WHITE LACE SUMMER HAZE

GULLIVER REJSER

P1260637P1260660P1270051P1260851

Jeg sidder med det samme tilbagevendende problem, jeg altid har, når noget har været så gennemgribende godt, at jeg i begejstringens vidtvoksende overflod ikke aner, hvor jeg skal starte eller slutte; Jeg bliver på det nærmeste handlingslammet og ord virker ikke helt fyldestgørende nok. Gulliverrejser fortjener dog, at jeg forsøger.

Vores netop overståede ferie i Cantabrien i Nordspanien en time fra Bilbao var helt fantastisk! Jeg skal nok skrive meget mere om hele konceptet bag Gulliverrejser og ikke mindst de mange fordele, sådan som vi oplevede dem, men for at dele det hele lidt op, og måske for at skåne jer for verdens længste indlæg, vil jeg her bare gerne dele nogle af de smukke øjeblikke vi havde. Gulliver tilbyder kort sagt familierejser for alle der elsker at rejse, men er trætte af de traditionelle ferietilbud til børnefamilier. Typisk arrangeret sådan, at en håndfuld familier deles om fx en vingård eller et stort landsted. Her er ingen børneklub eller all inclusive-armbånd. Ungerne leger med hinanden, man deler poolen med sig selv, maden kommer fra lokalområdet, og det gør vinen også.

Den ferieform giver masser af legekammerater til børnene, sjældent har jeg set min lille Pave mere lykkelig! Mit hjerte smeltede lidt hver dag, når de store piger tog hende i hånden og lavede perlekæder og tegninger med hende – og samtidig er der også mere tid til mor og far. Og skønt man deler nogle gode og sjove oplevelser med de andre familier, er der masser af plads til privatliv og til, at man kan forme sin egen ferie. Det fungerede helt optimalt! Vi har, min mand og jeg, mødt nogle fantastisk rare og søde mennesker, og min datter har muligvis været 10 dage i lege-himlen….(vi har efter hjemkomst måtte høre meget om Svea, Regitse, Sally, Hilde, Signe, Terese, Bjørg og Tilde…)

Gullivers fantastiske rejser, ja det hed den originale roman altså,  handler jo også om, hvordan han kommer til landet Lilliput, hvor menneskene ikke er større end en hånd, og herefter til kæmpernes land, hvor de er store som kirketårne. Det må siges at være spot on, taget vores ferie i betragtning. Det er lige netop ferie for både store og små. Uden at nogen skal gå på kompromis.

P1260945P1260924P1270186P1270239P1270045

17 kommentarer

 • Annemette

  Kan man blive træt af at læse om rejser?;)
  Det ser helt fantastisk skønt ud. Jeg glæder mig til at se og høre mere. Jeg er især spændt på at læse om, hvordan det sociale og privatlivet kombineres på sådan en tur. Det ville umiddelbart være min største ‘bekymring’ i forbindelse med sådan en tur.
  Så fine billeder, fedt at ferien var så fantastisk for jer alle <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er jeg glad for du synes 😉 Jeg bliver heller ikke selv træt 😉 Ja, lige netop den problematik, var vi også ret spændte på, men alt fungerede helt upåklageligt, det var intet problem, så længe du blot er et minimum af socialt anlagt, vil jeg mene 😉 Jeg skal nok fortælle meget mere….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Man bliver ikke træt af at læse om rejser, når det er dig der skriver om dem Louise <3

  Gullivers Rejser lyder jo eminent!
  Det lyder virkelig til at I har haft en helt igennem fantastisk tur 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusinde tak Sofie, det var sødt sagt. Og ja, det var var virkelig en gennemført god ferie, forsøger lige nu at finde hoved og hale i alle de gode ting vi har fået med hjem i bagagen….der kommer mere 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super at læse! Vi var med dem sidste år i Toscana. Bedste ferie vi har været på med vores dengang 6 årige dreng, Bertram.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej, hvor sjovt, Flemming. Jeg har også indtryk af, at især jer med lidt større børn end min datters to år får meget ud af det? Hun kan jo ikke helt selv løbe og lege på egen hånd på samme måde som de store kan, om end hun nu faktisk fik knyttet flere bånd, mens vi var af sted. Også især familier med flere børn var repræsenteret i år, og her virkede det også til at være ren win-win, fordi der er mere alsidighed for ungerne og derved langt færre konflikter?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anders Berthelsen

  Vi var med Gulliver sidste år. Uden undtagelse den bedste ferie vi har været på. Vi ville også have været med i år, men vi besøger venner i staterne. Næste år er vi helt sikkert på.

  Det super ved den rejseform er, at man både har sit privatliv og ‘egen’ ferie og så kan tilvælge det sociale.

  Jeg husker dage hvor mændene var poolen og holdt øje med ungerne, så vi kunne sidde på det lave og mandesnakke om biler, øl, damer og Anden Verdenskrig. Pigerne sippede hvidvin under pergolaen.

  Nogen gange spiste vi ude, andre gange hjemme og ofte fandt vi nogen at lave mad sammen med. Så spiste vi 2-3 familier sammen. Totalt hyggeligt. Vi skal med sikkerhed med næste gang. Kan ikke anbefale det nok.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder fantastisk, og måden du skriver om det på gør, at jeg på ingen måde bliver træt at at høre om ferie 🙂 Tværtimod.
  Jeg glæder rigtig meget til at læse mere om rejseformen og især det sociale. Jeg synes konceptet lyder skønt, men jeg ved ikke om jeg ville egne mig til det, når det kom til stykket, fordi jeg altid føler mig lidt akavet, når jeg ikke kender folk så godt. Og så får jeg brug for at kunne være mig selv indimellem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak skal du have. Jeg synes faktisk slet ikke det med det sociale var et problem, men det var da helt sikkert også vores største ‘bekymring’ forinden. Men det afhænger jo af en masse ting. Dels havde alle egen lejlighed, køkken, bad/toilet (2 stk faktisk), bil, vaskemaskine etc etc, så der var masser af mulighed for blot at være sig selv og bare være sin egen familie, dels var stedet og området omkring stort og med masser af plads og muligheder for at se og gøre andre individuelle ting. Men dernæst afhænger det naturligvis nok også af to andre ting: 1) at man selv er bare et minimum af social, for hvis man slet ikke VIL være sammen med andre, er det nok ikke den rette ferieform, da det trods alt også er noget af pointen, hvilket især er rart, når man rejser med børn (=legekammerater), og 2) at man klikker godt med de andre voksne/børn, der er der. Det er nok kun sidstnævnte, der ikke kan stilles garanti for 😉 Men jeg tror, at ferieformen henvender sig meget til samme typer mennesker og at man, hvis man er bare en smule åbent anlagt, skal være meget uheldig, hvis man slet ikke kan snakke med og hygge sig med de andre familier. Vi følte os decideret heldige: De andre familier var SÅ søde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja man skal selvfølgelig selv være indstillet på det. Og som du siger, så har de andre familier vel også valgt rejsen for at være lidt sociale og for at ens børn har nogen at lege med. Det lyder faktisk som en super måde at holde ferie på. Tak for dit svar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, lige præcist 🙂 Selvfølgelig kan man også sagtens være sig selv, og det fede – modsat når man fx rejser med tætte venner er, at man ikke ‘skylder’ nogen noget, så man behøver ikke forklare, hvis man har nogle dage, hvor man gerne bare vil ud og være sig selv og opleve på egen hånd etc. Men muligheden for at kunne vælge det sociale TIL er der, og det er rart. Og praktisk, når man har børn!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] gang gik turen til Cantabrien, og som jeg har sagt før det er tydeligt, at hvert rejsemål er håndplukket og udvalgt, så der er noget at se på, gode […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] er fra Nordspanien, Cantabrien, hvor vi jo var af sted med Gulliver Rejser og fra dén aften, hvor vi var på Michelin restaurant med 14 børn! Mega vild oplevelse! Paven og […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] gang gik turen til Cantabrien, og som jeg har sagt før det er tydeligt, at hvert rejsemål er håndplukket og udvalgt, så der er noget at se på, gode […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] venindes – og desuden også hende hers. Og så tilbragte vi resten af juli med at holde familieferie i Spanien, hvilket var intet mindre end magisk og fabelagtigt – og jeg drømmer mig pt. tilbage hver […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu har jeg lige læst gennem alle dine Gulliver indlæg. Og glæder mig endnu mere til vi skal afsted til sommer. Vi har booket turen til Sicilien og har lig trykket ‘bestil’ på flybilletterne. Tak for fine beskrivelser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ej, hvor er jeg misundelig! Rigtig god tur. Jeg er sikker på, I får alletiders tur! Hvis finanserne var til det, gjorde jeg det in a heartbeat. Jonas og Marianne, der står for det, ved hvad de laver 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

WHITE LACE SUMMER HAZE