JEG SÆLGER UD

REJS TIL ROM MED BØRN

image1image2image83P1390023

Vores tur til Rom i maj var delvist bestemt af noget arbejde, delvist af muligheden for en forlænget weekend med min lille familie. Egentlig havde vi fået at vide af mange, at Rom ikke er super oplagt med børn, og på mange måder er det heller ikke helt forkert. Vi har rejst rigtig meget storby med Paven; Barcelona, Paris, London, Bangkok, Berlin f.eks. Og Rom VAR lidt mere udfordrende. Men ikke dårlig af den grund. Bare noget andet.

Italienerne er i hvert fald usædvanligt børneglade, og har man som os tilmed en særdeles lyshåret én af slagsen, kan man forberede sig på adskillige små klap på hovedet, smil og sågar kys fra tilfældige børneglade folk.

Om det ligefrem betød et hak opad i serviceniveauet, når man har børn med ved jeg ikke, for jeg har ikke noget at sammenligne med. Men det kunne næsten virke sådan. På restauranterne var børn meget velkomne, og vi fik uden problemer altid børneportion.

Jeg tror, en god huskeregel nok kan være, ikke at planlægge efter princippet »det SKAL vi se«, men mere efter »vi når, hvad vi når«. Det er lidt en udfordring af komme rundt med klapvogn, fordi byen er så kuperet og der er generelt ikke mange legepladser. Men til at opveje dette er der urimeligt gode is på hvert et gadehjørne, du er i pizzaens hjemland og der er masser af røde turistbusser, hvilket vores 4-årige i hvert fald fandt aldeles fremragende. Man får set lidt mindre, når man har børn med, fordi mange ting bare tager længere tid, men er man indstillet på det, så gør det nu ikke det store.

image7image94P1390232P1390369

Vi brugte en del tid på bare at slentre rundt, fodre ænder i Villa Borghese, kigge på folk udenfor Peterskirken, mere end vi kiggede indvendigt, og diverse pædagogiske forklaringer på de mange ruiner. ”Mor, det hus dér er meget gammelt, det er gået helt i stykker!”, sagde Paven, da hun så de mange ruiner. På spørgsmålet om, hvorvidt der boede nogen derinde, faldt svaret ikke i god jord. ”Hvorfor er huset her stadig, når der ikke bor nogen……?”.

Den gamle del af Rom er super fin og herfra kan man gå til de mange attraktioner i Roms centrum. Colosseum, Forum, Pantheon, Piazza Navona, Peterskirken og Sant Clemente, som er en kirke, der ligge oven på 3 gamle “kirker” med et tempel i bunden og en gade fra det gamle Rom dybt under jorden.

Middag i Trastevere er desuden anbefalelsesværdig, her er enormt charmerende og her spiser romerne selv, er min opfattelse. Vores oplevelse var, at priserne svingede meget. I nærheden af de meget turistede områder var priserne næsten dobbelt så høje.(Og maden var altså ikke dobbelt så god!). Jeg vil klart anbefale, at man bevæger sig lidt væk fra de store turistfælder.

P1390355P1390333P1390236image54image61

Vejret var ret blandet, men det var faktisk fint med 4-årig, at det ikke var stinkende varmt. Det gjorde det nemmere at trave rundt og se byen uden de helt store problemer. Byen er virkelig vanvittigt smuk og jeg kunne ret godt tænke mig at komme tilbage igen en gang. Måske endda uden børn. For mange af de mere ’seriøse’ attraktioner var det svært at holde koncentrationen på længe, når man blot er 4 år. Det til trods, så havde vi en alletiders ferie og jeg tror de fleste børn er ligeglade hvor de er, så længe man bare er sammen.

Alle veje fører til Rom siger man jo, i vores tilfælde var det noget arbejdsrelateret, der gjorde udfaldet på destinationen. Vi bestilte derfor gennem Apollo, da vi ankom forskudt af hinanden, hvilket gjorde det til en stor fordel, at man derigennem ved hjælp af deres Fleksible Rejser kunne finde fly og hotel, der passede ind i vores specifikke program og behov. Jeg ved ikke, om vi sparede noget, for Rom ER dyr, men jeg fandt i hvert fald prisen rimelig, også fordi vi faktisk bestilte meget sent.

Jeg ankom med skib, da jeg havde været på krydstogt forinden, så derfor var det et behov for os, at vi kunne sammensætte ankomst og afgang samt ophold ret specifikt på nogle konkrete forhold. Og fordi vi ikke havde flere dage i Rom end vi havde – og stadig er delvist afhængig af en klapvogn – valgte vi et meget centralt beliggende hotel, som gav os alle de store seværdigheder i gå afstand. Det vil jeg klart anbefale, at man gør.

image11IMG_013P1390346

9 kommentarer

 • Mette

  Jeg er vild med at I har jeres datter med så mange steder hen Prøver det samme herhjemme. Rigtig inspirerende

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Tak skal du have. Ja, egentlig handler det nok også ret meget om forældrenes rolle, tror jeg? For på mange måder er det jo også, hvad man selv gør det til. På godt og ondt 🙂 For 4 år siden da vi rejste til Thailand med hende som baby, virkede det til, når jeg læste kommentarer her på bloggen mm. at det ikke var noget, som så mange egentlig gjorde eller havde overvejet. Nu oplevere jeg oftere og oftere at der er flere, der rejser med små børn. Heldigvis. For det kan man jo sagtens 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liselotte

  Vi har altid haft vores to drenge med til Rom, fra før de kunne gå. Faktisk op til flere gange om året, også da de var små. De elsker stadig byen, og har været der på egen hånd allerede. På en storbyferie med børn, når man, hvad man når. Vi havde/har stort set den samme rute hver gang. Trykt for børnene, (og os;) Daglige gåture på 4-5 timer, selvfølgelig med masser af stop, frokost, is, dyppelse af tæer i springvand etc.
  Veg vi fra ruten, var drengene der med det samme, da de blev større, den gik ikke;)Alt skulle være, som det plejede og de samme historier fortælles. Italienere er rigtig glade for børn, og at man skal holde sig fra at spise på de store turistpladser giver jeg dig ret i. Tror ikke på at børn kun har brug for badeland og hoppeborge, sjovt selvfølgelig, men en storbyferie med lidt historie pakket spændende ind, er efter min mening også rigtig godt for dem. Hos os var der som sagt altid højt humør…:-) Skal forøvrigt afsted igen til efteråret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Jeg er meget enig. Det lyder som om I har haft nogle super hyggelige ferier dér. Og rigtig god tur igen til efteråret! Jeg er i hvert fald også sikker på, vi skal tilbage igen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeg har kun været i Rom uden børn men jeg var rimeligt udfordret den dag jeg prøvede at stavre rundt i stiletter i Roms gader! Alle de der brosten kom bag på mig.

  Jeg oplevede i øvrigt et amerikansk par betale 10 Eur for en latte i nærheden af Peterskirken – så vidt jeg kunne regne ud kun fordi de bestilte på engelsk. I sammenligning betalte jeg vist 3 Eur for en cappuccino

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   What? Ej, hvor er det crazy 🙂 Det var også lidt den opfattelse, vi fik 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liselotte

  Trygt * 😉 Tak, og i lige måde til jer…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg eeeelsker virkelig også Rom! Det er den dejligste by – ever! Næsten i hvert fald. 😀 Brugte en hel måned der i februar, og det var faktisk en virkelig lækker måned at være i Rom på. Det var som at rejse fra ubehagelig vinter direkte ned til forår! Vi havde nogle grå dage, men også dejlige solskinsdage med over 20 grader! Og så ikke så mange turister. Labert!

  Nu har jeg ikke selv børn, men bed virkelig mærke i det, du skrev om, at børn nok er ligeglade med, hvor man er, så længe man er sammen. Smukt! Det vil jeg huske på, til når jeg en dag får en mini me – for jeg vil blive ved med at rejse! Ligesom jer. 🙂

  Dejlig sommer til dig og din familie. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • guldlog

   Åhh, det lyder da også virkelig skønt!
   Mange tak:) Hvor er det en rar besked. Altså, jeg ved godt, at børn naturligvis er forskellige. Og man kan ikke sige ret meget generelt om børn og måder at være familie på, for alle gør det individuelt og ikke to børn har helt ens temperament. Men for os, så har det i hvert fald vist sig, at det for min datter nok i virkeligheden er lidt ligegyldigt, hvor vi er. Så længe vi er sammen alle tre og sørger for at tage tingene i hendes tempo, så er hun glad – og der har ikke været de store udfordringer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

JEG SÆLGER UD