JUL I TIVOLI – FOR STORE OG SMÅ

HVORFOR HAR VI VALGT EN HYBRIDOVN?

Reklame Aduro

Nu har vi boet med vores Aduro Hybrid ovn en rum tid. Og kulden er også begyndt at sætte ind. I er en del, der har spurgt ind til den. Derfor er det måske på sin plads med en lille update på vores oplevelse af ovnen. Hvordan fungerer den? Hvorfor endte vi med at vælge en hybrid ovn? Og har den levet op til vores forventninger?

Først og fremmest skulle vi have en ny brændeovn. Udfordringen var at finde ud af hvilken. Aduros hybridovn H1 – Kombineret pille- og brændeovn talte til os begge. Den er super smuk, som en skulptur i rummet næsten, den er praktisk og miljøvenlig og så er den ultra nem at betjene. Og at den tilmed er så intelligent, som den er – og kan styres via mobilen både på farten og fra sofaen, var altså et ekstra plus.

Det er super smart, at den har to mulige funktioner: miljøvenlig (og meget nem) opvarmning fra træpiller OG den klassiske, stemningsfulde hygge fra rigtig brænde. Man kan simpelthen switche mellem de to funktioner og benytte dem, som det nu passer.

Det matcher vores familie virkelig godt. Vi har flere intelligente løsninger i hjemmet, som vi kan styre via mobilen og havde godt på fornemmelsen, at den var det rigtige valg for os. Men vi har – indrømmet – været spændte på, om den nu levede op til vores forventninger. Dels er det et køb, man ikke sådan lige gør om. Det kostede lidt knofedt at få den installeret. Og dels er det jo en investering, man gør til sit hus, der gerne skulle være langtidsholdbar.

Et konkret eksempel er, at vi ikke havde noget stik eller el, dér hvor den står, og det skal den jo bruge, så den kan tale sammen med telefon, app, internet, etc. Så vi skulle have trukket el inden. Dels skulle vores skorsten opdateres, så vi var sikre på, at den har det rigtige træk. Det er naturligvis ret vigtigt, når ovnen også er én, man tænder fra distancen.

Det var ikke uoverkommelige ting – og vi var sådan set ikke i tvivl. Men man vil jo omvendt rigtig gerne have, at det så også spiller, når den endelig står dér.

Og det gør det. Det kan jeg med ro i sindet sige. Vi bruger den HVER dag. Det har vi gjort stort set siden vi fik den.

Ovnens funktioner og vores oplevelse so far

Som I kan se af billederne, er den husets måske mest centrale møbel. Den står midt i det store køkken-alrum og kan ses fra alle rum i stueplan; fra køkken, spisestuen, gangen, stuen. Derfor er det både vigtigt, at den er flot og dertil at den er nem og hurtig at betjene, for den står der altså af en årsag; vi elsker brændeovn. Og vi har den tændt flere gange om dagen.

Det har vi både på grund af varmen (især senere på sæsonen, når det bliver rigtig koldt), men i særdeleshed på grund af hyggen. Vi sidder ved det store spisebord hver morgen og hver eftermiddag/aften. Jeg elsker, elsker, elsker, at vi nu, når vi står op om morgenen, kommer op til en brændeovn, der er tændt op. Min mand har nemlig indstillet den til at starte kl. 06.00. Så når vi står op 20 min efter, er der både lunt og hyggeligt.

Det samme sker, når vi kommer hjem fra arbejde. Og ungerne elsker at sidde og tegne, spise snacks og hygge foran. Har vi gæster, er det en stor fordel, at vi kan sidde inde i stuen og se og følge med i ilden, der danser og knitrer.

Pille-funktionen

Pille-funktionen har for mig at se mange fordele; det er miljøvenligt og også en smule billigere end brænde. Og så er det nemt. Meget nemt. Det giver os mulighed for at tænde op på distancen og indstille ovnen, det sparer os for optændingsbøvl og at ovnen oser og den slags, som vi nogle gange døjede med på vores gamle brændeovn og så er det tidsbesparende. Fordi ovnen selv tænder op og slukker.

Desuden kan vi her regulere varmen. Vi kan indstille på vores app, at den selv slår fra, hvis temperaturen fx overstiger 24 grader i rummet eller lignende. Hvor vi før nogle gange oplevede, at der pludselig blev MEGET varmt, er varmen langt mere kontrollerbar nu. Alt i alt = jeg er meget positivt overrasket. På minussiden må jeg tilføje, at det larmer lidt. Når pillerne hentes af ovnen nede fra kammeret og kørers op af en sliske, så giver det lidt lyd. Det er ikke øredøvende, men her er klassisk brænde-optænding jo en del mere lydløs. Så det har vi skullet vænne os til.

Brænde-funktionen

Brænde-funktionen er bare så hyggelig. Det er så fedt, at have fået mulighed for, i mange af vores hverdags-set-up, at vælge den nemme og hurtige løsning med pille-funktion, uden at vi dog har måtte opgive den klassiske, hyggelige brænde. For det ER bare så skønt med brænde. Lyden, duften, flammebilledet. Jeg er pjattet med det. Men det tager langt længere tid. Så det dyrker vi typisk i weekenderne og om aftenen, når børnene er lagt. Der er jo ingen grund til at gøre livet mere besværligt, når man kan blive fri for det, vel? 😉 Samtidig er det blevet meget nemmere at tænde denne funktion op. Fordi man blot kan starte pille-funktionen, der så skaber en lille flamme, som tænder brændet op. Derfra slår den selv pille-funktionen fra – og så er der intet bøvl eller besvær med optænding. Det er altså helt genialt!

Ting, der har overrasket os:

Installation kræver forarbejde
Først og fremmest krævede det lidt at installere. Men har så absolut været det hele værd. Igen har det for os lidt at gøre med dens placering. Den står ikke op ad en væg. Hvor man nok normalt ville have el, eller kunne trække det nemt. Den står op af en murstenssøjle frit i rummet, så der skulle trækkes el nede fra kælderen, etableres stik og trækkes ledninger. Dog skal det siges, at vi fik storslået hjælp af Aduro med vejledning for, hvordan vi gjorde det.

Det er en solid ovn
Dernæst var den ULTRA tung. Vores hus, er jo et funkis hus, hvorfor stueplan ligger meget højt og man skal derfor op ad en del trapper til hoveddøren. Vi var tre mand og en sækkevogn om at få den ind. Den var virkelig tung. Men dens lækkerhed opvejer det til fulde. Vi har fået SÅ mange komplimenter for den, efter den er kommet på plads. Den løfter hele rummet, synes jeg. Den oser af kvalitet og håndværk.

HVOR nem den er at betjene
Det er altså virkelig vildt. Når man bruger pille-funktionen, er det jo blot at trykke på en tænd/sluk knap og det kan jeg tilmed gøre fra mobilen, mens jeg laver mad eller sidder inde i sofaen. Så smart. Jeg kan bede min 8-årige datter om det. For det er vitterlig bare et tryk på en knap. Ofte kræver det slet intet af os, fordi vi har indstillet den til tænd/sluk. Det er en kæmpe optimering af vores forhenværende rutiner med brændeovn.

Herlighedsværdien
Igen; vi havde håbet på, at vi ville sidde med dén følelse nu. Men havde aldrig før haft en pille-ovn og da slet ikke en hybrid. Så vi vidste ikke helt, hvad vi skulle forvente. Men den bringer så meget hygge, glæde, nærvær, optimering, tidsbesparelse, lethed ind i vores hverdag. Det er PRÆCIS, som jeg havde håbet. Men faktisk endnu bedre.

 

2 kommentarer

 • Jeg står på ingen måde og skal have en brændeovn – men alligevel synes jeg var det var et spændende indlæg! Virkelig fint med ‘det har overrasket os’-afsnittet, det er faktisk dén slags eftertanker man virkelig leder efter når man læser anmeldelser

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Tusinde tak – det er jeg glad for at høre. Ja, det ledte vi også selv efter 🙂 Det er jo ikke blot en halv stor investering – det er heller ikke lige noget, man af-installerer igen. Så derfor vil man gerne tjekke godt op inden. Men vi er helt utroligt glade for den. Heldigvis!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

JUL I TIVOLI – FOR STORE OG SMÅ