OP OG NED VED BARSELSFERIE I THAILAND

BARSELSFERIE I THAILAND: STOP 1, KOH YAO YAI

img_4203thailandmedbarn1

I er rigtig mange, der har spurgt på selve vores rute, vores ophold og hvilke steder, vi boede, undervejs på vores barselsferie i Thailand. Og det vil jeg naturligvis gerne dele med jer. Hvordan man bedst rejser, hvor man bor og under hvilke rammer, er meget individuelt, men for os, var det især tryghed og komfort, som var i højsædet denne gang. Vi var på en lignende tur for 6 år siden, dengang storesøster var lille og familiens eneste barn. Og det fungerede bare rigtig godt. Denne gang har vi dog generelt boet bedre; med højere komfort og en lidt dyrere kostpris. Simpelthen fordi vi med alderen er blevet en tand mere magelige og fordi det var vigtigt for os, når man rejser med to børn, at der er nogenlunde ordnede forhold og masser af fleksibilitet.

Vi har også boet langt mindre turistet og mærkbart mere øde og isoleret. Man kan måske på en måde sige, at vores rejse for 6 år siden var lidt en ’jomfrurejse’. Denne gang har vi bevæget os længere væk. Fra fastlandet, civilisationen og turismen. På godt og ondt. Som I f.eks. kan læse her og her 😉

Vi fløj til Phuket og havde en enkelt overnatning her. Man behøver den ikke, kan sagtens tage direkte fra lufthavnen til en havn og sejle til de omkringliggende øer derfra. Men vi ville ikke presse citronen efter en 14 timers flyvetur med to små børn og ville gerne, at vi lige kunne lande stille og roligt som familie. ( Og det var, indrømmet ikke nogen særligt behagelig flyvetur, så det valg fortrød jeg ikke). Det fungerede ret godt for os. Her boede vi på Novotel Phuket ved Kamala Beach, et klassisk ressort med en stor børnevenlig pool, direkte adgang til stranden og ikke for langt fra lufthavnen.

thailandmedbarn5

Herfra drog vi til øen Koh Yao Yai. Hvor vi til at begynde med havde indlogeret os på hotellet Glow Elexir. Vi sejlede dertil med speedbåd, en kort tur på ca. 30 minutter. Glow Elexir levede på alle måder op til forventningerne. Et stille, øde paradis midt på stranden. En lille oase, hvor der ikke var ret meget andet end vores bosted. Fine faciliteter, flotte hytter, og en rigtig fin service. Stranden var meget smuk og da der ikke var andre her end selve hotellets gæster, var det bestemt ikke en overendt strand. Her levede vilde aber, både bag ved hytterne og flere dage kom de ned på stranden, hvor der i den ene ende var et mangrove område, hvor de hoppede rundt og tydeligt ledte efter noget/legede med noget, kunne ikke helt se hvad.

Stranden var fuld af kæmpe krabber, smukke døde koraller, der var skyllet op, masser af fisk og helt generelt var det et meget smukt og aldeles autentisk scenarie her. Stedet virkede måske på mig lidt mere som et honeymoon sted. Og knap så meget som et familie sted. Men der var også et andre familier med børn og vi havde her købt en hytte med egen pool, så for os gjorde det ikke så meget. Vi blev mest på vores egen matrikel.

Standarten her var rigtig fin. Meget smooth og nemt. Pointen med en hytte med egen pool var for os, at vi her nemt kunne være med to børn, der med en aldersforskel på 6 år har ret forskellige behov; den lille skal sove lur om dagen, gerne flere, mens den store bare vil lege i vandet og sidde og tegne/ spille iPad, høre lydbøger, lege med dukker, etc. Når man har sit eget hus med egen pool, er det nemt for os alle at være der. Elliot kunne stå indenfor i air con og sove lur, mens vi andre sad og solede og læste på terrassen og Elin plaskede rundt i poolen, hele tiden under tæt opsyn. Vi kunne trisse ind og lave kaffe, skiftes til at tage en lille lur med baby indenfor, og med pusle faciliteter og alt udstyr indenfor nær rækkevidde. Meget nemt og bekvemt.

thailandmedbarn4

Der var også et stort udendørs bad og et udendørs overdækket bathtub, hvor man kan sidde under stjernehimlen om aftenen. Her var helt utrolig dejligt og vi nød på alle måder vores ophold her. Hytterne er fine, stedet lidt slidt, ikke fancy, men rent og pænt og med masser af charme. Fordelen ved dette sted er følelsen af Bounty strand og isolation, uden at du dog er længere væk fra civilisationen. Glow Elexir ligger på syd siden, hvorfor her var solnedgang hver aften, den ene smukkere ned den anden. Meget meget smuk placering. Hytterne er lækkert lavet og området omkring pænt og lækkert, uden dog at være overdrevent luksus eller mega poleret. Men alligevel ret nydeligt, det hele. Igen; oplagt til en honeymoon. Dem var der mange af, kunne vi se 😉

De store villaer (dem med egen pool) ligger lige ned til standen, så vi kunne se direkte ned på standen og tøffe derned på 4 minutter. Igen en fordel som større familie, hvis nogen ville strand, mens andre f.eks. ville pool. Det er muligt at leje scootere på stedet og så kan man nemt komme rundt på øen og se lidt mere af den. Øen er større end øen Koh Yao Noi, som vi efterfølgende besøgte, men mindre turistet, da den er muslimsk, hvorfor man ikke må drikke alkohol her. På hotellet må man godt, men ikke ellers.

Fordelen ved dette er, at her vitterlig er stille og roligt og ikke særligt turistet. Store dele af øen virker ret autentisk og med alt det wild life, der levede her, var det ret uspoleret. Ulempen er, at her ikke er så meget andet at lave. Havde vi rejst uden børn, ville vi nok bare have nydt roen og læst en masse bøger. Men vores 6-årige pige kedede sig lidt her. Det var heldigt, hun mødte en anden sød pige undervejs, som hun kunne lege med.

thailandmedbarn2img_4138

Derudover er en anden bagside, at du spiser på hotellet. Der ER ikke rigtig så mange andre muligheder. Slet ikke med en baby. Havde vi ikke haft ham, kunne vi måske have lejet en scooter, hvis vi havde været trygge med at køre i mørke (det bliver ret hurtigt mørkt jo!), og have fundet andre små steder på øen at spise. Men det virkede ikke som om, der var så meget andet, end de hoteller, der ligger langs kysten. Vi var af gode grunde nødt til at blive på hotellet, hvorfor vi spiste samme sted alle 8 dage. Og i længen bliver det ret trivielt. Maden er god, lidt dyr for thailandsk strandart (men igen, de ved nok godt, man ikke har andre alternativer) og man sidder upåklageligt smukt, faktisk til perfektion, helt nede i vandkanten og spiser uden nogen som helst andre udefrakommende end de mange cikader og landkrabber. Det var ikke et stort nok irritations moment til at ødelægge min helhedsoplevelse. Men det ER meget isoleret og det skal man overveje. Især hvis man rejser med større børn. Vi var her i 8 dage. Det var 8 meget dejlige dage. Men vi var også klar på nye eventyr derefter.

Hvis du er på udkig efter det autentiske Thailand, i den let tilgængelige genre tilsat et strejf af luksus er dette absolut stedet.

Hæng på, inden længe poster jeg info om næste stop på barselsferien i Thailand.

thailandmedbarn3

4 kommentarer

 • Jeanet

  Det ser bare alt for lækkert ud!

  Er det muligt, at få dig til at skrive lidt om, hvad I har gjort ift. baby? Har I haft klapvogn med hjemmefra og var I begyndt på skemad inden rejsen? I så fald, havde I så mos/grød med hjemmefra? Vi tager til Thailand til juli med en baby på 7 mdr., så jeg kunne godt bruge lidt gode råd 🙂

  Mvh.

  Jeanet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Ja, paraply klapvogn med hjemmefra, det havde vi også sidste gang. de må tages med helt ud t flyet og er nemme at have med rundt. vi havde så en stor solskærm, vi spændte på, for ellers giver den ikke meget skygge til baby:)
   Dertil en bæresele, til når terrænet ikke tillader klapvogn og hvis man fx skal sejle. Elliot sov tit lur i sin klapvogn.
   Han var begyndt på grød og mos ja. Og får desuden modermælkserstatning. Vi havde lidt af det hele med hjemmefra. og flasker og termo kande til kogt vand. Vi bad om el keddel de steder, hvor vi boede. Det var ikke et problem. De er generelt enormt søde til at hjælpe – de elsker børn og man er meget velkommen med dem – og de varmer gerne flasker, renser dem etc. Ingen rpoblem. Samme scenarie for 6 år siden med lillesøster.
   Eneste – store – forskel. For 6 år siden rejste vi på Koh Samui og Ao Nang og ud på Railey. Her var der masser af modermælkserstatning, mos, bleer, etc. at få. Ingen problem. Men denne gang – havde vi valgt nogle meget mere isolerede steder og små øer. Og her var det faktisk lidt svært. Flere steder skulle vi køre meget langt for at få fat i det. På den ene ø kunne vi simpelthen ikke få det. Der var ikke muligheden. Så det kommer nok meget an på, hvor I skal hen. Skulle jeg retrosepktivt pakke min kuffert om denne gang, så ville jeg have taget halvdelen af alt mit tøj ud, for jeg brugte det alligevel ikke. Det var alt for varmt – og man lever i badetøj. Og så have pakket 5 pakker ekstra Modermælkserstatning. Men igen; det er kun fordi vi boede så isoleret. Rigtig mange steder kan du nemt få fat i det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hejsa. Vi skal også snart til Thailand og bl.a, til Koh Yao Yai. Må jeg spørge hvad I gav for at sejle med speedbåd mellem øerne – og bookede I på forhånd?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guldlog

   Uha, jeg kan faktisk slet ikke huske det længere. Men det var naturligvis dyrere end en longtail boat, hvor du deler med mange andre. Men det var det hele værd! Når man har børn med. Det er langt mere komfortabelt og ikke mindst hurtigere. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

OP OG NED VED BARSELSFERIE I THAILAND