SEJ SKOLEPIGE NU

LIDT HØJERE TIL HIMLEN

Tænk engang, hvor mange gode oplevelser vi skaber sammen med vores børn, når vi rejser. Eller i hvert fald tager på tur. For det behøver ikke være decideret rejse. Sommerhusture og oplevelser rundt om i landet på små weekendture er i lige så høj grad også med i den pulje.

Jeg synes virkelig, det giver os så meget og vi mærker altid, hvor meget børnene udvikler sig. Lige nu naturligvis mest den lille af dem, men helt generelt, er det ret tydeligt for mig, at det frigiver en ro og et nærvær, som hverdagen ikke på samme måde altid kan. Det betyder ikke, at hverdagen er dårlig eller at vi kun mærker nærvær og samhørighed i ferier. Det betyder bare, at vi får skåret en masse andet støj væk, som gør, at vi alle sammen synker ned i samme gear. Sådan næsten. Med undtagelse af familiens 3-årige, der kører på helt særlige Duracell batterier, tror jeg….

Sidste weekend drog vi igen igen mod Bornholm, hvor vi jo ofte ynder at tage hen. Mine forældre har et hus der og derfor er det oplagt for os at tage på get-away dér. Jeg elsker øen på alle årets årstider, men efteråret er altså særligt smukt. Vi havde både dage med dagsregn og dage med høj sol og fuld knald på naturens farver.

Jeg elsker vores små ture sammen og endnu en gang kom vi hjem med en oplevelse af, at vores lille dreng havde taget et kæmpe udviklingsryk. Sådan er det ofte. Og den tid vi har sammen, når vi bare stempler ud og tager på “eventyr sammen”, den er guld værd.

Og så er kvalitetstiden sammen med bedsteforældre altså også noget ganske særligt. Jeg synes, vi er så priviligerede, at begge hold “bedster” har tid og lyst og overskud til børnene og de suger det til sig, simpelthen.

Det kan godt lyde ret banalt, men det er den slags, man skal huske at værdsætte, mens man har det. Det er bestemt ikke alle forundt og det er så fantastisk at iagttage, hvor meget glæde de har af hinanden. Vi havde egentlig talt om at tage på efterårsferie til et badested under eksotiske palmer, men nu besluttede vi i stedet at tage til Bornholm først – og så tager vi i sommerhuset i Rørvig i efterårsferien, sammen med det andet hold bedsteforældre. Det er så fedt, vi har de muligheder herhjemme – og så tager vi den varme ferie, når vinteren rigtig har taget fat i stedet.

Jeg sidder altid med følelsen af, når vi lander hjemme igen efter sådanne ture, at der er blevet lidt højere til himlen og lidt tættere til jorden. Hvis det giver mening. Jeg havde faktisk lavet en lille privat liste i begyndelse af året over, hvad jeg gerne så, at jeg/vi nåede i år/ gjorde mere af/ fik styr på, etc. Ikke som en egentlig facit liste, men som en lille kærlig reminder til mig selv og for sjov, for at kunne kigge tilbage i slutningen af året. Én af de ting, der stod på listen var flere ferier/ture. Fordi de bare kan noget helt særligt.

Naturligvis skal hverdagen også kunne hænge sammen og man kan jo ikke bare tage af sted uafladeligt. Men når vi gør det – giver det så meget igen på min indre konto.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

SEJ SKOLEPIGE NU