I ØVRIGT....

VORES NYESTE MEDLEM AF FAMILIEN !

Reklame for Aduro

Vi er herhjemme meget glade for konceptet brændeovn. Faktisk er vi så glade for det, at det var et konkret søgekriterie, dengang vi ledte efter hus.

Når man sær-indstiller sin hussøgning på diverse bolig-sites, så vil de fleste lave et maks på prisen, et minimum på antal kvadratmeter og rum, at der skal være for eksempel have, havkig, sildebensparket eller hvad ved jeg. Vores søgekriterier var på dels location, størrelse, pris – og så brændeovn/pejs. Undervejs mens vi søgte – og ligesom alle andre – ikke kunne finde noget, der forslog min mand en dag forsigtigt, at vi droppede søgekriteriet med brændeovn. Det er trods alt ret specifikt og kan jo selvsagt alene udelukke gode, mulige bud.

Men muligheden skulle være der, nåede vi frem til. Vi endte heldigvis med at finde et hus, der opfyldte alle søgekriterier. Og i dag, der står vores brændeovn i husets mest centrale rum på hele husets mest centrale plads. Ubetinget. Den kan ses fra alle rum i stueetagen og er på alle måder hele husets hjerte. SÅ meget betyder det for os. Uden overdrivelse.

Vi væltede en væg mellem spisestuen og stuen, dels for at give lys ind til stuen, der ellers kunne virke som et lille rum, men faktisk også, så vi kunne få den fulde glæde af brændeovnen, der står midt i rummet, der indeholder køkken og spisestue.

En hybridovn – hvad er det?

Vi har haft brændeovn i vores barndomshjem, i vores forrige lejlighed og har det i vores sommerhus. Vi elsker det! Både varmen, hyggen, det nærvær, den skaber og hele stemningen omkring den. Jeg kan sige, helt uden at blinke, at den højner min livskvalitet om vinteren. Sådan er det bare. Og det står jeg ved.

Men. Vores brændeovn, der fulgte med huset var gammel. Dels betød det, at den ikke var ret køn. Hvilket jo selvsagt er ærgerligt, nu hvor den har ærespladsen i hele huset. Men endnu vigtigere, så var den ikke særligt hverken miljøvenlig eller levede op til de nuværende krav om partikeludledning.

Vi har derfor længe gerne villet skifte den ud. Og nu har vi endelig fundet den perfekte løsning med en Aduro Hybrid H1 ovn. Det føler jeg mig faktisk ret sikker på. Vi har kun haft den en lille måned, så vi skal stadig lære hinanden at kende – men indtil videre er det absolut et godkendt medlem af familien.

Aduro Hybrid ovnen er nemlig det bedste fra to verdener:

Miljøvenlig opvarmning fra træpiller kombineret med stemningsfuld hygge fra brænde. For lets face it: Brænde ER bare super hyggeligt, det dufter fantastisk og det giver det smukkeste flammebillede. Jeg elsker at fyre med brænde. Men det er alt andet lige en anden måde at bruge ovnen på. Med Aduro Hybrid H1 kan vi skifte mellem en både miljøvenlig og også noget lettere kontrollerbar opvarmning fra træpiller – og den mere stemningsfulde hygge fra brænde.

Aduro Hybrid H1 ovnen er hverken en pille- eller brændeovn, men som ordet siger en hybrid af begge dele. En kombination simpelthen. Og helt ærligt, ik – det virker super smart.

Kort sagt, så kan vi altså bruge Aduro Hybrid som en klassisk miljøvenlig brændeovn med hyggelige flammer, støjfri brug og charmen fra rigtigt træ. Men vi har også pilledelen, der giver os mulighed for eksempelvis med god samvittighed at fyre over natten og varme huset op, når vi for eksempel kommer hjem efter en lang ferie eller lignende.

Der er ret mange gode argumenter

Ovnen er desuden også vinder af EU´s miljøpris 2018 og der er på alle måder tænkt i et intelligent produkt, der matcher det moderne hjem. Synes jeg. Én af årsagerne til, at ovnen har vundet prisen, er fordi den reducerer miljø problemerne ved typiske brændeovne markant og er man nørdet omkring dette, så kan man læse samtlige begrundelser og udregninger herfor lige her. Det er virkelig et gennemtænkt produkt.

Derudover er jeg ret pjattet med, at vores nye ovn har et unikt indkig til ilden 180 grader rundt på grund af sideglas også. Taget min indledning i betragtning, så har det kun gjort vores glæde ved brændeovnens placering endnu større. Nu kan vi se ilden helt inde fra stuen! Så fedt.

Ps: Hvis du/I også har en gammel brændeovn stående, som vi havde, så husk at undersøg muligheden for at udskifte den.
For hvis din brændeovn er fra 1994 eller før, så kan du faktisk få tilskud til at udskifte den! Hvis du benytter Skrotningsordningen, så kan man til og med 2020 få en skrotpræmie på 2.215 kroner, hvis du skrotter ovnen i 2019 eller 2020. Det gælder for brændeovne og pejseindsatse. Og det er da værd at tage med, ikke?

Tænd op med mobilen

Jeg kommer til at fortælle mere om ovnen herinde og de mange features, den har, for det er på mange måder meget mere end ”bare” en brændeovn. For eksempel kan vi simpelthen også styre den fra vores mobiltelefoner! Spørg lige, om det var et ”selling-point” for min tech-glade mand?!

Aduro Hybrid er nemlig udstyret med et Wi-Fi-modul, der gør det muligt for os at styre ovnen via smartphone eller en tablet. En feature, som jeg helt ærligt forventer mig rigtig meget af! Vi har jo allerede vores lys og vores gardiner styret via apps på telefonen og vi benytter det rigtig meget. Så jeg tror og håber, det kommer til at matche vores familieliv ret godt. Men det skal vi lige have testet igennem, nu hvor det endelig (!) er blevet brændeovns-vejr!

Men den frihed, der ligger indlejret i at kunne varme huset op, selv når vi ikke er hjemme og i at kunne følge forbrændingen hele tiden, den taler virkelig til os. At kunne indstille den, så den så at sige matcher vores rutiner.

Pilleovns delen kan derudover også nemt reguleres på temperaturen. Det betyder fx helt konkret, at lige nu, hvor det er sådan lidt rå-koldt morgen og aften, men jo ikke rigtig koldt med frost endnu – så kan vi indstille den til dén temperatur, vi finder passende. Så den ikke bliver mega mega varm, som den gamle brændeovn jo ellers havde for vane, når først man fyrede op i den.

Vi kommer nok stadig til at bruge gitter til vinter, når den er meget i brug og får lov at stå og varme op i mange timer, af sikkerhedshensyn til familiens 3-årige, men lige nu er den mest til hygge – og det nyder vi virkelig!

(Hvis I kigger godt på flammebilledet på de sidste to fotos her, så kan I nok se forskel på pilleovns-delen og brændeovns-delen. Lige nu fyrer vi kun med en smule brænde om aftenen, alene på grund af hyggen).

I kan læse meget mere om Aduro lige her. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

I ØVRIGT....