ZALANDO FAVES #2

Paris: Marché aux Puces de St. Ouen

Som i nok ved, ynder jeg at lave små rejseguides herinde og Paris er ingen undtagelse. Da vi var af sted i sommers, var det kun for et kort visit, men byen er præcis lige så magisk, som vi begge husker den. Måske kan det have noget at gøre med, at det var dér, min mand i sin tid friede, måske fordi det var en afslutning på en virkelig fantastisk ferie i det franske? Uanset, så rummer byen andet og mere end blot de klassiske turistspots…

Paris? berømte loppemarked, Marche aux Puces de St. Ouen, er enormt. Man kunne besøge det hver weekend i et år og stadig opdage nyt hver gang. Men hvor skal man starte? Her er en rundvisning i de skjulte højdepunkter:

Vintage mode er noget pariserne gør upåklageligt, og hvis du er en fan af tøj med etiketter, der er ældre end dig selv, er der to steder, du ikke må gå glip af. Den første er Chez Sarah, i Marché le Passage, indgangen finder du på Rue Jules Vallès. Lige rundt om hjørnet derfra, vil du finde dit andet stop: Les Elleweilles de Babellou, på stand 77, gyde 6, Marché Paul Bert. Begge har en fantastisk samling af sjældne og klassiske vare, og begge vil få dig til at føle, at du er havnet i et vintage paradis.

Marché Paul Bert er også stedet at være for indretnings- og stilguruer. De fleste stande er så smukt arrangeret, at det mere vil føles som et showroom end et loppemarked, men der er stadig nogle gode tilbud at finde. Hvis du er villig til at lede en smule så prøv boderne lige udenfor portene. Men forlad ikke Paul Bert uden at besøge stand 247 i alley 5. Det er stedet, hvor Marie & Cyril Grizot fremviser Peter Keenes kunstværker, og klokkeværkernes lyspærer og livlige glasklokker vil få dig til at spærre øjnene op.

Hvis du elsker at fylde dit hjem med skinnende ting, skal du gå længere ned af Rue de Rosiers, og stoppe ved Marché Biron. Alley 1 er altid fyldt med sikkerhedsvagter, og når du ser boder som David-Mekiess, i nummer 20, eller Rosette ved 45, vil du forstå hvorfor. Hvis gamle bøger er din favorit, skal du krydse vejen og besøge Marché Dauphine. Butikkerne er små, men indholdet imponerende, og ejerne vil med glæde hjælpe dig med at spore netop den særlige udgave, som du har ledt efter.

Generelt er det ikke tilrådeligt at købe teknologi i Marché, fordi det har tendens til at være upålideligt. Men der er et par steder, der vil leve op til enhver tech-nørds standard. Au Vieux Format, på stand 186 på anden sal af mache Dauphine, er et must, hvis du er til fotografering.

Endelig må du krydse Rue de Rosiers en sidste gang og spadsere gennem Marché Vernaison. Der er et stort elektrisk udvalg af ting man kan købe. Dette område af snoede gader giver den helt rigtige loppemarkedsfølelse. Her kan du nemt fortabe dig et par timer.

Opdag dine egne Marché aux Puces hemmeligheder, og book dit fly til Paris med momondo, en rejsesøgemaskine, som giver dig mulighed for at købe de bedste billetpriser på tværs af internettet. Momondo tilbyder også byguider, der kan give dig en unik oplevelse, når du rejser.

Indlæget er lavet i samarbejde med Momondo

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

ZALANDO FAVES #2