NYE GAMLE FAVORITTER, PINK & TERN

REJS LANGT MED BØRN – TIPS OG HUSKELISTE

img_3652img_5076

I er stadigt mange, der spørger ind til vores Thailandtur, eller barselsferie, som vi var på i begyndelsen af året. Der kommer også jævnligt mails ind og kommentarer på mine gamle indlæg tilbage fra da vi var på en lignende tur for 6 år siden, da vi kun havde storesøster.

For hvordan gjorde vi? Hvad kan jeg anbefale? Hvad vil jeg fraråde? Hvor i Thailand var der bedst? Hvad pakkede vi? Hvordan tog børnene det? Osv. Generelt vil jeg henvise til mine tidligere indlæg om emnet, her og her.  Jeg har også lavet en pakkeliste her.

Men jeg fornemmer, I er mange, der skal af sted i begyndelsen af det nye år (heldige jer!) og derfor vil jeg da gerne give et par ord med på vejen.

Noget af det, I oftest spørger om, er: Hvor var der børnevenligt?

Hvilke øer/steder/hoteller var særligt børnevenlige. Og altså….hvis vi et øjeblik skal være helt ærlige. Hvad er så egentlig børnevenligt? Hvad er det, vi mener, når vi taler børnevenligt? Hvis vi taler om en ferieform, hvor alt er tilrettelagt på børnenes præmisser og hvor rammerne er sat efter børns behov, så er vi nok mere ovre i en klassisk charterferie med et all-inclusive ophold. Det har vi også gjort og det har bestemt sine fordele. Især når man har flere børn. Det kommer vi også til at gøre igen. Men lige i forhold til en regulær rundrejse i eksempelvis Thailand (eller andre destinationer, der minder om), hvor man hopper rundt blandt øer og er ude af civilisation i normal forstand, så skal man nok revurdere, hvad man mener, som er børnevenligt.

Hvis jeg tager udgangspunkt i vores sidste Thailandtur, hvor vi var længere væk og boede mere isoleret, end vi gjorde første gang, så må jeg ærligt sige; nej, det er jo objektivt set ikke super børnevenligt.

pakkelistethailand4

Der var mange krybdyr, slanger, (også af den giftige slags), vi var om bord på små både uden det, som vi vil betegne som ordentlig sikkerhed, de har ingen autostole i biler eller taxa for eksempel, landskabet er ofte ret kuperet, (det vil sige ikke super klapvognsvenligt), der er tidevand mange steder, hvilket også kan give udfordringer med små børn, der er meget varmt, og det stiller krav til en lys skandinavisk hud, særligt hos helt små børn, der ikke har været udsat for den slags endnu, ligesom det stiller krav til væskeindtag. Der er en stor grad af usikkerhed, for man kan ikke altid regne med de informationer, man får, så man skal være temmelig omstillingsparat, der er risiko for tsunamier (ikke her anden gang, men for 6 år siden var dér, der hvor vi boede), der er generelt en HELT anden infrastruktur, hvilket giver transport en ret anden betydning, end vi måske er vant til hjemmefra. Osv.

Men. I sidste ende, så har det ikke gjort nogen forskel for os. For vores oplevelse har altså været, at børnene først og fremmest elsker at vi er sammen. Alle sammen, bare os. Intenst og med masser af overskud, eventyrlyst og begejstring. Dén ro man får sammen som familie, den tæthed, det giver, når man rejser sammen over længere tid og oplever helt fremmede kulturer og omgivelser sammen, den slår til hver en tid, dén bekymring, det også måtte give hos de voksne en gang imellem. Er min erfaring.

Hvis I forventer, at jeg kan give tips til, hvor man kan booke en taxa med autostol og seler, hvor vi finder både, der har eksempelvis redningsveste til babyer, hvor man kan bo isoleret og eksotisk midt i junglen uden at der lever farligt kryb, så må jeg være jer svar skyldig. Det kan jeg ikke.

barselthai_3img_4138

Jeg tror, det vigtigste er, at de voksne er fornuftige og tænker sig om. Naturligvis er der risici forbundet med at rejse langt med børn. Men ikke mere end hvad der ville være i mange andre sammenhænge, tror jeg. Lad være at sejle ud, hvis vandet er oprørt, bliv på hotellet, hvis det trækker op til storm, prøv at booke transport udenfor rush hour, tænk over den mad I spiser, hvis I har børn med, der har sarte maver, vær naturligt varsom og betænksom, så går det hele nok.

Som jeg skrev for 6 år siden i mit allerførste Thailand med børn-indlæg:

Er det farligt at rejse langt væk med små børn? Nej….ikke mere end andre rejser. Er det besværligt? Ja, en smule. Er det det værd? JA!!

Med hensyn til destinationer er det klart, at der er langt mere ordnede forhold, hvis man bliver på fastlandet. Tager man ud på øerne, er der mere sparsomt med såvel butikker, sikkerhed som andre turister. På godt og ondt. Det bliver en smule mere besværligt, det er klart. Men også mere autentisk, mere roligt – og mere uberørt. Det afhænger meget af temperament, hvad man er til.

Vores rute for 6 år siden:

Phuket -> Ao Nang -> Koh Samui -> Ao Nang -> Railey -> Krabi -> Bangkok -> Dk

(læs mere her)

Vores rute denne gang:

Phuket -> Koh Yao Yai x 2 (begge ender af øen) -> Koh Yao Noi -> Phuket Banyan Tree

Læs mere om 1 stop her og om 2 stop her , om 3 stop her og om 4 stop her.

Hvis du stadig er i tvivl, så læs eventuelt min liste i punktform om op og ned ved Thailand med børn HER.

img_4185img_6060

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

NYE GAMLE FAVORITTER, PINK & TERN