NOVEMBER SUN

GODE RÅD TIL FERIEN I DISNEYLAND PARIS

disney5n020619img_0782INDEHOLDER REKLAME

Så er vi hjemme igen efter nogle fortryllende dage i Disneyland Paris. Hvor har det dog været gennemgribende fedt – og hvor er I mange, der har fulgt med på Instagram og stories – og stillet en masse spørgsmål undervejs. Tak for det!

Jeg tænkte derfor, at jeg her ville lave en lille guide med de bedste tips til en vellykket ferie i Disneyland Paris, da flere af jer har spurgt om det samme – og da vi trods alt efter 5 hele dage lærte lidt undervejs.

For hvad er det egentlig, Disneyland kan? Det er magi, legesyge, fantasi og en anden verden. Hvor man fortaber sig, fordyber sig, leger og bare er. For vores vedkommende åd dagene nærmest hinanden, vi var helt opslugt af universet og magien alle sammen. Faktisk er det lang tid siden, at vi har været på ferie i 5-6 dage, hvor det eneste tidspunkt, min datter på 6 år sad med sin iPad var en enkelt aften inden sovetid og ellers først i flyet! Her skænkede hun den ikke en tanke, før vi sad i flyet. Det viser vist meget godt, hvor fuld af indtryk og oplevelser sådan en lille størrelse er, efter en lang og begivenhedsrig dag i Disneyland, ikke?

Vi var på presserejse hen over weekenden, blandt andet sammen med ham her og hende her. Det var fantastisk hyggeligt og børnene råhyggede sig. Ja, det gjorde de voksne bestemt også. Herefter havde vi selv tilkøbt tre ekstra dage, så vi bagefter kunne gå rundt og opleve i helt vores eget tempo. Når man har en baby med, er det nødvendigt med lidt ekstra tid, synes vi.

disney1

Men netop derfor – fordi dagene hurtigt bliver tætpakkede og der er mange, mange ting at se og opleve, så er her nogle gode råd, så man får mest muligt ud af sit ophold:

1. Planlæg hjemmefra

Og accepter, at I nok alligevel ikke kan følge planen slavisk, når det kommer til stykket 😉 Det lyder måske selvmodsigende, men Disneyland-parken er stor og der er meget at se. Og alting tager tid. Så det er rart at have forberedt lidt hjemmefra, så man ikke spilder for meget tid, når man er der. I samme dur, så er man ret længe i parken ad gangen, er vores erfaring. Jeg troede egentlig, den første dag vi var der, at jeg lige kunne drøne tilbage til hotellet og hente en ekstra trøje, hvis det blev nødvendigt, men det når man bare ikke, fordi afstanden er så stor og man lynhurtigt finder sig selv i den modsatte ende. Så pak hvad du har brug for i løbet af en dag og forvent først at lande på dit hotel, når du beslutter at dagen er færdig. Med andre ord: lidt lag på lag tøj, der kan tilpasses dag og aften, gode sko, lidt snacks og vand, etc.

2. Husk godt fodtøj

Og på den her tid af året – varmt tøj. Undertøj i uld, en god jakke, en hue, etc. Man går meget rundt og er udenfor i mange timer. Og under paraderne står man relativt stille. Så det er vigtigt ikke at blive kold. Typisk er man på farten og i gang fra tidlig morgen til sent aften og vi gik hver eneste dag mellem 10-15 km kunne jeg se på min App. Og det er altså meget – for både store og små ben! Så gode sko er et must.

3. Spise i Disneyland

Book restaurant i god tid (måske endda hjemmefra?). Der er fuldt booket på de gode restauranter i lang tid i forvejen. Vi opdagede eksempelvis først Auberge De Cendrillon, mens vi var der, et spisested, hvor askepot holder hof og prinsesserne går rundt, som Elin var ved at dø over i begejstring. Hun var på det nærmeste ved at besvime af benovelse, da hun så at askepot havde parkeret sin karret udenfor 😉 Men det var umuligt for os at få bord. Lesson learned. En grund til at komme igen, ik?

For os gav det bedst mening at spise vores største måltid midt på dagen. Vi blev nemlig i parken så længe som muligt og så spiste vi bare noget hurtigt og nemt på hotellet om aftenen. De sidste to dage bestilte vi Room service og spiste pizza i sengen i nattøj, fordi man ender med at være på farten i så lang tid. Desuden er det rart med et længere break midt på dagen, hvor man lige lader op og får lagt en bund til eftermiddagen og aftenen, for i vores tilfælde galt i hvert fald, at ingen af vores børn fik overholdt sine normale sovetider. Og det var faktisk helt ok, så længe man bare sørger for at de får sovet det de skal og får en god pause midt på dagen med masser af mad og drikke. Og det er altså næsten synd og skam at gå hjem kl. 20.00, for der er om muligt endnu mere magisk om aftenen.

dsc_7483disney6

4. Foran køen?

Man kan få et Disneyland Fastpass, der er en service, som du kan bruge ved de mest populære forlystelser, som f.eks. Peter Pan, Hyperspace Mountain og Tower of terror for at undgå ventetid. Du indsætter blot din adgangsbillet til forlystelsesparken i FASTPASS maskinen foran den forlystelse, du gerne vil prøve, vender tilbage til din tildelte tid, og hopper om bord i løbet af nogle få minutter. Gæster på udvalgte Disney-hoteller kan derudover få endnu hurtigere adgang med et VIP Fastpass. Det kan man blandt andet få, hvis man bor på Disneyland Hotel, som vi gjorde.

5. Paraden (Stars on Parade + juleoptog)

Den skønne Disney’s Christmas Parade var helt vildt gennemført og storslået, næsten Disneyland på syre-agtig og absolut værd at se! Her kan du se Mickey, Minnie, Elsa, Fedtmule og hvem ved jeg komme rullende ned ad gaderne på farvestrålende vogne med imponerende julepynt. Hvis ikke du kommer i julestemning af de dansende sukkerstokke, peberkagemænd og fantastiske feer, så ved jeg ikke hvad! Den er kl. 12.00. hver dag. Kl. 17.00 er der Magic on Parade, hvor alle Disney figurerne og store farvestrålende vogne køre igennem, mens sprælsk musik og storslåede kostumer giver gaderne i Disneyland Park og giver et ekstra stænk af magi. Vi fik kastet mange luftkys til Elsa og Belle 🙂

……Ellers så overvej at finde hen til din favorit forlystelse, mens paraden er der, for så vil køen ofte være lidt mindre.

6. Kramme med figurerne

Det vil de fleste børn nok? Det var i hvert fald et stort hit hos min datter. På vores hotel Disneyland kom de forbi morgenmaden, mens vi spiste og gik vist også rundt lidt på hotellet, så det er et godt argument for at betale det ekstra, som hotellet koster. (Samt at det ligger inde i parken, så man sparer tid og kræfter på at skulle frem og tilbage hver dag. Hvilket faktisk betyder en del, idet afstandene er så store).

At kramme med de kendte Disneyfigurer er nok en høj attraktion for de fleste børn. Men køerne er ret lange og det kan godt tage over 1 time eller mere at kramme og blive fotograferet sammen med dem. Hvis du ikke bor på et hotel, hvor figurerne kommer forbi, så kan man også booke et bord på Mickeys Cafe og/eller førnævnte Auberge De Cendrillon, hvor figurerne går rundt mellem bordene. Det er bedre givet ud end at stå og vente en time i kø ude i parken og også hyggeligere at møde dem, når man sidder og slapper af og spiser. Synes vi.

disney2

7. Køb din prinsessekjole (eller superhelte dragt) hjemmefra

Og tag den på! Vi har jo en pige i husstanden, der tager sin prinsesserolle meget alvorligt, så vi havde pakket hele tre kjoler til formålet samt et par diademer. Suk, haha. Men det viste sig nyttigt, for dermed slap vi for at hun plagede om en ny, der er shops alle vegne med dem, og de er ret dyre. Hun elskede, at hun kunne gå rundt i dem hele dagen som det mest naturlige i verden.

8. Anna & Elsa sing a long

Hvis man har en datter, der er bare i nærheden af at være lige så begejstret for Frost som min – så er dette et must. Egentlig er Elsa-feberen fordampet en hel del herhjemme, men da hun pludselig opdagede muligheden for at se og møde hende og synge med hende – så kunne ikke ti vilde heste holde hende væk.

Det er et super fint show på ca. 20 minutter, hvor der kommer kunstig sne dalende og hvor alle kan synge med på sangene. Godt nok på engelsk – men alligevel. Da showet var ved at slutte og den ene af danserne pludselig udvalgte min datter til at synge i mikrofonen, så greb hun øjeblikkeligt chancen og skrålede af hele sit lille hjerte med på titelsangen og mens sneen dalede om ørene på hende og hendes lille fine stemme næsten overdøvede resten af teltet, der kneb hendes far og jeg altså næsten en lille tåre. Jaja, det er totalt tacky, men det var SÅ rørende. Bagefter spurgte jeg hende, om ikke det bare havde været det VILDESTE. ”Jooeh, mor. Men jeg er også lidt ærgerlig. For jeg fik jo slet ikke sagt til Elsa, at jeg er kæmpe fan af hende!”….. Åhh, lille sjæl.

disney3dsc_2669

9. Disneyland om aftenen

Vi var godt indstillet på, at vi ville ende med det, men havde nok alligevel tænkt, vi måske var nødt til at skulle tilbage. Elliot sover normalt for natten allerede kl. 19.00 og storesøster kl. 20.00. Men Disneyland om aftenen er super hyggelig og meget stemningsfuld og vores store pige elskede det. Hun var meget optaget af alle lysene og at hun netop måtte være sent oppe og gå rundt i den her drømmeverden, som det jo er for hende. Baby sov bare i klapvognen og så trillede vi sammen hjem ud på aftenen og gik direkte på hovedet i seng alle fire. Det fungerede faktisk helt fint. Desuden er dette tidspunkt oplagt til at prøve forlystelser, fordi der typisk er mindre kø. De fleste forlystelser har åbent om aftenen også.

10. Fyrværkeri show med lys kl. 23.00

Indrømmet; vi tænkte som sikkert de fleste andre, at det måske nok var lidt vel rigeligt sent. Og det er det også. Men ikke desto mindre: gør det! Det er det værd. Se bare nogle af mine billeder her. Det er det vildeste show og min datter taler stadig om det! Og lige her, der var de voksne altså mindst lige så imponeret, som de små. Jeg er glad for, vi var blevet briefet om forinde, at vi SKULLE prioritere det. For det var out of this world.

disney4_dsc8164

11. Er Disneyland kun for (mindre) børn?

I var en del, der spurgte på stories om Disneyland mest var for mindre børn? Og så var i faktisk også nogle stykker, der spurgte, om man kunne tage dertil helt uden børn. Og ja, det kan man sagtens. Det så jeg masser, der gjorde. Naturligvis er der mange børn her, men også masser af barnligt begejstrede voksne. Heldigvis!

Med hensyn til børns alder; nu er min egen erfaring jo kun med en baby og en 6-årig, men der var masser af forlystelser, som var for voldsomme og uegnede for min datter (og ja, indrømmet mig!), som eksempelvis min mand havde stor morskab ud af, så dem forestiller jeg mig at mange store teenage-børn ville elske også.

 

(Var var inviteret på pressetur over weekenden, derfor er indlægget markeret som reklame. Derfra tilkøbte vi selv tre ekstra overnatninger, som vi selv har betalt, blot så det praktiske er i orden). 

dsc_9709img_0854

2 kommentarer

  • Tina

    Vi var i Disneyland Paris i slutningen af september med vores snart 9-årige søn og har ædt dine Insta-stories råt, da vi mod al forventning elskede det alle 3 og næsten ikke kan vente med at komme tilbage. Tak for skønne glimt af Disneyland og Paris.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sikke et dejligt indlæg! <3

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

NOVEMBER SUN