måske siger min mands reaktion til kampagnen her for Matas i virkeligheden allermest om livet som småbørnsfamilie – i vinterhalvåret….

“Ej, er det et nyt øre/pandetermometer?!!?…hvor FEDT!!”…..

Ja, det var reaktionen. Haha…og den var dybfølt – og ærlig – og begrundet.

Sådan en vinter med to mindre børn, som vi meget snart går i møde, den kan godt blive lidt hård, hvis ikke man tager sine forholdsregler. Som jeg skrev i mit forrige indlæg omkring emnet, så drømmer vi ligesom sikkert de fleste andre, også om at komme gennem vinteren uden syge børn. Det er selvfølgelig ikke 100% realistisk, og da særligt ikke med et vuggestuebarn og et skolebarn. Men vi tager vores forholdsregler, som også nævnt her.

Og så handler det også om, at have de rette produkter derhjemme, så man ikke skal stresse rundt, når kulden og sygdommen rammer. Så man er ordentligt forberedt, simpelthen.

HVIS/NÅR de så bliver syge, er for eksempel et øre/pandetermometer mægtig rart at have. Det er klart det nemmeste og mest nænsomme at bruge. Især på lillebror på 2 år, der ikke er meget for at ligge stille. Målingen tager kun få sekunder og giver en hurtig indikation af, om barnet har feber. Hvilket man faktisk relativt ofte kan få brug for. Og reelt være lidt i tvivl om.

Med et børnehavebarn er dette slet ikke muligt at undvære. De får enormt tit feber i den alder. Nogle gange grundet sygdom, andre gange på grund af tandfrembrud eller andre gange bare noget, der forsvinder igen efter et enkelt døgn. Der er regler for, hvornår vi må aflevere ham, derfor er det vigtigt at måle temperatur. Både for hans sikkerheds skyld, fordi vi skal kunne oplyse det til læger mm og så for at kunne informere vuggestuen.

Faktisk har jeg læst, at det ikke er usædvanligt, at små børn i daginstitutioner har op til 40-50 feberdage om året. Om året! Tænk lige hvis det samme var gældende for os voksne….af samme årsag siger det næsten sig selv, at det selvfølgelig ikke altid betyder kæmpe sygdom og advarselsklokker. Nogle gange er det bare en tand, der er på vej. Andre gang forsvinder feberen igen, inden dagen er omme. Og derfor er det rart at kunne tage hurtige nemme målinger, så vi kan se, hvordan feberen udvikler sig. På den måde ved vi, hvad vi har med at gøre.

Vi har prøvet dette fra Matas Medicare og det fungerer så fint. Nemt at betjene og altså helt ærligt super smart at have liggende. Matas Medicare har rigtig mange produkter i sortimentet og er et rigtig fint alternativ til apoteket på de almindelige fornødenheder, der ikke kræver recept og som man nu engang går og mangler – særligt i et småbørnshjem.

Produkterne, som vi har testet, er super milde og gode, de er Svanemærket (og flere Astma-Allergi mærket) og er alle den slags ting, man kan få brug for, når man har almenproblemer/-lidelser indenfor sygeplejeområdet. Altså diverse produkter til intimpleje, insektbid, førstehjælp, ekstra sensitiv hud m.m. Og så er det ret prisvenligt, en detaljer, der trods alt også tæller, ikke?

En anden fordel ved et øre/pandetermometer, er at det er blidt og nemt – temperaturen kan måles, imens barnet sover. Hvilket man nok skal have børn for at se logikken i. Men så ser man den også. Det kan virkelig være rart, at kunne måle, skønt barnet sover! Men nu snart 9 års ekspertise i småbørn, kan jeg sige, vi har prøvet det meste 😉 Og vi vil ikke undvære voresøre/pandetermometer.

Barrierecreme er en anden fast del af vores vinter-tilværelse med børn. Sådan et fast standard-produkt i husstanden. Den tilfører huden fugt og de er rigtig meget ude begge to, også i meget koldt vejr, så det er absolut nødvendigt. Elliot går i skovbørnehave og storesøster er jo ude hver eneste dag flere gange på legepladsen, tilmed cykler vi hver morgen – i alt vejr. Så de får ofte meget tør hud om vinteren. Inklusiv mig selv også.

Barrierecremen efterlader også et lag, som beskytter yderligere mod vind, tør luft mm. Desuden lindrer den, så vi bruger den også til små rifter og rød numse på ble-barnet. Det er lidt sådan en all-round creme, der er virkelig rar at have og meget irriterende at mangle. Find den her. 

Når man har ”remedierne i orden”, så at sige, giver det plads til mere spontanitet og giver os bedre mulighed for at klare hverdagen på vores præmisser, uden at vi skal stresse over, om vi nu er godt nok forberedt. De er de her go-to produkter, der redder en lang, kold vinter – og det kan godt være, det ikke er rocket science – men det kan nogle gange være de helt banal, åbenlyse ting, man glemmer i farten. Hermed et par fif til gode produkter givet videre.

Pssst:

Faktisk har Matas rabat:

24. okt. – 23. nov. Med 25 % på Matas Medicare cremer og salver

&

16. okt. – 23. dec. – Tilbud på Termometer til 249,95 kr. spar 50,-

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

NU STÅR VI OP TIL ET VARMT HUS OM MORGENEN!