VORES NYESTE MEDLEM AF FAMILIEN !

NU STÅR VI OP TIL ET VARMT HUS OM MORGENEN!

Reklame for Aduro

Vi har som sagt fået ny brændeovn herhjemme. Som jeg også skrev om i mit forrige indlæg, er vi mere end almindeligt glade for konceptet brændeovn. Af en helt masse årsager. Men mest af alt på grund af hyggen. For mig giver det virkelig livskvalitet, at have en brændeovn, og så er jeg ret lavpraktisk meget kuldskær, hvorfor det redder min vinter – hvert år.

Jeg ved simpelthen ikke noget bedre end at sidde og kigge ind i flammerne og om vinteren er der ikke meget, der overgår følelsen af lykke, når mine børn og jeg har været i bad og rykker stolene ind foran brændeovnen og sidder og mærker varmen overtage kroppen og lyden af det knitrende brænde.

Jeg kan faktisk, helt ærligt, slet ikke forestille mig en vinter eller et efterår uden en brændeovn. Jeg synes, at det på alle måder bidrager til hygge og samvær og ekstra stemning i hjemmet.

Jeg skatter virkelig den ”ægte ild” om man vil det højt og derfor har jeg aldrig overvejet sådan en video-pejs, hvor man ”bare” ser et billede af ild – jeg vil have rigtig ild. Men alligevel må jeg erkende, at der er flere udfordringer ved det. Dertil kommer brug af brænde. Det er både dyrt og en anelse besværligt. Det fylder hele vores forhave med alt det brænde, vi typisk plejer at få leveret.

Men ikke om jeg kunne finde på, at overveje at droppe min brændeovn. Alvorligt talt: Den er mit vigtigste ”møbel” i hjemmet næst efter min seng 😉 Derfor var både min mand og jeg ret begejstrede, da vi hørte om Aduro og deres hybridovn, Aduro Hybrid H1.

 

En hybridovn – hvad kan den så?  

Aduro Hybrid ovnen er på mange måder det bedste fra to verdener: det er miljøvenlig opvarmning fra træpiller kombineret med stemningsfuld hygge fra brænde. Man kan simpelthen switche mellem de to funktioner og benytte dem, som det nu passer ind. Det er edder smart!

For som nævnt: Jeg ELSKER duften, lyden, synet, følelsen af ægte brænde, der knitrer i min brændeovn. Men det tager jo også tid at tænde op. Det kræver lidt mere. Det kan også risikere at ose lidt. Det er også dyrt i længden. Og det er for eksempel ikke lige dét, der er allermest tid til om morgenen. Hvor vi alle har travlt – men stadig gerne vil have varmen og hyggen på de her rå-kolde morgener.

Vupti: så tænder vi da bare for pille funktionen. Det gøres nemt og kræver ikke andet end enten et tryk på en knap på selve ovnen eller – tada – via mobilen.

Yes, du læste rigtigt.

Vi kan tænde og slukke via mobilen. Det synes vi simpelthen er så smart. Man fylder bare piller på forneden i ovnene og så kører de selv op og tænder op, når man beder ovnen om det. Aduro Hybrid har en integreret pille silo med plads til 15 kg træpiller. Det er langt mere prisvenligt og også miljøvenligt og så kræver det intet af mig – jeg kan lave morgenmad imens og give børnene tøj på.

Tilmed kan vi indstille ovnen via mobilen. Så den passer 100% til vores rytme. For eksempel har vi samme funktion tilknyttet vores gardiner. De kører automatisk ned hver aften kl. 20.00. Og op igen hver morgen kl. 06.30. Lidt senere i weekenden. Så det passer med vores egen families rytme. Det samme kan man gøres med ovnen på pille-funktionen. Det betyder, at den kan indstilles til at tænde op eksempelvis en time før vi vågner, eller før vi kommer hjem fra arbejde, så der er dejligt varmt, når vi reelt skal bruge rummet. Eller hvis man kommer hjem fra ferie eller sommerhus.

I kan se mere på Audros eget site lige her, hvor der også er en ret god video. 

På samme måde kan man via appen indstille en maks temperatur. Altså bestemme, at overstiger varmen dén temperatur, så slukker ovnen automatisk. SÅ smart.

Vil man så senere – for mit vedkommende kunne dette være, når børnene er afleveret og jeg er hjemme igen og skal sidde og skrive artikler og arbejde hjemmefra, gerne tænde op med rigtig brænde – ja, så putter man bare brænde i og tænder ovnen – så tænder den selv brændet op (juhuu, fri for de mange mislykkede forsøg, jeg altid brugte i gamle dage) og slår automatisk selv over i dén funktion.

Den frihed, der ligger indlejret i at kunne varme huset op, selv når vi ikke er hjemme og i at kunne følge forbrændingen hele tiden, den taler virkelig til os. Det betyder også, at hvis der skulle opstå problemer med ovnen, så kan en tekniker lynhurtigt gå ind via netværket og appen og lokalisere præcist, hvor problemet er.

 

Miljøvenlig brændeovn – ja tak!

An anden ret fantastisk ting ved Aduro Hybrid H1 ovnen er, at den også er vinder af EU´s miljøpris 2018. Én af årsagerne til, at ovnen har vundet prisen, er fordi den reducerer miljø problemerne ved typiske brændeovne markant og modsat vores gamle ovn, så lever denne helt op til de nuværende krav om partikeludledning. Aduro Hybrid reducerer for eksempel også emissionerne betydeligt i forhold til selv de bedste brændeovne. CO emissionen reduceres på pillefunktionen med 97 %, OGC emissionen reduceres med 91 %.

Derudover styres hybridovnen jo som sagt automatisk via en app, der blandt andet gør, at man kan indstille temperaturen til det niveau, man ønsker, og man kan holde øje med forbrændingen hele tiden – og man kan følge med i indeklimaet i boligen og se, hvornår der til eksempel bør luftes ud mm. Det er altså super smart og giver også en vis tryghed i relation til optimalt indeklima i boligen med to mindre børn, synes jeg.

Aduro Hybrid er da også udstyret med hele to patenter, fordi den er først med nyskabende innovation – både på det danske og det internationale marked. Det er seriøst et genialt produkt, synes jeg – og den fungerer så upåklageligt. Aduro Hybrid er testet og godkendt på Teknologisk Institut efter europæiske normer. Og opfylder desuden de skrappeste EU-miljøkrav til både brændeovne og pilleovne, der træder i kraft i 2022.

Så ja. Jeg er ærligt talt ret imponeret. Og er indtil videre mægtig positiv. Særligt på grund af følgende:

  • Muligheden for både manuel betjening og betjening via smartphone/tablet
  • Kan starte selv og fastholde rumtemperatur
  • Programmerings mulighed med ugeprogram og temperaturstyring
  • Hygge og stemning med brænde + optimeret, lettilgængeligt brug ved piller
  • Mulighed for ekstern lufttilførsel
  • Vinder af EU’s miljøpris 2018

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

VORES NYESTE MEDLEM AF FAMILIEN !